Widziałam gdzieś w internecie, że spadła oglądalność i istnieje zagrożenie, że nie będzie drugiego sezonu, ale mam nadzieję, że to tylko głupie plotki....
wygrali PCA w kategorii najlepszego serialu dramatycznego, to chyba ich jakoś obliguje, przynajmniej mam taką nadzieję :P
Nie mogą usunąć Reign.. jeśli to zrobią to nie wiem co zrobię, chyba pozostanie mi jedynie się załamać. Ten serial jest przełomowy. Nie opiera się całkowicie na historii.. Twórcy tworzą coś nowego i nieznanego. Mnie się podoba i zapewne tai układ rzeczy jest o wiele ciekawsze niż gdyby przedstawili przebieg historii deska w deskę. Wprowadzają nowe rzeczy, nowych ludzi... nowy tok historii.. Takie posunięcie chyba było strzałem w dziesiątkę.
No niby tak, wygraliśmy PCA i to było coś, wygraliśmy z The Originals. No ale jeśli sprawy będą tak się szybko toczyć jak teraz (mamy dopiero 9 odcinek i już dużo się wydarzyło) to nie wiem jak to będzie. Zależy od tego czy planują zrobić serial o życiu Marii Stuart czy tylko o jej pobycie na Francuskim Dworze, który nie trwał długo, pomijając to, że wychowywała się we Francji. Ale historię zmienić muszą, bo nie wytrzymam, jeśli zrobią mi coś z Franciszkiem!
mają 3 lata do śmierci Franciszka, więc mogaąto trochę rozciągnąć na parę dobrych sezonów :D
Oglądalność jak na the CW jest dobra, krytycy też całkiem nieźle przyjęli ten serial, myślę że serial na 95% otrzyma drugi sezon, jak i pewnie 3 ; )
Jak narazie to dopiero co stacja wydała zgodę na cały 1 sezon (22 odcinki) Decyzje o przedłużeniu serialu na kolejny sezon CW zawsze podejmuje w maju, więc póki co nikt nic nie wie napewno.