PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33380
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Ponownie oglądając anime i czytając ostatnie czaptery mangi coś zauważyłem. Podczas walki Itachi'ego z Sasukę, starszy brat używając Susano miał Ostrze Totsuka. Ja wiadomo, przed śmiercią przekazał wszystkie 3-y techniki MS bratu. Jednakże ten walcząc z Kazekage i Hokage nie używał go. Miał jakiś "łuk". W związku z tym istnieje kilka możliwości.
*Susano ma "broń" do walki na dystans i do walki w zwarciu,
*Ostrze Totsuka wróciło na swoje miejsce, gdzie Itachi go znalazł,
*albo zrobił to samo co Jiraiya w razie jego śmierci.
A co zrobił Jiraiya? Kazał się Żabie-Zwojowi "przechować" u/w Naruto.
Itachi "coś" przekazał Naruto przed walką z bratem, i gdyby umarł, a pewnie to założył, ma się u niego zmaterializować.
Tak Mi przynajmniej wydaję. No bo gdyby Naruto użył go w jakiś sposób na Sasuke, a ten choć został by zapieczętowany, jednak by żył.
W końcu Itachi kochał swojego młodszego braciszka.
Co wy na to?

użytkownik usunięty
ksiegarz5

mnie tez to zastanawia. Ale prawdopodobnie ma go Sasuke, ale z jednej strony czy ryzykował by Itachi oddanie Saskowi to ostrz skoro Sasek teraz jest pod opieką Madary? Boski Itach na pewno spodziewał sie że trafi pod opiekę Madary, ale czas pokaże...

ocenił(a) serial na 9

Tak jak każdy Mangekyou Sharingan u każdego wygląda inaczej, tak jak każdy MS może mieć inne techniki, tak samo u każdego Susanoo wygląda inaczej.
Totsuka jest tak jakby nie do zdobycia, gdyż Itachi jak widać miał taką ''wersję'' Susanoo...

ocenił(a) serial na 10
MK24

Więc dlaczego Orochimaru też poszukiwał tego ostrza? chciał mieć takie samo Susano? niby jak?

ocenił(a) serial na 8
hasyly

Normalnie, zabierając oczy Itachiemu. Dlatego gdy jeszcze Oro był w Aka walczył z Itachim by przejąc jego ciało i mieć Totsuke. Gdy nie udało mu się z starszym bratem wziął się za młodszego z nadzieją, że po przejęciu ciała Sasuke będzie w stanie używać Susano. Wszystko układa się w logiczną całość...

użytkownik usunięty
alan666

Gdyby Oro wiedział, że boski Itach ma to ostrze, to by nie stwierdził podczas walki Sasuke - Itachi, że to on non stop ukrywał miecz. Oro jak był w Akatsuki nie wiedział, ze Itachi ma ostrze Totsuka.

ocenił(a) serial na 8

w sumie racja, juz nie pamietam jak to bylo w mandze, tak dawno to bylo :P
wiec wychodzi na to ze autor jeszcze nie zakończył tego watku...
ale zastanawiam sie, czy po przeszczepie Sasuke dalej bedzie miał swoje Susano czy moze juz te od brata razem z Totsuka, albo dwa na raz?
chyba że EMS da mu takie techniki że Susano bedzie mu nie potrzebne ale w to raczej watpie. Co o tym sądzicie?