Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97094
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Muzyka

ocenił(a) serial na 9

Jaką muzykę słucha Dean Winchester, chodzi mi o albumy i wykonawców? Ktoś się orientuję?

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

biorąc pod uwagę nazwiska których używaja jako FBI (czyli nazwiska gitarzystów, perkusistów itd) to AC/DC, Metallica, Led Zeppelin. Sama klasyka rocka

ocenił(a) serial na 7
niah94

ostatnio byli agentami Hudson i Rose. G N' R rules!

ocenił(a) serial na 10
_Bella_Cullen_

Chodzi Ci o to czego słucha czy to co ogólnie leci w serialu? Zresztą to i tak podobne więc tak jak wyżej i jeszcze Kansas, Foghat, Blondie, The Rolling Stones, The Beatles, Creedence Clearwater Revival, te najbardziej znane ale najczęściej słychać AC/DC :)
Kansas- Carry On My Wayward Son piosenkę można słyszeć w odcinkach finałowych sezonów czyli "The Road So Far" :)

ocenił(a) serial na 7
_Bella_Cullen_

Ozzy Osbourne, Animals, Asia...

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

Myślę, że poprzednicy ładnie "zapodali" tu muzykę z serialu ogólnie, ale jeśli np chodzi Ci o konkretnie "Deanowską" muzykę, to mogę dodać jego ulubione 2 utwory (wymienione w jednym z odcinków z szaloną fanką Becky) - "Travelling Riverside Blues" i "Ramble On" - oba od Led Zeppelin. Ogólnie to mogę jeszcze dodać: Lynyrd Skynyrd (uwielbiam "Simple Man"), Boston (najbardziej chyba skojarzy się "Don't Look Back"), Scorpions i 2 utwory, które polubiłam jeszcze bardziej ze względu na sceny im towarzyszące: Def Leppard - "Rock of Ages" i oczywiście Bon Jovi - "Wanted Dead or Alive".

Tusiacroft

Bon Jovi, TYLKO w szczególnych wypadkach.

ocenił(a) serial na 9
feanor14

"Bon Jovi rocks, on occasion". Ta JEDNA warta uwagi i po odcinku się miło kojarzy ;p Z utworów serialowych dorzucę jeszcze: Alice In Chains - Rooster, Traffic - Dear Mr. Fantasy, o i Rush ("Working Man", "Fly by Night"), A do Deanowskich można w sumie jeszcze dorzucić piosenkę, która mu nie pasowała, a później zaczął ją śpiewać w Impali ;p Reo Speedwagon - Can't Fight This Feeling (szkoda, ze nie zaśpiewał całej).

Tusiacroft

I "Fell On Black Days" Soundgarden. A już na pewno Bad Company! Piosenki "Ready for Love" i "Bad Company".

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

' Blue Oyster Cult - (Don't Fear) The Reaper ' pojawił się w pierwszym sezonie :)

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

Ja jeszcze pamiętam, że w 1 sezonie miał jakąś kasetę Motorhead.

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

Ja ze swojej strony dorzucę: Styx (Renegade, Man in the Wilderness), Scorpions (Rock you like a hurricane, no one like you), CCR (Run through to the jungle). Jeszcze wybitnie Deanowa piosenka: Survivor- Eye of the Tiger.

ocenił(a) serial na 10
_Bella_Cullen_

Bad Company, Billy Squier, Foreigner, Ted Nugent , UFO, Warrant

ocenił(a) serial na 8
_Bella_Cullen_

Jeszcze zespół Boston (kilka kawałków, pamiętam Peace of Mind i Foreplay Long Time), Black Sabbath (Paranoid był).

ocenił(a) serial na 9
_Bella_Cullen_

Dziękuję. Byliście naprawdę pomocni!

ocenił(a) serial na 10
_Bella_Cullen_

http://www.youtube.com/watch?v=z_OaLLNPLcc

Praktycznie całą muzyka z pierwszego sezonu. W sugestiach znajdziesz linki do pozostałych sezonów. Miłego oglądania i słuchania :)