PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15574
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

Zastanawiam się nad obejrzeniem tego serialu. Chciałabym wiedzieć jak wiele elementów fantasy się w nim znajduje i czy warto się na to zdecydować? :)

ocenił(a) serial na 7
Carmela

Hej ... zadałaś trudne pytanie. Obejrzałam kilkanaście odcinków i na tej podstawie postaram się odpowiedzieć w miarę obiektywnie.
Czy są elementy fantasy? .. to zależy jak na to spojrzeć .. smoków, czarownic na miotle i abrakadabra nie ma :) Ale generalnie większość sytuacji w serialu nie ma zbyt wiele wspólnego z prawdą historyczną. Jest kilka faktów i kilka prawdziwych postaci, ale raczej są to rzeczy bardzo ogólnikowe - cała reszta jest wymyślona przez scenarzystów.
Czy warto obejrzeć ten serial ... zawsze warto, choćby po to żeby wyrobić sobie własną opinię. Ja przyznam szczerze podeszłam to tego tematu dość sceptycznie i traktuję to jako formę bajeczki z cieniem prawdy historycznej w tle. Po obejrzeniu kilkunastu odcinków stwierdzam obiektywnie, że serial nie jest szczególnie górnolotny. Osobiście trzyma mnie przy tym serialu już tylko jedno ... Bash i te jego cudne oczy (ostatnie zdanie zabrzmiało to jak wypowiedź nastolatki, którą od bardzo dawna już nie jestem ;)

blackcat78

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Namówiłaś mnie. :) W przerwie od innych seriali może się za to zabiorę. :)
Pozdrawiam. :)

ocenił(a) serial na 7
Carmela

... jak już obejrzysz to napisz co myślisz o tym serialu ... oglądam go i nadal mam mieszane uczucia :)

blackcat78

Na pewno napiszę co sądzę. :)

ocenił(a) serial na 7
Carmela

Czekam na recenzję - ja jestem na etapie II sezonu i już mam lekki przesyt - im dalej tym bardziej rozwija się wyobraźnia scenarzystów :) hihihihi

ocenił(a) serial na 8
Carmela

Jeśli szukasz serialu na nudne popołudnie to jak najbardziej polecam ;) Tylko do tej produkcji trzeba podejść z przymrużeniem oka, niektórych może zrazić mijanie się z faktami historycznymi :D ale ogólnie mi się podoba i powiem, że im dalej tym bardziej nie mogę doczekać się na kolejny odcinek :D A i mnie przy tym serialu w 70% trzyma Francis- a jak został królem to już w ogóle nie mogę się napatrzeć :D