PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15574
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_BYVV0CNZyA nie wytrzymam do 23 stycznia!

ocenił(a) serial na 9
nnowecka94

propsy dla Franiszka za uderzenie Basha :D

ocenił(a) serial na 7
lexie22

Jej nie wytrzymam. Francis uderzając Basha zrobił to na co miałam ochotę od 3 odcinka bodajże. Ale będzie się działo... Umrę z ciekawości.

lexie22

Jesteś absolutnie pewna ,że to Bash ? bo mi się wydawało ,że to może być też Nostradamus

ocenił(a) serial na 3
kasia989816

to na 100% Bash ;))

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

Ja mam mieszane uczucia też w pierwszej chwili pomyślałam o Nostradamusie .

kasia989816

tak Bash...zobacz sobie...widać, ze facet ma kilkudniowy zarost, a Nostradamus ma porośnięta brodę :D

agab1987

:( szkoda bo tak naprawdę Bash nie pojechał z Mary, bo się umówili tylko przez zbieg okoliczności i to francis powinien oberwać za bzykanie Olivii i za całokształt jezu jak ja go nie lubię ... Niby taki z niego przyszły król a bardziej przypomina królową

kasia989816

no mi bardziej króla, który zdradza zone i kochanki :P

agab1987

widziałaś portret Franciszka na wikipedii?? to jest dopiero przystojniak :DD

kasia989816

jakbym go spotkała, to bym mu się nie mogla oprzeć :P

agab1987

wydaje mi się ,że w serialu na początku 1 albo2 odcinek Mary rozmawiała z Francisem o tym portrecie. czy jakimś innym obrazie :)

ocenił(a) serial na 3
kasia989816

w 3 odcinku rozmawiają o obrazie przedstawiającym Francisa i jego siostrę

ocenił(a) serial na 9
kasia989816

Dokładnie. Wciąż nie mogę zapomnieć jak Francis bzykał Olivię i jeszcze Basha się czepia no ludziee

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

Nie wierzę, że Mary znów będzie całować Basha :/

ocenił(a) serial na 9
monday1920

ja mam nadzieje ze to tego nie dojdzie i ze w ostatniej chwili Mary sie opamieta

zreszta nie myslicie ze to promo dotyczy wiecej niz jednego odcinka? to chyba sa ujecia tez z 1.10-1.11? w koncu w 1.10-11 Bash i Mary maja byc w jakims lesie...

monday1920

a ja jestem zadowolona :D

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

Nie wytrzymam tyle! Mary i Bash <3

ocenił(a) serial na 10
JuuudiXOXO

ja tak samo :D w końcu zaczyna się coś dziać <3 Bash<3

ocenił(a) serial na 9
zakochana2302

pewnie znowu mary byla pijana i tak po prostu wyszlo :D

ocenił(a) serial na 10
lexie22

wychodzę z założenie że jak ludzie są pijani to są szczerzy i robią to na co naprawdę mają ochotę :D zaraz odpowiesz że robią głupoty ale to też prawda :) każde tłumaczenie jest dobre jeśli jest się fanem M&F razem a wnioskuję że jesteś jednym z nich :D

ocenił(a) serial na 9
zakochana2302

w tej konkretnej sytuacji Mary pocalowala Basha bo byla wkurzona na Franciszka... jezeli wam fanom B/M to wystarcza to okej, wg mnie to cale mash/mabastian jest po prostu wyzsane z palca i zrobione po to by byc jakas tam przeszkoda dla Frary, chyba widac w przeciagu 8 odcinkow jak relacja mary i franciszka jest napisana

ocenił(a) serial na 10
lexie22

moim zdaniem to dopiero początek :) a każdy widzi to co chce widzieć...

ocenił(a) serial na 10
zakochana2302

No tak ale po co by zaczynali ten wątek skoro nie miał by on sensu? Jak dla mnie to jest coś na rzeczy . Jak widzę M&F to widzę ich jako dwóch aktorów grających w serialu jakoś nie czuję tej chemii między nimi a z Bashem jest zupełnie inaczej !
Ale wiadomo jak ktoś jest z Francisem to bd za nim od początku do końca . Ja jestem za Bashem i zdania nie zmienię .

ocenił(a) serial na 10
JuuudiXOXO

jestem tego samego zdania ! :)

JuuudiXOXO

ja też jestem tego samego zdania :D

JuuudiXOXO

no i ja tez jetem tego samego zdania! :D

ocenił(a) serial na 10
JuuudiXOXO

a ja dalej nie wiem który lepszy..słodziutki Francis czy powalająco sexi Bash ech.. ;<

mocha97

sexi bash <3 słodcy to zazwyczaj cieniasy ;P

ocenił(a) serial na 7
zakochana2302

Na facebook'u wszystkie dziewczyny raczej wolą Francis'a. I już myślałam, że tylko ja wolę Basha <3 To chyba moja ulubiona postać :D I też czekam na kolejny pocałunek Basha i Mary. TEAM BASH!!!

ocenił(a) serial na 10
Kajha

totalnie Cię uwielbiam <3 ciężko znaleźć na ty forum osobe która by podzielała nasze zdanie :)

ocenił(a) serial na 7
JuuudiXOXO

Team Bash!!

ocenił(a) serial na 7
klaudia985

Francis zachowuje sie jak panienka a Sebastian, widac ze jest taki meski i widac ta chemie miedzy nim a Mary

ocenił(a) serial na 9
klaudia985

tiaaa

ocenił(a) serial na 9
klaudia985

Popieram to, że Francis zachowuje sie jak baba i że Bash jest męski, ale nie to, że jest chemia między nim a Mary. Znaczy, coś może i między nimi się dzieje, ale nie widzę ich razem. Osobiście wolę Basha, ale Mary powinna być z Francisem a Bash z Lolą.

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

Cieszę się, że Bash dostanie po twarzy, bo się wciska w moje kochane Frary </3 Potrzebuje. 23. Stycznia. Teraz.

ocenił(a) serial na 10
karolajna000

Ja też się cieszę bo Bash nie wiadomo po co się wokół nich kręci tylko żeby poprzeszkadzać... Poza tym nie powinni robić takiej długiej przerwy i to jeszcze przy tak emocjonalnym odcinku! Niech już będzie 23!!! :)

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

Ja poprostu nie wytrzymam do 23 stycznia. To niesprawiedliwe, że karzą nam czekać tyle czasu ...

użytkownik usunięty
nnowecka94

Nie wyobrażam sobie tak długiej przerwy po 8 odcinku.. Po ostatniej scenie. nie,nie, nie. Zbyt wiele emocji,a oni nam każą czekać. umrę chyba do tego czasu z ciekawości.

ocenił(a) serial na 10

Promo do odcinka 1x09 jest niesamowite ! I jeszcze ta piosenka !
Ależ ja się cieszę, że Bash dostał po mordzie ! :D
Mam nadzieję, że Mary opamięta się i nie pocałuje Basha i że dadzą nam jeeszcze więcej scen Frary. <3

ocenił(a) serial na 10
Pati353

Oj tak, Franciszek jest cudowny :D

ocenił(a) serial na 3
Pati353

muzyka jest po prostu świetna! Jak zobaczyłam Mary całującą Bash'a to miałam ochotę wyrzucić monitor przez okno -.-
Ale na szczęście Francis zrobi w końcu to co powinien był zrobić już dawno temu (i na co ja już od dawna miałam niemiłosierną ochotę) ;))

ocenił(a) serial na 8
nnowecka94

chyba będę tutaj jedyną która twierdzi że cios Franciszka był wymierzony w Nostradamusa a nie Basha... :)
W końcu jeśli Francis dowie się że Nostradamus w znaczący sposób przyczynił się do odejścia Mary, prawy sierpowy porzuconego narzeczonego na twarzy Nostradamusa będzie miał sens :)

ocenił(a) serial na 3
esiaczek

Nostradamus ma dłuższe włosy i znacznie dłuższy zarost.

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

A ja szczrze troche sie zdołowałam.... liczyłam po cichu ze ta przepowiednia dotycząca smierci Franciszka sie nie spełni. Ale przeczytałam biografię Marii I Stuart no i zgadza sie ze umrze niedlugo po slubie, ona zostanie bez dzieci, sama na dworze. Myslicie ze w serialu losy potocza sie inaczej?...

ocenił(a) serial na 3
ikatse

Nie jest to serial historyczny, twórcy jedynie zarys fabuły stworzyli na podstawie rzeczywistych zdarzeń. Już wiele rzeczy różni się od historii - przykładowo postać Basha, który tak naprawdę nigdy nie istniał. Jest więc nadzieja, że postanowią oddalić się od prawdziwej historii Mary, która do wesołych raczej nie należy i pozmieniają jej losy między innymi pozostawiając przy życiu Francisa - jedną z głównych postaci serialu

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

oby! A Ty jak uwazasz? Czy tylko mi marzy sie happy end w którym Mary i Franciszek beda razem? Chociaz na sam koniec bo jednak 1 seria ma az 22 odcinki. Tak pomyslałam, ze Nostradamus widzi w wizji ten obraz Franciszka jak upada po tym jak Mary odjezdza, moze to jest jego ' smierc?' smierc uczuciowa? tylko co z resztą przepowiedni, ze zostanie sama i bezdzietna... chociaz mam wrazenie, ze Nostradamus nie do konca ma dar przewidywana przyszłosci, o to, zeby jedna z dziewcząt Mary zmarła postarala sie Clarissa i przyłozyła do tego reke...

ocenił(a) serial na 3
ikatse

Mi również marzy się happy end Mary + Francis, bo po prostu uwielbiam ich razem ;) Coś mi nie pasuje w przepowiedni, którą przedstawił Nostradamus Mary, tylko nie wiem dokładnie co... Nostradamus ma dar przepowiadania przyszłości, ale jak wiadomo jego przepowiednie podlegają dość luźnej interpretacji, przykładowo "zakochasz się w mężczyźnie z białym znakiem na twarzy" - każdy od razu myśli, że chodzi o bliznę, czy coś w tym stylu, a tu okazuje się, że tym znakiem jest twarz pobrudzona mąką. Przepowiednia niby się sprawdziła, ale nikt o tym nawet nie wie. Inny przykład: "Lew będzie walczył ze smokiem na polu maków" - okej, znakiem Bash'a jest lew, a Thomas'a smok, to wiemy, ale to są ich ZNAKI, czyli nie dosłownie lew ze smokiem walczyli, tylko Bash z Thomasem. Żadna przepowiednia Nostradamusa nie sprawdziła się dokładnie, jego przepowiednie to jedynie poszlaki. Aylee powiedział, że nigdy nie wróci do domu - równie dobrze mogła znaleźć męża powiedzmy z Włoch i z Francji od razu wyjechać tam, nie wracając do domu; "zanim stopnieje mróz jedna z was umrze" - było ich 5 jakby nie patrzeć, nie było powiedziane, że to Aylee. W takim razie wizja dotycząca domniemanej śmierci Francis'a również może sprawdzić się w zupełnie inny sposób

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

szczerze to troche sie zdołowałam :< ogladac cos przez kilkanascie odcinków zeby na koniec wszystko poszło nie tak :<

nnowecka94

Coś w stylu wyroczni delfickiej ;)

A poza tym Clarissa zabiła Nostradamusa?

ocenił(a) serial na 3
PRZYGODA

Nie, nie zabiła go, bo pojawi się w następnych odcinkach mówiąc przy okazji wszystkim o istnieniu Clarissy