PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=814761}

Nasza planeta

Our Planet
2019 - 2023
9,0 35 tys. ocen
9,0 10 1 35472
8,3 9 krytyków
Nasza planeta
powrót do forum serialu Nasza planeta

Trzeba...

ocenił(a) serial na 10

Niezwykły serial a zainteresowanie słabe. Ludzie nie chcą patrzeć na swoje błędy. Niszczymy naszą planetę i udajemy, że nas to nie dotyczy. Walczący o środowisko traktowani są z politowaniem jak jacyś odmieńcy... Poleciłam serial wielu znajomym. Nie obejrzał nikt.
A ten dokument jest doskonały. Praca jaką włożyła ekipa w realizację tego projektu jest godna wielkiego podziwu. Niesamowite zdjęcia, miejsca na Ziemi, do których żaden z nas nie dotrze. Perfekcyjna jakość. Przepiękna natura, której mamy wrażenie możemy dotknąć.
I przerażające przesłanie: to wszystko możemy stracić...

Beatrix_fw

Zgadzam się, niestety widząc jak politycy, zabierają się za ochronę środowiska, oraz jaki stosunek do tego, jaki mają do tego ludzie (oczywiście nie wszyscy), to obawiam się, że zanim wszyscy się zbiorą, zanim politycy ustalą coś sensownego, może być za późno. Wystarczy poczytać komentarze zwykłych ludzi w internecie, chociażby naszych rodaków, którzy pod każdym artykułem dotyczącym zmian klimatu i badań naukowców związanych, z tym tematem, kwestionują zjawisko globalnego ocieplenia. Niestety przez wiele lat dla człowieka liczyła się tylko kasa, wygoda i jeszcze raz kasa, mam nadzieję, że się mylę, że jakoś uda się ludzkości ocalić Naszą Planetę a tym samym zapobiec wielkim tragediom. Po obejrzeniu tego pięknego dokumentu jeszcze raz utwierdziłam się w przekonaniu, że największym zagrożeniem dla świata i ludzkości jest sam człowiek.

ocenił(a) serial na 10
alibaba_4

Dziękuję za ten głos. Zbyt często spotykam się z obojętnością i milczeniem.
Jest jednak nadzieja, której się trzymam, natura odnawia się bardzo szybko.
Tylko trzeba dać jej szansę...