Gdyby nie śmiech z taśmy puszczany niby w najśmieszniejszych momentach, w ogóle nie wiedziałabym kiedy trzeba się śmiać... :/
zgadzam sie w 100%!!! serial jest potworny i te tępe poczucie humoru. nie wiem kogo to może śmieszyć.
zgadzam sie w 100%!!! serial jest potworny i te tępe poczucie humoru. nie wiem kogo to może śmieszyć.
A co to? BAL SZTYWNYCH????? A WAS MOZNA CZYMKOLWIEK ROZSZMIESZYĆ? MOZE "KIEPSKIMI"? odezwaly sie wyciory do fajek jedne!
Popieram Adasia. Jeśli niania was nie śmieszy to ciekawe co. Rzeczywiście, może kiepscy, albo klub rolnika :P uważam, że jest to bardzo fajny serial. I słyszałam, ze Agnieszka Dygant dostała jakąś nagrdę za najlepsze granie niani!
z tym "Totalnie antyśmieszny serial" się zgadzam jest zafanisty
ale przegapiłam jeden odc. dokładnie nie wiem który bo nie pamiętam:(:(:(::(::(::(
No sorry, ale to, że kogoś nie bawi ten serial, to nie znaczy że lubi Kiepskich albo inne gówno. Mnie nie smieszny niania. Ciekawi cie co mnie śmieszy? To Ci powiem: Monty Python, Bareja, Mel Brooks etc. Po co mam się męczyć na sitcomach, skoro mogę obejrzeć atentycznie śmieszne filmy i śmieć się kiedy chcę, a nie wtedy kiedy wklejona w ścieżkę dzwiękową widownia robi "haha" albo w momentach wzruszających "ooooooch". :P
hm... ja tez uwielbiam MP, ale to humor który wymaga koncentracji, wymaga odpowiedniego poczucia estetyki.. nbie zawsze nadaje sie na sobotnie wieczory rodzinne w TVN... wiec moim zdaniem negowanie tego jest złe, to humor łatwy, lekki... dla wszyskich... a po to ammy wolność słowa i pluralizm kulturowy aby każdy z Nas mógł zamiast Nini oglądnąć włąśnie Bareję... lub coś innego... pozatym Niania to tylko słaba kalka z USA... no ale cóż, Polakom seriale sie ostatnio nie udają.
Według mnie polska wersja to kompletne dno...Kiedyś widziałem parę odcinków zagranicznej wersji tego serialu i był całkiem fajny, natomiast to co pokazują u nas jest żałosne...
Beton goni beton, a Dygant z Kotem...No Comment...Dziwi mnie tylko co robi w tej szmirze taki dobry aktor jak Adam Ferency...
O MATKO HUTA!!!!!!!! Jacy niektórzy z was sa "Rasistami"!!!!!!!!! to, że wam ten serial sie nie podoba to nie znaczy ze musicie mowic to w taki sposob. LUDZIE Badzcie bardziej tolerancyjni!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Słuchaj, Adasiu, (zapewne) 11 letni fanatyku Harrego Pottera i "Niani" (jeśli z wiekiem się pomyliłem, to wybacz, ale jakoś tak mi pasuje, może przez to, że zobaczyłem filmy, które oceniłeś na 10 [m.in. "Niania", jakieś "Wyspy piratów" i 'ofkors' "Harry Potter i Czara Ognia"), jakoś nie zauważyłem, aby ktoś jakoś mocno skrytykował ten twój film (nie widziałem nawet żadnych mocnych przekleństw w tym temacie), a to, że uważają go za szmirę nie jest czymś szokującym i zaskakującym - taka prawda niestety. Co do "Kiepskich" - przysznaję, iż również jakoś nie zaskakiwali (pierwsze odcinki były najlepsze, później było niestety gorzej), ale pod względem humoru (humoru, trzeba przyznać, dość średniego) i aktorstwa byli 50 razy lepsi od "Niani" (która miejscami jest tak betonowa [jak jeden z kolegów wspomniał wcześniej], że czuję się miejscami jakbym był betonem zalewany, później zaś jakbym już zastygł, następnie innym betonem przygniatany i tak bez końca [jeżeli nie załapałeś, chodzi mi 'żarty' w "Niani" mające miejsce] [cóż, teraz tak się dzieje tylko podczas reklam, bo nie mam zamiaru więcej tego serialu oglądać ]).
Trochę czasem namieszanie może się wydać. Za wszelkie 'niedogodności' opinii przepraszam. Nie sprawdziłem ;).
Skoro żaden z was nie docenia prawdziwego polskiego humoru, no to uważam was oficjalnie za ponurych sztywniaków. :P Dziękuję bardzo. :D
Ps: Ta szmira w postaci "Kiepskich" to totalna klapa. "Nienia" RLZ. xD
A tak BTW, to niby dlaczego uważacie, że "Niania" jest.... ekhm... antyśmieszna?? :/ No po prostu wielkie N/C.
Słuchaj, dziewczynko, 'antyśmieszne' to znaczy bardzo, ale to bardzo nieśmieszne, a po jeszcze większym sprostowaniu - takie śmieszne, że aż ci się humor psuje. Przepraszam, psuje humor tylko tym 'sztywnym'.
Zapomniałem dopisać...
Więc teraz wiesz, dlaczego uważamy twoją "Nianię" za 'antyśmieszną' (choć to słowo może się wydać bezsensu bez jego wytłumaczenia, ale teraz już wiesz co znaczy).
No to zakończmy ten idiotyzm raz na zawsze, bo i tak nic się nie zmieni. Ty nadal będziesz ten serial 'kochać', a ja wręcz przeciwnie.
Pozdrawiam.
Jak komuś się zdarza śmiać jak głupi do sera (podkreślam słowo GŁUPI) to Niania pewnie mu się spodoba.
Dlaczego niania to dno? Odp. Przypadkowo włączyłem na Nianię, a tam scena, w której niania Frania (ale to brzmi lol) mówi że musi się przesiąść się bo inaczej puści pawia (podczas jazdy w limuzynie) po czym słychać śmiech z 'taśmy'. Kiepscy w porównaniu do Niani miały wyszukany i błyskotliwy humor, nawet te późniejsze odcinki. A to że Agnieszka Dygant jest dobrą aktorką nie zmienia faktu, że Niania to wypłuczyny po oryginale czyli serialu "The Nanny" vel "Pomoc domowa".
Słuvhajcie Lulusie (mówie do tych co nie lubia serial Niania) przestancie sie nawzajem obrazac, bo to sie robi juz nudne. A ten ktory mnie obrazuil mowiac ze mam 11 lat, niech sie WYPCHA!!!!!!!! a zreszta postapie wg zasady: MĄDRY GLUPSZEMU USTEPUJE, A GLUPSZY SIE Z TEGO CIESZY. Znacie moje zdanie. Lubie ten serial i juz Jak sie komus nie podoba, to jego problem.
Czy my, nie przepadający za tym serialem, się nawzajem obrażamy? Hmmm... Coś mi tu nie gra... Pozdrawiam.
Jezu!! ;/ jakie sztywniaki ! nienawidzę takich ! ;/ nic wam się nie podoba ! ludzie?! ten serial jest cool;/ nie rozumiem co od niego chcecie;/ a co was śmieszy?!?! czy coś was śmieszy?!?! bo wydaje mi sie, ze nie :
Zastanawiam się nad jedną rzeczą-skoro tylu Was uważa, że "Niania" jest beznadziejna to dlaczego ten serial ma tak wysoka ocenę?
Hmmm... Najnowsza część Harrego Pottera też ma wysoką ocenę, a wcale dobrym filmem nie jest, albo choćby takie "dzieło" jak "To nie jest kolejna komedia dla kretynów" też może się pochwalić ósemką z hakiem. No, ale przecież WIĘKSZOŚĆ uważa je za bardzo dobre filmy...
A co ma piernik do wiatraka?? Tzn. "Harry" do "Niani"? Niektórym może się podobać, a niektórym nie, niektórzy mają po prostu zbyt wysokie wymagania... Mi wystarcza w zupełności to, co można oglądać w każdą sobotę oraz to, co bije rekordy DVD na świecie.... :/ No cóz, twoja sprawa.
Boże Święty, nie chodziło mi o porównywanie "Niani" do "HP", bo to rzeczywiście kupy się w ogóle nie trzyma, ale o to, co się tzw. "WIĘKSZOŚCI" podoba ("HP" aż taki dobry nie jest żeby go wychwalać, "To nie jest..." jest po prostu zła). Dla mnie to jest niestety smutne, bo rozumiem, że nastolatki/nastolatkowie siadają sobie po męczącym dniu przed telewizorem, zajadają chipsy popijając colą albo panie domu również zmęczone chcą się jakoś 'rozluźnić' i się tam śmieją z takiej tvn'owskiej "Niani". Dobra, rozumiem to, ale żeby od razu tak ten serial wychwalać. Wiem, że TVN bardzo pożądnie go reklamuje i występują w nim gwiazdy polskiego kina, ale to wcale nie znaczy, że serial jest dobry. Mi się ona właśnie aż tak nie podoba, bo jest tak wielbiony (oczywiście, przez WIĘKSZOŚĆ) i tak cudownie reklamowany (pamiętam, że nawet Tele Tydzień ją kiedyś polecał, w najnowszej gazecie jest zabawny felieton pana Stefana Friedmana ["Krzywym okiem"] i na zakończenie postanowił powiedzieć coś nie coś o "Niani" - polecam lekturkę). Najważniejszą wadą jest to, że serial jest strasznie, ale to strasznie sztuczny, aż do bólu zęba - tu nawet dobrzy aktorzy grają tak jakoś nijak i dlatego też wychwalanie aktorstwa Agnieszki Dygant jest dla mnie wielką pomyłką, bo (to wina serialu) ona tam nie gra, ona tam tylko jest, jak reszta wykonawców. Dodatkowo ten 'śmiech z taśmy'... Ja wolę jednak sobie powspominać starą, amerykańską "Pomoc domową", bo Polacy naprawdę się polską Franią (nawet to imie jakieś takie bezpłciowe) nie popisali.
Sprostowania:
Tele Tydzień polecał, ale pan Friedman już takiej dobrej opinii na temat "Niani" nie ma (żeby nie było, że pana F. wyśmiewałem w poprzednim poście, bo nie wynika z niego, żeby nie miał o niej dobrego zdania - zapomniałem dodać do zdania o Tele Tygodniu "ale", wtedy wszystko by grało).
Imię Frania bezpłciowe akurat w tym serialu, nie obrażając posiadaczy tego właśnie imienia.
No cóż, twoja opinia... :/ Ja jakoś szczególnie tego serialu nie wychwalam, ale mi się akurat na tyle podoba, żeby oglądać go co tydzień. ;) I to właśnie rola Agnieszki Dygant mi najbardziej przypadła do gustu - i ten powalający śmiech. xD Dla ciebie może i jest to sztuczne, ale niektórym wydaje się... naturalne. ;P