Warto :) jezeli nie zepsują to będzie coś dobrego
Akurat pierwsze dwa odcinki są dość nudne :) Typowa netliksowa miałkość i sztampa.Ale potem robi się naprawdę interesująco.Połączenie jumpscare'ów i rodzinnej psychodramy robi wrażenie.Jeszcze nie obejrzałem całości ale uważam,że serial jest naprawdę dobry.Nie tylko jak na Netfliksa tylko tak w ogóle.
dopiero pod koniec 5 odcinka zaczyna coś sie dziać..a 4 odcinek to totalna porażka...wątek robiony na siłe i mało wnoszący do fabuły..
ogólnie trochę zakręcony i ten czas przeszły i teraźniejszy mocno rozprasza widza
Pierwszy odcinek mnie nie porwał. Tu na forum widzę tyle zachwytów na temat serialu, a początek zawiódł mnie. Dopiero ostatnia scena nieco poprawiła moje wrażenia. Czas przeszły i teraźniejszość nieco gmatwa. Ponadto bohaterowie są wprowadzeni dość lakonicznie. Szkoda, że powieścia wspólny jest tylko tytuł i dom. Zobaczę co będzie dalej.
Nie zdradze za wiele jezeli napisze ze reżyser specialnie gmatwa przeszłość z teraźniejszością, żebyśmy mogli później wszystko sobie poukładać jak puzzle :)
Staram się nie oceniać serialu po jednym odcinku, dlatego z chęcią zobaczę co będzie dalej. Tylko niestety z czasem jest różnie, więc trzeba dawkować przyjemności.
Mnie 1 odcinek raczej zniechęcił. nie lubię filmów z prostymi jumpscare'ami, plejadą horrorowatych klisz i melodramatycznym powrotem do traum dzieciństwa. czy dalej będzie ciekawiej i mniej banalnie?
Dobrze, że sobie darowałeś, ja czekałam na jakiś zaskakujący finał i się tylko zawiodłam.
Dla mnie to serial wydmuszka, takiego bełkotu, jaki był w ostatnim odcinku, już dawno nie słyszałam.