Dlaczego Luke rysując Abigail - dziewczynkę z lasu rysował ja z czarną otwarta buzią? Chciał dla niej ubrania bo ma stare i nie modne i nikt oprócz niego jej nie widział, a przecież ona żyła i była tylko dzieckiem sąsiadów? Umiera przecież dopiero w ostatnią noc w domu
myślę że tak jak w przypadku Nell to było pokazane dla duchów nie ma ograniczenia czasem i przestrzenią, tak jak Nell pojawiała się po swojej śmierci nawet samej sobie z młodości (jako Pani z krzywą szyją), później w innym miejscu samej sobie dorosłej, swojemu dorosłemu bratu itp itd tak samo tutaj Abigail po prostu pojawiała się w różnych czasach.
Nie wiem czemu tak rysowal. Na to nie zwróciłem uwagi. Ale abigail normalnie żyła. Nikt jej nie widział bo oficjalnie nie wychodzila z domu tylko się wymykala i z lasu obserwowala rodzinę Crane oraz swoją własną. Wtedy natrafiła na Luke i się zarzyjaznili. A ubrania? Rodzina Abigail była biedna. Mieszkają na uboczu, nic nie wiemy o tym czy zajmują się czymś poza pomocą w Hill House. Gdy Luke przyprowadza ją na noc to ojciec zgadza się na jej przenocowanie. Wcześniej widywal się z nią tylko Luke co pozwoliło nam myśleć że jest duchem.