Niania

2005 - 2009
6,6 72 tys. ocen
6,6 10 1 71883
6,1 12 krytyków
Niania
powrót do forum serialu Niania

Dołuje mnie gdy widzę kolejny serial, na zagraniczej licencji. Czy w tym kraju nie ma już ludzi który byli by w stanie wymyśleć coś własnego?
W polsce z wyjątkiem "Świata według Kiepskich", wszystkie seiale komediowe, nawet taka kaszana jak "Miodowe lata" są robione na podstawie cudzego pomysłu.

użytkownik usunięty
MarekZ

Świat według Kiepskich wzorowany początkowo był na Świecie według Bundych, a tak poza tym, to zgadzam się z tym co napisałeś. Zamiast kręcić swoje, beznadziejne wersje, lepiej jest wykupić oryginalny serial. Np. zamiast kręcenia Sąsiadów, mogliby wykupić amerykańską wersję, czyli I Love Lucy, która jest 1000 razy lepsza.

'Kocham Klarę' to 'I Love Lucy' w polskim wydaniu :D Przynajmniej mnie się tak zdaje. Zamiast wykupywać, trzeba pomysleć :D

MADLEN

"kocham klarę" i "sąsiedzi" i też są na podstawie "i love lucy". ileż to seriali można nakręcić na podstawie jednego...

ocenił(a) serial na 1
123

Mam pytanko czy "bulinerzy" to też kupiony pomysł?

123

13 posterunek też jest na podstawie jakiegoś?

Sajber

Chyba Czesi chcieli kupic od nas 13 Posterunek, więc raczej nie :D Allo Allo powtarzaja i jestem w 7-mym niebie !
A swoja droga czujecie 13 Posterunek po czesku ? Jak z tym Teramintarorem - ja sem Elektronicky Mordulec ;) Hieh :P
POZDROOO

ocenił(a) serial na 10
MADLEN

Nieprawda! Lepsze są adptacje zagranicznych seriali niż oryginały. Do tej pory jnie spotkałem się z żadnym fajnym oryginałem a chyba wszystkie moje ulubione seriale to adaptacje zagranicznych hitów - tak jak ta "Niania" zaadoptowana z "The Nanny", "Hela w opałach" na podstawie "Grace under fire" czy "Lokatorzy"/"Sąsiedzi" wg "I love Lucy".

użytkownik usunięty
Eduardo

Czesi chcieli zrobić swój 13 posterunek? I co, czym to się skończyło? Niech ktoś napisze albo poda źródło informacji bo mnie to zainteresowało ;]