To co sie dzieje w ostatnich odcinkach to jakaś kpina, lubie ten serial ale to śmieszne;
a) Katarzyna była królowa Francji, nie można jej zamknąć i już, miała wpływy i bez jej zgody nie
mazna uznac benkarta bo to anuluje je władze
b) Mary niby kochała franciszka i zrobiła to by go chronić ale wyszło z tego tylko tylę że zniknoł, nie
jest królem a tego zawsze pragnoł, ona nagle całuje się z bashem ? wybaczcie ale franciszek byl
przygotowywany do zostania królem od narodzin, mial ożenić sie z mary, a teraz nale po prostu to się
nie wydaży bo mary tak chce i bush będzie królem, to wszystko jest naciagane, bash będzei straszym
królem, do tego ta akcja z pocałunkiem i jak on jej mówi że nigdy nie przełoży kraju nad nią jak
franciszek jest śmieszna
Błagam, naucz się podstawowych zasad ortografii, jak masz już zamiar wypowiadać się na forum publicznym...
Aż tak bardzo przeszkadzają ci te błędy? 'Błagam...forum publiczne' oj oj, nie pomyślałaś, że ktoś może mieć dysleksje? Po za tym czy to główny watek tego tematu? No chyba nie. I nadal nie zmienia to faktu, że serial jest po prostu głupi.
Rozumiem, że oprócz dysleksji trzeba być idiotą, żeby nie sprawdzić poprawności słów np. w jakimś programie typu word. Sorry, to żadne uzasadnienie. Tępić kretynów, którzy nie potrafią pisać w ojczystym języku. Bo jeśli ktoś pisze ,,benkarta" albo ,,pragnoł" to chyba trzeba mieć iloraz inteligencji >80.
Otóż to. I tak, bardzo mi przeszkadzają. Tak już mam. Wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na pole, w którym piszemy i wybrać opcję sprawdzania tekstu i wszystkim żyje się (i czyta) lepiej!
a) Henryk pojechał do Rzymu, by dostać od papieża pozwolenie, żeby Bash został królem. Jeśli to się powiedzie, będzie musiał ożenić się z Diane, a Katarzynę po prostu odeśle, nie ważne jakie miała wpływy. Henryk VIII też rozwiódł się z żoną - a to było kilka lat przed wydarzeniami w Reign - ba, nawet miał 6 żon! W poprzednim odcinku nic nie było jeszcze wiadomo, więc zamknęli ją, bo stwarzała zagrożenie Basha. Jeśli on zostanie przyszłym królem, to Henryk może oskarżyć Katarzynę o zdradę (próbowała zabić następce tronu) i nawet ją ściąć.
b) Tak, też mi się nie podoba, że Mary taka zakochana a tu nagle pocałunki z Bashem. Ale zaproponowała mu małżeństwo, dlatego, że kocha Francisa i chce go chronić. Przecież Nostradamus przewidział, że jeśli Francis ożeni się z Mary, to umrze. Powinni trochę zwolnić z akcją, w 8 odcinku poświęca się dla Francisa, a pod koniec 10 całuje się z Bashem...
Zgadzam się z Tobą w 100% . Akcja z Mary i Bashem za szybko się rozwinęła. W sumie moim skromnym zdaniem w ogóle nie powinna się rozwijać.
Team Frary :)
Nie będzie musiał się żenić, to raz. Dwa - Henryk VIII nie rozwiódł się z Katarzyną Aragońską, małżeństwo zostało unieważnione i to przez niego samego, nie przez papieża, który nie wyraził zgody i raczej nie ma szans, żeby się zgodził w tym przypadku :)
Napisałam, że się rozwiódł? A faktycznie. Tak, i dlatego powstał kościół anglikański, przez który w przyszłości było wiele problemów ;)
Czy ktos mi wyjasni z jakiej paki usmiercono Nostradamusa .ktory umrze smiercia naturalna ,a nie zostanie dzgniety nozem ????
Myślicie, że jest opcja, że Francis wróci ? W końcu w historii to jednak za niego wyszła... Nie było żadnego Basha... Jestem w 100% za Francisem !!
Ja też jestem za Francisem! Oby wrócił bo ta akcja z Bashem mi się nie podoba. Jakoś w ogóle nie czuć między nimi chemii... Nie to co z Francisem! Trochę to odbiega od historycznych wydarzeń więc miejmy nadzieje że Francis da radę ominąć przepowiednie Nostradamusa :)
Ale to jest serial :) Ale rzeczywiście, zapewne w końcu go uśmiercą. Ale... Może przywrócą go do życia w innym ciele. Motyw powielany w literaturze, więc czemu nie i tu. Bo na parę Franciszek&Maria bardzo przyjemnie się patrzy :P. Jednak inny Franciszek mi nie pasuje :P (chyba że zatrudniliby Toma Hiddlestona - sorry za offtop :D).