Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97101
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Skończyłam 2 sezon.
Ogólnie są czasem ciekawe wątki o potworach, ale nie rzuca mnie nic na kolana, a efekty też nie są najwyższej jakości. Końcówki sezonu 1 i 2 były dość wciągające, ale bez przesady.
Lecz słyszałam, że w którymś sezonie się rozkręca i pojawiają się anioły itd. Więc moje pytanie brzmi czy serial będzie lepszy niż 1 i 2 sezon i kiedy się rozkręci. ;)

Mery_98

Moim zdaniem rozkręca się już od 3 sezonu, ale naprawdę zaczyna wciągać od 4 kiedy to właśnie pojawiają się anioły. Ogólnie to 4 i 5 sezon mogłam oglądać cały dzień ;) polecam!

93misia

dokładnie, od 3 sezonu akcja nabiera tempa, a 4 i 5 są rewelacyjne, w 5 osiąga swoją szczytową formę.

93misia

93misia ma rację :D potem już tylko wytrzeszczasz coraz bardziej oczy i nie umiesz uwierzyć, że to jest tak świetne :D

ocenił(a) serial na 7
Mery_98

ja też zaczęłam 3 sezon i 1 odcinek powalił mnie na kolana, 2 sezon lepszy od 1, większość odcinków trzymała poziom, ale zdarzały się i gorsze. A czy 7 i 8 sezon są równie dobre czy raczej to już nie to samo? z góry dzięki za odpowiedź :D

agatakoniak

Moim zdaniem już dużo gorsze, ale najnowszy odcinek 8 sezonu dal mi nadzieję na poprawę jakości serialu. Na 7 się trochę wynudziłam jednak, ale myślę, że i tak warto oglądać dalej :)

ocenił(a) serial na 8
93misia

hej, ja zaczełam od początku przed świętami i dopiero zaczynam ale wasze opinie dają mi kopa aby nieco przyśpieszyć tempa bo bohaterowie juz na początku wzbudzili sympatię no i tematyka, która ubóstwiam. Mam nadzieję, że zbyt szybko się nie skończy bo nie chciałabym nie dotrzeć do odcinków na bierząco:-)

ocenił(a) serial na 10
Mery_98

Oczywiscie,ze sie rozkreci.musisz czekac cierpliwie ; )

Mery_98

Stracę coś ważnego jak zacznę oglądać od tego trzeciego sezonu, gdzie akcja ma się rozkręcić?
Zacząłem pierwszy sezon i parę pierwszych odcinków właśnie mnie skłoniło do poszukania informacji, kiedy coś się będzie działo, bo póki co szału nie ma...

mnychu

Mnychu, to zależy. Pierwszy sezon ma ukazać relacje braci, ma ich ponownie zbratać. To, że szukają wspólnie ojca właściwie nie jest istotne dla całego serialu, bo sam John pojawia się chyba tylko w 4 odcinkach. Drugi ujawnia moce Sammy'ego, więc właściwie niektóre odcinki też są dość istotne. Moim zdaniem cały serial (pominąwszy pierwszy odcinek 2 sezonu) rozkręca się dopiero w dwóch ostatnich odcinkach 2 sezonu, potem cały 3, 4 i 5 sezon z tendencją do rosnącą.
Jeśli chodzi o 6 i 7 - tutaj mam wrażenie, że przez nową producentkę, jakoś zmalała, zwłaszcza przy 6 sezonie. Mogłyby być dobre, bo pomysły mieli niesamowite, jednak całość wyszła... kiepsko. Teraz emitują 8 sezon, który jest dość intrygujący.

ocenił(a) serial na 4
Idontcareatall

Dotrwałem do 4 sezonu do odcinka 7. Było kilka odcinków w sezonie 3 i 4, które były ciekawe. Reszta odcinków to takie Scooby Doo. Znajdujemy nadprzyrodzone stworzenia, dowiadujemy się co to, jak to zniszczyć i na końcu zabijamy i tak co odcinek. Ostatnie 10min co 2-4 odcinka poświęcone na główny wątek. Generalnie serial słaby.

ocenił(a) serial na 7
Mery_98

Im dalsze sezony tym ładniejsze efekty, bo większy budżet. Ja generalnie wkręciłam się już od 1 sezonu, a bardzo wciągnęły mnie 3-4 . Niestety jak oglądniesz 5, ewentualnie 6 to zacznie cię nudzić, bo wątki (których non stop brak twórcom) są już rozciągane do maksimum. Moim zdaniem polepszyła się gra aktorska, ale jej rozwój aktorów przynajmniej na tą chwilę został zatrzymany.