Witam, obejrzałem właśnie do końca 6 sezon i... jestem bardzo zawiedziony. Pierwsze 3 sezony
miały niesamowity klimat oceniłbym na 9, sezony 4 i 5 trochę gorzej ale ciekawie pchnęło fabułę,
oceniam na 8. Sezon 6 to naciągane 3... Generalnie od początku serial miał masę wad, w postaci
nielogiczności i kompletnej niespójności, ale przykrywały je zalety, klimat, teksty. Niestety wady
te w sezonie nr 6 już są BARDZO duże. Głupota na głupocie, po prostu czuje się jakbym oglądał
jakieś badziewie dla nastolatków w stylu pamiętniki wampirów. Bezsens i niekonsekwencja w
sezonie nr 6 przekraczają wszelkie granice. Te same teksty, wałkowanie nonstop identycznych
motywów, w coraz gorszym stylu.
Pytanie - czy warto dalej oglądać? Polepsza się coś we względzie scenariusza? Bo już nie mogę
zdzierżyć tej głupoty i tandety, ani psuć sobie wrażenia serialu. Tylko nie spoilujcie sezonu 7 i 8
bo może jeszcze dam szansę..
Dla mnie sezon 7 to porażka - przebrnąć, przebrnęłam, ale tylko z miłości do serialu ;P
Sezon 8 powoli wraca na dobre tory, ale bez Kripke ten serial stracił bardzo dużo.
Ja zostaje z nim do końca, ale jeśli chcesz mu dać szansę to oglądaj dalej, natomiast jeśli chcesz mieć tylko miłe wspomnienia po dobrym serialu, to odpuść sobie pozostałe sezony.