Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97141
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Witam.
Czytałam różne opinie o tym serialu i dużo ludzi pisze, że po 5 sezonie nie warto kontynuować. Właśnie skończyłam go oglądać i nie wiem czy dalej to ciągnąć po dobrym zakończeniu czy dać sobie spokój. Chodzi mi o wasze zdanie na temat pozostałych sezonów (proszę bez spoilerów), czy są ciekawe, przynudzają, lepsze czy może gorsze od tych pierwszych?

Kenny_McCormick

Tak naprawdę wszystko zależy od odcinka, są lepsze i gorsze,jak w poprzednich sezonach.widać że ten serial

jest już robiony na siłe i twórcom powoli brak pomysłów, jednak mimo obniżenia lotów radzę oglądać dalej to nadal jeden z najlepszych seriali jaki telewizja ma nam do zaoferowania

ocenił(a) serial na 10
Kenny_McCormick

Trudno wymyślić coś większego od apokalipsy.
W dalszych sezonach jest jednak cholernie dużo ciekawych wątków (w 7 sezonie irytowały mnie nieco "główne" potworki i sposób walki z nimi :D).
Ale relacje Sama i Deana, nowe postacie, powrót jednej z moich ulubionych postaci z 5 sezony w 7 - to coś dlaczego warto kontynuować.
No i CROWLEY :D W 5 sezonie był w 3 odcinkach. A w 9 sezonie wg mnie po prostu wymiata ^^ I bajerancki finał 8 sezonu warto zobaczyć
Ja uważam że warto oglądać. Może poczuć delikatny spadek z wysokości zaczynając 6 sezon ale szybko o nim zapomnisz. (po mojemu 7 sezon najgorszy - 8 i 9 dużo lepszy). Byłoby mi żal wielu niezobaczonych rzeczy, gdybym nie oglądała wszystkich sezonów.

ocenił(a) serial na 10
alfa940

Jeszcze jedno małe pytanie: Castiel będzie pojawiał się w serialu? Jeśli tak to jak często?

ocenił(a) serial na 10
Kenny_McCormick

W 6 sezonie pierwszy raz w odc 3., na początku rzadko, pod koniec sezonu będzie go bardzo dużo. No i wspaniały odc French mistake :D Jeden odc będzie praktycznie w 100% poświęcony jemu.
W 7 sezonie będzie go bardzo mało. Po dwóch pierwszych odcinkach długą przerwę zrobili tej postaci.
W 8 sezonie jest go więcej niż w 7, choć w początkowych odcinkach pojawia się tylko na kilka minut.
W 9 sezonie na 13 odcinków pojawił się w 5, chociaż było gadane że Cass będzie jedną z głównych postaci w sezonie ;)

ocenił(a) serial na 10
alfa940

a Crowley?

ocenił(a) serial na 10
Kenny_McCormick

Zawsze ma kilka odcinków w sezonie. Teraz było go sporo w 9. Ważna postać finałowego odcinka 8 sezonu :D

ocenił(a) serial na 10
alfa940

Wielkie dzięki :D
Nawet nie wiem skąd mi się wzięła myśl żeby przerwać oglądanie jakiegokolwiek serialu

ocenił(a) serial na 10
Kenny_McCormick

Spoko, tylko jeśli cię ciąg dalszy z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu zawiedzie, to nie do mnie przychodź z pretensjami :D Ja po prostu mam fizia na punkcie SPN, ale starałam się pisać obiektywnie :D

ocenił(a) serial na 10
Kenny_McCormick

Dziękuję za wypowiedzi :)