Naprawdę próbuję pojąć okrucieństwo bądź tępą głupotę scenarzystów którzy wymyślają tak nikczemny scenariusz. Ja rozumiem teraz te wszystkie uwagi dotyczące tego że ten serial jest podły bądź też kontrowersyjny. Naprawdę nie wiem skąd się biorą tak ochydne stereotypy które potem będą pokutować przez dekady. No ale skądś się takie stereotypy jednak biorą więc może i jest w tym jakieś źródło prawdy.
No bo jak można być takim potworem by cytuję "topić kocięta". Nie potrafię a raczej nie chcę sobie wyobrażać że naprawdę ktoś mógłby chcieć zrobić coś tak ohydnego i okrutnego wobec niewinnych istot żywych.
Teraz w pełni już rozumiem że kontrowersje związane z tym 3 odcinkiem.
obrzydliwy, głupi i naiwny na poziomie KacWawa dla kompletnych debili. Tyle jest świetnych filmów, jest w czym wybierać, a takie goowno należy zjechać z góry do doły. Jutro po emisji 3 odcinka demonstracje pod ambasadami , konsulatami i przedstawicielami niemieckich firm.
Zamiast się dziwować wystarczy poszukać np. zaczynając od "endecji", bo cukierkowa propaganda ze szkół to nie wszystko.
A co jest w tym dziwnego? Niemcy bez problemu wrzucali dzieci do pieców krematoryjnych, to nie może się znaleźć jakiś inny wariat na terenie polski, który nauczony w dzieciństwie, że gdy kotka się okoci, to jej dzieci do worka i do wody! W czym człowiek jest lepszy od kota? Takie samo zwierzę, koty nie mają pieców krematoryjnych, ale jak matka wpadnie w szał to może zagryźć swoje dzieci. Nie ma różnicy! Tak jak naprawdę nie ma różnicy między tym który zabija i który ginie, między tym który zabija, a tym który robi wszystko by przeżyć - jeden i drugi jest moralnie nikim, bo liczy się egoistyczna chęć przeżycia, albo egoistyczne uniesienie patriotyczne by walczyć o swoje terytorium (zwierzęta też walczą o swoje terytorium). Więc o co chodzi? Ja też uważam, że to jest okrutne, że to ohydne, ale to kultura nas zaraziła taką sztuczną hipokryzją, że zabijanie jest złe, ale jeśli ktoś nam nastąpi na odcisk to już modlimy się żeby dostał raka. A to jest naturalne, bo kieruje naszym życiem jako istot żywych egoizm, a jako istotę społeczną czy kulturową kieruje hipokryzja, która pozornie zakrywa ten egoizm. Nie ma co się wstydzić egoizmu, to wszystko są bzdury. To jest okrutne, ale człowiek jest zdolny do większych okrucieństw niż jakiś tam marny holocaust, z którego zrobiono wielkie halo i to sami żydzi wiedzieli jak zareklamować swój naród na cały świat. Tak moi drodzy Holocaust to kampania reklamowa! Otwórzcie oczy ten świat jest okrutny. Topić, topić koty, ale już!