PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33383
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

No i stało się

ocenił(a) serial na 7

W najnowszym [618] chapterze wreszcie wiemy kogo wskrzesza dziadek Oro. Są to poprzedni
czterej hokage! Wiedziałam, że w końcu akcja trochę się odmieni. Zawsze uważałam, że
Orochimaru to jest przekozak. Ciekawe co będzie dalej. Od pewnego czasu czekałam, aż się
nowy chapter ukaże, ale bez entuzjazmu. W końcu Kishimoto strasznie przeciągał chaptery
związane z wojną. A tu teraz taki ładny zwrot akcji i znowu niecierpliwie czekam na nowy
chapek :D

Jeszce te maski klanu Uzumaki..ciekawe co robią inne.
Mam nadzieję, że Orochimaru jednak dołączy do wojny i będą epickie walki :D

dobra...nie piszę więcej, może powiecie coś od siebie? :)

honam093

Tak przyznaję, chapter świetny. Orochimaru nieźle kombinuje. To byłoby zbyt proste gdyby od tak sobie umarł bez ostatniego słowa, co nie? Pytanie tylko teraz co będzie zamierzał zrobić po odzyskaniu pełnej mocy. Sasuke już nie dałby rady go pokonać z taką łatwością.. jeżeli w ogóle by dał.
Wiem dlaczego mógł wskrzesić pierwszych trzech Hokage, ale dlaczego Minato? Czyżby Naruto nie miał w sobie zaklętej części duszy ojca i dlatego wcześniej Orochimaru nie mógł go przywołać? Jeżeli tak to czy wraz z otworzeniem pieczęci ta część duszy Minato opuściła Ciało Naruto? Nie za bardzo to rozumiem, więc mógłby ktoś mi to wytłumaczyć. I z tego, co się orientuję to do wskrzeszenia potrzebne jest DNA osoby, którą chce się wskrzesić. Skąd on wytrzasnął do cholery jasnej DNA Minato?
Do tego czy Hokage powinni wziąć udział w wojnie mam mieszane uczucia. Nie chciałabym widzieć ich jako niczego nieświadome marionetki Orochimaru. Oczywiście bardzo pragnęłabym aby doszło do ponownego spotkania Naruto z ojcem, a i też takie wsparcie dałoby im ogromną przewagę nad Obito i Madarą, ale niestety to Oro ma tutaj władzę i nie wiadomo co zamierza uczynić.

zuza2605

No tak... Przecież Minato również użył Shiki Fuujin ... Baka.. zapomniałam o tym... Sama sobie wytłumaczyłam ;P

ocenił(a) serial na 8
zuza2605

Szczerze wątpię, że Sasuke nie dałby rady Orochimaru :) Cofnijmy się do czasów członkostwa Oro w Akatsuki- był wtedy w pełni swojej mocy, a Itachi nie miał z nim najmniejszych problemów, Sasuke posiada teraz takie same umiejętności co jego starszy brat, więc wynik walki byłby oczywisty :D A co do chapterka - nie spodziewałem się ujrzeć jeszcze poprzednich Hokage, a tu taka niespodzianka ^^

TurellX

Kiedy Orochimaru wstąpił do Akatsuke był dużo młodszy. Nastąpiło to zaraz po tym gdy został poszukiwanym ninja. Zresztą długo się tam nie nabył. Z czasem robiąc te swoje eksperymenty osiągnął wielką potęgę, ale masz rację Sasuke również nie jest słaby. Do tego ma jeszcze oczy Itachiego. Chciałabym zobaczyć ich pojedynek :D

ocenił(a) serial na 8
zuza2605

Fakt, nie wziąłem pod uwagę, że Orochimaru był młodszy gdy wstąpił do Akatsuki, jednakże tak jak wspomniałaś Sasuke posiada oczy Itachiego, przez co nabył EMS, a skoro EMS jest zapewne silniejszym doujutsu niż zwykła odmiana Mangekyo Sharingana to nie stawiam na Orochimaru w tym pojedynku :) Ale znając Kishimoto i jego zdolność zaskakiwania czytelnika nagłymi zwrotami akcji stawiam, że jakby miało dojść do walki Orochimaru vs. Sasuke byłby to zapewne bardzo ciekawy pojedynek i na pewno niejednostronny :D Dlaczego?Bo autor ma szerokie pole do popisu, gdyż tak naprawdę Orochimaru nie pokazał w 100% co potrafi ;)

ocenił(a) serial na 10
TurellX

Jak by doszło do ich walki w tym momencie to Sasuke nie ma szans . Nawet jeśli uchiha posiada EMS to używanie go kosztuje dużo chakry a marionetki orochimaru regenerują swoją moc w błyskawicznym tempie . Poza tym żeby złapać oro w genjutsu to trzeba go widzieć a nie zapominajcie jakimi mocami dysponuje 1th i2th hokage (mówie tu o technice kompletnego mroku) i genjutsu niema szans powodzenia bo sasuke nie potrafi "izanami" . Oczywistym jest że sasuke jest ostatnią nadzieją orochimaru na lepsze ciało i on na pewno będzie chciał mu je zabrać . Ja się tylko zastanawiam czy warto ryzykować życie dla sharingana skoro bez niego jest nieśmiertelny i posiada do dyspozycji armie najsilniejszych umarlaków? czyli jest prawie nie do uwalenia

ocenił(a) serial na 8
Sagemik

Orochimaru ma obsesję opanowania każdej techniki, bez sharingana nie opanuje doujutsu klanu Uchiha, dlatego znając go jest gotów podjąć to ryzyko :) Fajnie Kishimoto pokazał narodziny tej chorej fascynacji sharinganem podczas treningu Itachiego :D

ocenił(a) serial na 7
zuza2605

Nie zapominajmy, że to Tobirama [drugi Hokage] stworzył Edo Tensei a Oro tylko je dokończył. Myślę, że Drugi wie jak wyplątać się z tej techniki i powie to pozostałym Hokage :D wtedy to by była prololo walka ^3^

[ej, Tsunade żyje czy nie? Bo mi ostatnio koleżanka namieszała i w sumie już nie wiem :c]

honam093

Oczywiście, że żyje :D Przecież to Tsunade ^^

ocenił(a) serial na 7
zuza2605

no właśnie, też mi się tak zdawało. Przecież to Dan ją w ostatniej chwili uratował :D

ocenił(a) serial na 10
honam093

Ostatnie rozdziały z nią kończą się tak że jest przepołowiona i zamiast leczyć pierw siebie to zajmuje się resztą kage .Ale jeszcze nie wiadomo co się z nią stanie

honam093

Aż musiałam sprawdzić rozdziały. Kończy się tak, że Dan przekazuje jej swoją czakrę, ale nie walczą już z Madarą, bo on udaje się na inne pole bitwy. Tsuchikage chciał go jeszcze powstrzymać.

ocenił(a) serial na 10
zuza2605

oj nie tak się kończy

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Nie wiem, w ktorym to było chapku, ale Tsunade wraz z innymi kage, lezala na ziemi, wszyscy oprocz niej byli martwi albo spali :D Wtedy ona przyzwała tego swojego leczacego robaka. Ale zyje :D

ocenił(a) serial na 10
honam093

Ta ale po tym jak Madara sie wyrwał z tej techniki to wątpię w to że Orochimaru da im wolną wolę . Z drugiej strony jak nie da im wolnej ręki to z pewnością nie pokażą 100% swoich umiejętności

Sagemik

Tak się zastanawiam czy ta grupka w ogóle wie, że Madara nadal żyje. No bo jakby nie patrzeć, to Kabuto raczej w swoich ostatnich chwilach nie wiedział co się dzieje, bo był pod wpływem genjutsu i nie wiemy czy w momencie zakończenia techniki mógł wyczuć, że ktoś się z niej uwolnił, czy też nie.

ocenił(a) serial na 10
zuza2605

Wiedzą bo ptaszek Jugo przyleciał do nich i powiedział że Madara nie zniknął w momencie dezaktywacji EdoT

ocenił(a) serial na 8
Sagemik

Swoją drogą mogłaby się pokazać Karin ^^ Dawno Suigetsu od niej po głowie nie dostał ;)

Sagemik

Przeoczyłam to ^^

ocenił(a) serial na 9
honam093

On ich przywolal chyba na potrzeby Sasuke. Bo Sasuke chcial uslyszec jakas prawde...Albo zle juz pamietam. Moze wezwal ich by zniszczyli Konohangekure (nie wiem jak sie pisze ;/)

ocenił(a) serial na 7
Napier

Właśnie przeczytałam 619 chapter .3.
Sasuke miał pytania odnośnie ich :)
Nie będę nic zdradzać, tylko zaproszę do przeczytania najnowszego chapka c:

ocenił(a) serial na 9
honam093

To juz jest 619 chapter ? pewnie po Angielsku .

Napier

Tak, wyszedł wcześniej niż powinien :D Ciekawe co zapyta się Minato^^

ocenił(a) serial na 7
zuza2605

tez jestem ciekawa :D
jestem mile zaskoczona charakterem starszego Senju :D
Kiedy Tobi mówił Naruto, że ten jest podobny do Hashiramy, wcale nie myślałam, że chodzi o charakter c:

ocenił(a) serial na 9
honam093

Wlasnie przeczytalem nowy chapter i musze przyznac ze Hashirama wymiata. Haha nie spodziewałem sie ze ma taki charakter.

ocenił(a) serial na 7
Napier

jest już 620 ^^
Już wiadomo, że wezmą udział w wojnie, ooo jak dobrze xD

ocenił(a) serial na 9
honam093

No ciekawe te wydarzenia ostatnie są.Orochimaru na pewno ma w tym wszystkim cel,od tak sobie bez niczego by Saskowi nie pomagał.Jeszcze nas zaskoczy,tyle wiem :P

@zuza2605

Potem jeszcze Madara z nimi walczył i jak wbił do Obito i innych Naruto pytal sie Madary co zrobił z kage i było pokazane jak leżą pokrwawieni,a Tsunade przecięta w pół.Tyle Ci zdrzadze :)

ViAiPi

Przyznaję rację... Albo mam bardzo ulotną pamięć, albo po prostu to przeoczyłam jakimś cudem ^ ^ Znalazłam ten chapter [601]... Rzeczywiście ciachnął ją i to porządnie... jej nogi leżą parę metrów dalej. Głupia, powinna dać się skleić od razu. Mam nadzieję, że jej nam nie zabiorą ;/

A Orochimaru wydaje się teraz jakiś bardziej normalny niż przed "zgonem", w sensie mniej psychiczny :D

ocenił(a) serial na 9
zuza2605

Tsunade raczej zginie,jest w najgorszym stanie a tylko ona może uratować kolejnych kage którzy jeszcze mogą przeżyć.Wszystko na to wychodzi że się poświęci kosztem reszty kage.
Co do Orochimaru,na razie jest spokojny bo tylko rozmawia,przyjdzie co do czego to jeszcze coś odwali :)