Mam parę pytań do was odnośnie przyszłości tego krótkiego serialu jestem po jednym odcinku i
dowiedziałem się paru rzeczy, Franciszek II Walezjusz i Maria I Stuart biorą ślub 24 kwietnia 1558
r. ,Po śmierci Króla Henryka II, Franciszek II Walezjusz zostaje królem 10 lipca 1559 r. , a
Franciszek II Walezjusz zmarł 5 grudnia 1560 r. więc na .c.h.u.j. oglądać serial skoro tylko 3 lata
będą bo jak mają zamiar kontynuować dalej serial po śmierci Franciszka to wtedy wszystko
.p.i.e.r.d.o.l.e. i nie oglądam dalej tego .j.e.b.a.n.e.g.o. serialu mam pytanie do tych co oglądają na
bieżąco:
1.Czy w serialu był już ślub Franciszka i Marii? Jak tak to w jakim odcinku?
2.Czy w serialu umarł już Król Henryk II ? Jak tak to w jakim odcinku?
3.Czy w serialu była już śmierć Franciszka?
Bardzo bym prosił o odpowiedź :)
1. Tak był, w 13 odcinku 1 sezonu najprawdopodobniej.
2. Owszem, w finale 1 sezonu.
3. Nie i póki co nie zanosi się na to.
z tego co czytałem umrze on na infekcje ucha i to już całkiem niedługo po jego koronacji na króla ma on maxymalnie rok czasu
"Reign" nie jest serialem historycznym tylko jedynie luźno opartym na historii co zresztą widać na kilometr. Nie jest to rzeczywisty obraz życia Marii Stuart, a jedynie serial głównie dla nastolatek osadzony w tamtych czasach. Mamy więc rozwleczony wątek miłosny Marii i Franciszka, w stu procentach fikcyjną postać Bash'a by było trochę dramy i tak uwielbianego przez stację CW trójkąta miłosnego, mamy damy dworu zachowujące się kompletnie nieodpowiednio jak na tamte czasy itp itd. Serial ten nie wiele ma wspólnego z historią i nikt też nie wmawia nam, że jest inaczej. Jeden z producentów wykonawczych wypowiedział się ponoć na temat potencjalnej śmierci Franciszka twierdząc właśnie, że NIE jest to serial historyczny, więc nie muszą się ściśle trzymać faktów, a że postać Franciszka jest bardzo ważna i bardzo lubiana to nie zamierzają go uśmiercać, a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości.
aha to teraz wszystko rozumiem dzięki że się wypowiedziałeś na ten temat bo jakby wszystko było by jak w historii to wtedy straszna chu*nia bo oglądałem ostatnio serial The Tudors i tam wszystko w większości się zgadza tak jak w historii było więc trochę się zmartwiłem co do serialu Reign :)