PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680719}
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15574
7,0 2 krytyków
Nastoletnia Maria Stuart
powrót do forum serialu Nastoletnia Maria Stuart

Jak myślicie - Mary jest w ciąży czy to tylko blef?
Wg historii nie miała dzieci z Franciszkiem, dopiero z kolejnym mężem.
Osobiście mam nadzieję, że to tylko blaga, żeby ostatecznie pogrążyć Louisa. Ich romans jest niedorzeczny. Nie mogę patrzeć na cierpiącego i wybaczającego wszystko Franciszka. Mary jako królowa nie ma prawa do romansu, niestety. To na co sobie pozwoliła i do jakiej sytuacji doprowadziło zasługuje na karę.
Boję się trochę, że zabiją Franciszka i na jego krwi zbudują ,,szczęście" Mary i Louisa (śmierć Franciszka zgadzała by się częściowo z historią - zmarł bezpotomnie przed Marią)
Pomijając już fakt, że proponowanie Mary małżeństwa przez Louisa to niedorzeczność - on formalnie jest mężem Elżbiety!! To jest wielki błąd reżysera.

ocenił(a) serial na 9
DeLaFayette

Po 1 Gdzie oglądałaś 21 odcinek bo ja nie mogę go znaleźć ?
Po 2 Hmmm... nie oglądając odcinka uważam że to może być kłamstwo. Ale z drugiej strony serial nie zawsze zgadza się z historią. Może nawet lepiej bo jakby tak każdy szczegół się zgadzał to było by to nudne. A tak na marginesie to ja nadal mam nadzieję że Merry będzie jeszcze z Bashem. :D

JasonStatham

ja znalazłam tutaj http:// projectfre etv.so/free/reig n/

ocenił(a) serial na 7
Kamila9191

Ja oglądam na Popcorn Time, ale z angielskimi napisami. Trzeba ściągnąć program i można oglądać zarówno filmy jak i seriale. Tylko spora część jest właśnie z napisami angielskimi (bardziej popularne mają też polskie) - jeśli umiesz na tyle, żeby zrozumieć większość to jak najbardziej polecam Popcorn Time.

JasonStatham

na tvseries online. pl jest z napisami :)

ocenił(a) serial na 6
DeLaFayette

zdecydowanie nie jest to prawda, zatem pozostaje kwestia tego co konkretnie przewiduje plan; zdradę, zabicie Louiego? Myślicie, że Mary byłaby do tego zdolna? Nie wydaje mi się.

Dlatego też stawiałbym na to, że osoba Mary ma doprowadzić do sytuacji, w której to nowy sojusznik Louiego odwrócił się od niego, bo w takiej sytuacji Elżbieta nic nie zyskuje, gdyż Szkocja dalej znajdowałaby się pod protektoratem Francji. Mało tego straciłaby główny argument w dążeniu do przejęcia tronu Szkocji, w końcu Loui również jest protestantem.

ocenił(a) serial na 6
DeLaFayette

"Pomijając już fakt, że proponowanie Mary małżeństwa przez Louisa to niedorzeczność - on formalnie jest mężem Elżbiety!! To jest wielki błąd reżysera."

Nie do końca, bo mowa była o tym, że wszelkie ślady o takowym małżeństwie zostały zatarte, a małżeństwo jest możliwe jedynie w momencie gdy Loui zdoła przejąc tron Francji, bo Elżbieta zamierza wyjść jedynie za króla.