co sądzicie o zwiastunie ? czy Mary i Conde uciekną razem ponieważ Mary nie wybaczy Franciszkowi, a Conde wyzna jej miłość ?/// I czy może ktoś wie czy serial będzie kontynuowany ? Jeśli tak to kiedy będzie odcinek 2x11 ?//
Premiera odc 11 bedzie 22 stycznia.
A co do zwiastunu nie do końca wiem co o tym myśleć, może będzie tak jak napisałaś Mary ucieknie z Conde .?
Czyli są potwierdzone dalsze odcinki? Tak ostatnio zaczęłam się martwić bo to jedyny serial który mnie wciągnął i brakowało by mi go ....
Nie wiem czy są potwierdzone dalsze odcinki, gdzieś czytałam że jest za wcześnie żeby potwierdzić dalsze odcinki a gdzies indziej że odcinek bedzie 22 stycznia . Było by bez sensu przerwac serial teraz, mi też by go brakowało !!!
Moim zdaniem ona nie tyle ucieknie z Conde co po prostu razem, na własną rękę będą próbowali odszukać protestantów, którzy ją zgwałcili. W kanadyjskim promo jest ich rozmowa, jak ona mówi do Louis'a, że nie potrafi ich zidentyfikować. Mnie bardzo ciekawi jak twórcy poradzą sobie z ukazaniem postaci Mary po tym co ją spotkało, bo jakby nie patrzeć jest to ciężki temat, a już sam fakt, że tak po prostu potrafiła powiedzieć o tym Francis'owi mnie trochę zdziwił. Zgwałcona kobieta raczej nie potrafi o tym mówić, a w promo następnego odcinka jest pokazane, jak Mary mówi swoim przyjaciółką, że nie wstydzi się tego co ją spotkało. Serial ma szansę pozbyć się wizerunku "Beverly Hills w pantalonach" jak to ktoś kiedyś określił pokazując brutalniejsze i poważniejsze problemy i sytuacje niż rozterki miłosne głównej bohaterki, ale zaczynam się obawiać, że zamiast skorzystać z tej okazji to spartaczą to po całości
Ja bym osobiście chciała, żeby Conde okazał się zdrajcą i miał coś za uszami, bo jest tak uwielbiany i kochany, że aż dziw, iż jeszcze nie pokazał się ze złej strony. Byłoby to zaskoczenie dla wielu. Ja go nie lubię od samego początku i chciałabym mieć rację, że coś jest z nim nie tak ;) Oczywiście to nie znaczy, że nie będzie miło, jeśli będzie w porządku - pozytywnych postaci nigdy dość.
I na plus wątek gwałtu - trochę powagi, którą i tak pewnie spieprzą, ale sam motyw zasługuje na uznanie, bo to ciężki temat. Tak czy inaczej uświadamianie samego zagrożenia na plus.