Bądź uczciwy, mamy stereotyp cygana i jest skreślony na starcie zakłada się że jest brudasem i złodziejem( wielu na taka opinię zapracowalo) więcej brak asymilacji jest po obu stronach. Ludzie to taki gatunek że nie lubi zamkniętych kultur i wszystko co inne jest od razu podejrzane.
Każda kultura ma swoje prawa, nie mam na to wpływu wiec akceptuje.
Wszędzie są jakieś czarne owce.
Skoro ponoć ważny przedstawiciel Romów, w telewizji stwierdza m.in. że -
Nieposyłanie dzieci romskich przez romskich rodziców to nie wina romskich rodziców a instytucji polskich, które ich nie monitorują i nie nakazują posyłania... to ja nie mam do nich żadnych pytań i kwestię asymilacji i szacunku do kraju spuszczam w kiblu.
Gość miał pretensje do instytucji a nie do tego, że rodzice zlewają posyłanie dzieci do szkół! Ja p...
I zdarzało mi się mieć styczność i zauważyłem, że nie mają zbyt dużego szacunku do podstawowych zasad kultury.
Poza tym gdyby tak bylo w co nie wierzę to rzekomi niewolnicy z Polski mają rodziny i ambasadę do pomocy. Więc się zastanów co piszesz. Polska "elita" politykow kocha takie skandale i na pewno nie odmówili by sobie światowego skandalu w tej sprawie.
Nasze ambasady są antypolskie. Popularyzują Pokłosie jako obraz Polski i Polaków. Polskie "elity" dawno zostały kupione.