Haha ;) Kilka faktów : tak Maria i Franciszek byli zaręczali odkąd mieli 6 lat, ojciem Franciszka był Henryk II , a jego matką Katarzyna Medycejska, i romans króla z Dianą de Poitiers też jest faktem . I to chyba tyle ; p
dzięki ,bo jakoś nie jara mnie rzeczywista historia Mary Stuart . Już wolę trójkącik , tylko niech coś zrobią z Francisem :) Team Bash!
też wolę trójkącik z Bashem :) całe szczęście, że serial odbiega od prawdy historycznej bo dzięki temu tak przyjemnie się go ogląda
Taka może trochę zła wiadomość, dla wszystkich którzy liczą na to, że Mary&Sebastian się zejdą, bo twórcy zapowiedzieli,że wątek Mary&Franciszka zostanie poprowadzony zgodnie z faktami.
cholera, jeśli tak to chyba rzucę reign na rzecz czegoś innego , bo po prostu nie mogę znieść Franciszka ,który jest okropnym samolubnym ignorantem . Chociaż seriale CW ,CBS czy abc są zazwyczaj kręcone pod kątem fanów a wydaje mi się ,że większość woli Sebastina .Może i Mary wyjdzie za Franciszka , ale wszyscy wiem ,że długo małżeństwem nie byli , więc pożyjemy zobaczymy i pasowałoby mi jakby scenarzyści poszli w tym kierunku,którego chce publika.
Zdarza mi się spojrzeć na amerykańskie fora, tumblr`a czy chociaż wywiad z aktorami / twórcami przeczytać / oglądnąć :)
Po obejrzeniu 6 odcinka Reign zaczyna przypominać mi TVD , więc jeśli nie anulują serialu to mozna się spodziewać podobnych relacji jeśli chodzi o trójkącik między bohaterami i również spojrzałam na kilka opisów i Diane coś kombinuje jeśłi chodzi o Sebastiana i jego pozycje :)
Franciszek powinien umrzeć na gruźlicę po ok. trzech latach małżeństwa, jesli twórcy serialu będą się trzymać historii, więc może wtedy połączą jakimś cudownym zbiegiem okoliczności z Sebastianem :P
Gorzej, jak nam go po pierwszym sezonie anulują...
No, ale abstrahując od tego faktu, również należę do #TeamBash ;) I oby taką konwencję serialu utrzymali jak najdłużej.
Kilka rzeczy jest zgodnych z prawdą, a kilka nie, więc nie zdziwiłabym się gdyby osoby z TeamBash chciałyby by Franciszek zginął tak szybko jak w historii. Z tego co wiem to chyba zmarł na gruźlice, całkiem wcześnie. Ja osobiście jestem w TeamFrancis, więc nie chce by coś mu się stało :P
Tak jest :) Król Henryk II nie miał dzieci z Dianą de Poitiers, pewnie dlatego,że była od niego 20 lat starsza :)
już jest coś nie pokolei jeżeli chodzi o prawde historyczną bo Maria I Tudor (królowa Anglii) zmarła po ślubie Franciszka i Marii , a z odcinka 8 wynika zupełnie coś innego.
Nie no to chyba się klei ; ) Bo wspominają, że królowa umiera (wnioskuje,że choruje ) ,a chyba już powoli zbliża się koniec roku 1557 , a jako że Maria Tudor zmarła w czerwcu to jeśli będą chcieli się trzymać prawdy historycznej to to ta choroba się trochę przeciągnie : )
Maria zmarła 1558 w listopadzie a Maria i Franciszek wzieli ślub w czerwcu 1558.