PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15574
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

GENIALNY ! 10/10

ocenił(a) serial na 10

Naprawdę świetny serial. W każdym odcinku coś się dzieje. Nie wiem skąd te złe opinie. To nie jest serial typowo
historyczny, a muzyka współczesna nadaje mu ciekawego wyrazu. Naprawdę świetnie się ogląda. Możecie mnie
strollować, ale w porównaniu do "Gry o Tron" to tutaj chociaż coś się dzieje, a nie tylko pierdzielenie o dupie marynie i
cały czas smętne gadanie i na tym koniec.

POLECAM !

ocenił(a) serial na 3
Elisan

Wszystko jest kwestią gustu, jednym podoba się krwawa intryga oraz dobrze napisane kwestie inni się bez tego obędą tonąc w miłostkach ładnych buzi.

ocenił(a) serial na 10
sebastian7004

W pełni się zgadzam. Jednak sa osoby które swoimi opiniai zapominają o tym i zniechęcają innych do tego serialu. Zamiast napisać, że ten serial nie jest dla masochistów którzy musza każdy szczegół mieć zgodny z historią to piszą, że jest zły krytykują, bo KAŻDY historyczny w ich mniemaniu musi być jak Borgiowie, Tudorowie itp. co oczywiście jest kompletną bzdurą.

Serial ten jest co najważniejsze wciągający, zabawny i naprawdę wart obejrzenia.

ocenił(a) serial na 3
Elisan

Ależ komentarze temu właśnie służą! ludzie bliżsi mojemu gustowi zostaną słusznie zniechęceni do Reign a mający upodobania bliże tobie zostaną do niego zachęceni.

Elisan

Tudorowie i Borgiowie są akurat również ahistoryczni. Regin to po prostu serial dla młodszej widowni ;-)

ocenił(a) serial na 5
Elisan

Mi też się podoba :) Lubię seriale historyczne od chwili, kiedy obejrzałam "Filary Ziemi". A w "Reign" mamy akcję, politykę i różnorodnych bohaterów. Szkoda tylko, że zrobili trójkąt miłosny, ale jak wszystko pójdzie dobrze to Francis umrze i będzie spokój (jestem wielką antyfanką). A muzyka dobrana genialnie, szczególnie piosenki The Lumineers. A co do przeciwników serialu, to niektórzy wolą kubły krwi i smoki od pogmatwanej fabuły i wyższych uczuć :) Może dla niektórych to za skomplikowane po prostu.

malaika_freespirit

Rozumiem że ci się ten serial podoba, w tym muzyka, ale proszę cię, albo nie mów że jest to serial historyczny, albo że muzyka jest "dobrana genialnie", ponieważ serial historyczny z założenia wyklucza wszystkie zdarzenia które, rozegrały się po okresie w którym, osadzony jest serial, w tym nowoczesną muzykę. Jeszcze jedno, kubły krwi i smoki nie zawsze oznaczają płytką fabułę, tak więc proszę cię, nie obrażaj fanów smoków.

ocenił(a) serial na 5
Shyai

Przepraszam, jeśli Cię obraziłam, to nie było moim zamiarem. Smoki to kwestia gustu, tak samo jak zdanie na temat dobrania muzyki jest kwestią gustu, i mam prawo nazywać ten dobór "genialnym" skoro takie mam odczucia. Nie wiem, dlaczego ten serial wg Ciebie nie jest historyczny, ale ufam Ci na słowo.Jak ja głupia mogłam pomyśleć, że skoro akcja serialu dzieje się w przeszłości to jest to serial historyczny?? Chyba na mózg mi padło. Jeszcze raz wyrażam nadzieję, że Cię niczym nie obraziłam (to częste na tej stronie niestety; wczoraj zjechały mnie jakieś fanatyczne fanki "Pamiętników wampirów", których nikt chyba nie uczył kultury). I nie chciałam obrazić fanów smoków, po prostu nie przepadam za tym tematem, ale nie chciałam, żeby zabrzmiało to obraźliwie :) A kwestia muzyki wzięła się pewnie z tego, że to jeden z moich ulubionych zespołów, a taki miks przeszłości z teraźniejszością mi się bardzo spodobał, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.

malaika_freespirit

Jeżeli cię obraziłem tym co powiedziałem, to bardzo przepraszam, nie miałem takiego zamiaru, a co do tego czy jest to serial historyczny czy nie, większość źródeł, w tym filmweb, podaje że jest to serial fantasy.

ocenił(a) serial na 5
Shyai

Ok, dzięki za info :) Muszę uważniej czytać opisy.

malaika_freespirit

Polecam się na przyszłość:)

Elisan

dużo seksu? ;)

ocenił(a) serial na 7
markp

Obejrzałam z ciekawości 1odcinek i zostałam.Świetnie zrobiony,zero nudy,ciekawe postaci :) dużo seksu w tamtych czasach było tylko nikt o tym nie mówił. ;)