Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97109
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Nie rozumiem

ocenił(a) serial na 1

Skąd tak wysoka ocena tego serialu ? Moim zdaniem jest to totalne nieporozumienie, nie dałem rady przebrnąć przez 1 sezon.

szwajkiszwajk

Może dlatego że innym ludziom się podobał?

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

Grajcz - odpowiedź roku xD xD xD

ocenił(a) serial na 8
szwajkiszwajk

Pierwszy sezon kręcony był naprawdę ogrom lat temu i według mnie faktycznie nieco odstaje od reszty. Natomiast im dalej tym coraz bardziej rewelacyjnie - wysoka ocena wynika między innymi z tego, moim zdaniem, że na przestrzeni lat serial zbudował swoją własną, wewnętrzną mitologię , z której czerpie i do której się odnosi (często z rozbrajającym dystansem - vide zapis nowej "Ewangeli" w formie literatury klasy B,czy wstawki z LARPem ;)). Dodatkowo ma świetny kliamt, fantastycznych bohaterów, których chce się oglądać i świat przedstawiony, który pomimo 9 już sezonu nadal kryje w sobie wiele tajemnic :) A wszystko to w dozie miesznaki grozy i rewelacyjnego humoru.

szwajkiszwajk

Nie dziwię się, że 1 sezon tak Cie przynudzał. Ja też chciałam zrezygnować po jakiś 5 odcinkach, ale namówiono mnie bym jednak spróbowała dalej oglądać bo naprawdę robi się ciekawie. Wkręciłam się później strasznie:)

szwajkiszwajk

Otóż to - dopiero później można się wkręcić i to bardzo! :) A poza tym klimat serialu jest nie do podrobienia - trochę tajemnicy, adrenaliny i ten chamski humor.

szwajkiszwajk

każdy kto mi ten serial polecał tu na filmwebie wspominał o tym, że pierwszy sezon trzeba po prostu wytrwać. ja oglądałam pierwsze odcinki i zastanawiałam się jakim cudem ten serial jest takim fenomenem. ale później jest coraz lepiej i lepiej. 4 i 5 wymiata, a odcinki niestandardowe, bardziej komediowe są rewelacyjne :)

ocenił(a) serial na 8
Brooklynne_Accola

Odcinek, w którym Dean i Sam grają w serialu, w którym grają Deana i Sama - <3 xD xD xD

http://www.youtube.com/watch?v=tDpjgXBanNg

ocenił(a) serial na 8
szwajkiszwajk

Powinieneś dać szansę temu serialowi - moim zdaniem słabszy od pierwszego sezonu jest tylko sezon siódmy (w którym momenty były). Najlepszy to sezon 5 i 4. Ale myślę, że już drugi jest dużo lepszy od pierwszego - zwłaszcza w końcówce. Jeśli nie przebrniesz przez drugi sezon, to może po prostu to nie jest serial dla ciebie. To nie jest przełomowe dzieło w historii telewizji - ja go traktuję jako dobrą, wciągającą rozrywkę. Poza tym, pomimo słabszych chwil, nadal utrzymuje naprawdę niezły poziom, chociaż to już 9 sezon.

szwajkiszwajk

Faktycznie, pierwszy sezo odstaje trochę od dalszych i też na początku dziwiłam się czym się moi znajomi tak zachwycają.. Może wynika to też trochę z tego, że pierwszy sezon do jakiś wielce absorbujących czy intrygujących nie nażely - chyba za sprawą konstrukcji opierającej się na zasadzie jeden odcienek=jedno zjawisko paranormalne=jedna rozwiązana sprawa. Kolejne odcinki to kolejne potwory czy zjawy, kolejne osobne sprawy, kolejne rozwiazane akcje.. Zbiór pojedynczych spraw paranormalnych.. Nie pamiętam już za bardzo, ponieważ oglądałam dawno temu początek serii, ale chyba można by było obejrzeć odcinek gdzieś ze środka sezonu i specjalnie zagubionym w fabule by się nie było.. Ale już w kolejnym sezonie jest lepiej, w dalszych tym bardziej, ponieważ okazuje się, że Dean i Sam nie są ot tak sobie łowcami i za tym wszystkim jednak stoi cała masa sytuacji prowadzących do takiego a nie innego stanu rzeczy, masa konsekwencji wynikających z przeszłych zdarzeń, wyborów, uwypukla się główna historia, gdzie jednoodcinkowe polowania na potwory schodzą na dalszy plan a intrygująca zaczyna być sama ich historia - przeszłość, losy ich rodzin, zbiegi okoliczności na przestrzeni róznych lat ich życia, cele do jakich zostali wybrani czy tak zwane chociażby przeznaczenie z którym oczywiście, ku uciesze fanów serii, walczą. Stąd te pochlebne słowa i wysokie oceny. Spróbuj kontynuować, nie zrażaj się pierwszym sezonem, bo naprawdę warto :)))