zrobienie z historii Szkocji i Anglii "twilight". Przepraszam ale umarłam a biedna Maria Stuart razem
ze mną ;< A zmieszanie rekwizytów i ubrań ze wszystkich możliwych epok świetne.. mówi się trudno
Zaczęłam oglądac ten serial, bo uwielbiam filmy kostiumowe i to, co od poczatku mnie najbardziej zaskoczyło, to właśnie kompletny brak autentyczności w kwestiach historycznych. Nawet nie o same fakty chodzi, to w koncu tylko fabuła zainspirowana historia i to dość luźno. Ale te stroje, cóż... No i to, jak te dziewczyny są przedstawione w serialu. Głupie. Po prostu głupie. Czy wtedy też tak było? Że szła taka jedna do łóżka z facetem,npotem zdziwiona, że jest w ciąży, a jak ją już jakis chce poślubić, to ona sie przejmuje, że on może jej nie kocha o.O ;p
No co ty. Jak chcesz dobrego odzwierciedlenia tamtych czasów obejrzycj 'Dynastię Tudorów' i zobaczysz jak wtedy kobiety się zachowywały i jak naprawdę wyglądały tamte czasy, bo gdyby sugerowac sie tym serialem... no cóż, szkoda gadać. :P
tak tak, wiem, mam w planach dynastie, ale to po 15 maja, kiedy będę ostatecznie po maturach :) zamierzam oglądać filmy i seriale i czytać książki przez 4 miesiące :D a przed chwilą właśnie włączyłam najnowszy odcinek Reign i... od razu wyłączyłam. nawet się dobrze nie zaczęło, a ja już się znudziłam. to może powtórzę moja prace na poniedziałkowy ustny polski, będzie więcej korzyści z tego.
Hmm, ja jestem do tyłu o jakieś 3 odcinki i jakoś nie mam ochoty wracać do serialu ;)
Tak czy siak, powodzenia na maturach :)