PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15574
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

Hej :) Jestem dopiero po 2 odcinkach "Reign" i mam pytanie: dlaczego Francis mówił Marii, że jej nie poślubi, potem jedank dawał ich związkowi szansę, a w międzyczasie mówił najpierw o wadze państw, a następnie o nich samych jako parze zaręczonych? Dlaczego Francis tak się zmieniał w stosunku do Mary- na początku był wręcz dla niej oziębły, by potem powiedzieć, że są przyjaciółmi i dać szansę na rozwój ich relacji? Serdecznie dziękuję za odp. :)

Potterkowa

Wydaje mi się, że chodziło o to, że Francis na samym początku bał się zaangażować w relację z Marią (która chciała czegoś więcej, niż małżeństwo z obowiązku), bo uważał, że sojusz między ich państwami może nie okazać się stabilny i Francja jednak nie będzie potrzebowała sojusznika w Szkocji, a jego zaangażowanie okaże się stratą czasu. Wiedział, że musi kierować się dobrem kraju, a nie swoimi uczuciami, wobec czego był taki zdystansowany. A później, chyba po prostu Mary zawróciła mu w głowie. :)

Oglądałam to jakiś czas temu i mogę tak dokładnie nie pamiętać wszystkich szczegółów, ale mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłam. Wiem, że odpowiedź trochę późno i pewnie już zdążyłaś obejrzeć serial trzy razy do tej pory, ale może komuś się przyda ten wątek. :)