Chciałam zacząć oglądać i zastanawiam się jak to jest z tym serialem. Jest zrobiony na zasadzie, że każdy odcinek opowiada tak jakby o czym innym, i nie łączy się tak bardzo z poprzednim jak np. ER, gwiezdne wrota, itp. czy akcja jest ciągła i bezpośrednio związana z poprzednim odcinkami jak np. walking dead, breaking bad, pamiętniki wampirów?
Coś pomiędzy. Główna fabuła raz jest wyeksponowana, raz majaczy gdzieś w tle, ustępując miejsca odcinkom typu "potwór tygodnia". Akcja główna w każdym razie posuwa się do przodu, konsekwencje poszczególnych zdarzeń jak najbardziej następują. I narastają.
Z tego co pamiętam, to w pierwszych dwóch sezonach akcja nie bardzo szła do przodu, choć główny wątek fabularny jak najbardziej był zarysowany. Później skupiono się na głównej osi fabularnej, ale zdarzają się też "osobne" odcinki, w których jest zwykłe polowanie. Ogółem warto obejrzeć. Ciężko było mi do niego podejść, ze względu na dużą ilość odcinków, bo jak zaczynałem to leciał już 7 sezon, ale serial bardzo pozytywnie zaskakuje :)
W pierwszym sezonie kazdy odcinek opowiada o innym polowaniu - raz na Wilkolaka , raz na ducha ,itd...
Drugi nie wiele sie rozni , ale mozna powiedziec , ze odcinki troche do siebie nawiazuja.
3 sezon jest bardzo krotki i wszystkie odcinki maja jeden wspolny cel...
Od 4 do 9 sezonu odcinki sa duzo lepsze i nawiazuja do poprzednich.
Warto obejrzec ;)