Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97094
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Niestety 8 sezon jak na razie bardziej śmieszy i żenuje niż zachwyca jak np odcinki 4 sezonu, 5
sezonu aniołowie apokalipsa. Początkowe sezony miały cholernie rewelacyjny klimat. Stare auto,
star muzyka, stare stacje benzynowe, knajpy które dobrze pamiętały wybory Regana i czasy
Kennedy'ch. Serial powinien był pięknie klasycznie zakończyć się na 5 sezonie i Samie stojącym
pod migającą latarnią. Z refleksją dodam- nigdy nie będzie drugiego takiego serialu, który stworzył
jeden niepowtarzalny klimat, którego jak widać przez te 3 lata kolejni scenarzyści, reżyserzy nie są
w stanie odtworzyć.

ocenił(a) serial na 8
Jane_Mary20

Ehe, zaczęło się.

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Jane_Mary20 - Amen

Jane_Mary20

Zgadzam się z Tobą, że ostatnie sezony odbiegały poziomem, ale powiem tak: przecież zawsze możesz przestać go oglądać. Ja już niejednokrotnie porzucałem seriale, które mnie zaczęły męczyć i odświeżałem sobie tylko sezony, które mi się podobały. Do Supernatural mam duży sentyment i mimo, że ostatnie odcinki nie są najwyższych lotów, to i tak przyjemnie mi się je ogląda do obiadu. Jeżeli Tobie one sprawiają naprawdę dużo "cierpienia", to sugeruje ich nie oglądać. Pozdrawiam.

butcher_6

Popieram:) To już nie ten sam klimat co pierwsze sezony, ale to nie oznacza, że Supernatural jest teraz złym serialem... Po prostu inny

ocenił(a) serial na 8
vampirzyca17

Dla mnie to jest teraz zły serial.
Oglądam go już bardziej z braku laku niż z sentymentu chociażby, nie spieszy mi się do kolejnego odcinka, nie jestem ciekawa tego, jak rozwiną się poszczególne wątki.
To świadczy o tym, że poziom serialu od 5 sezonu drastycznie spadł.
Oglądanie go nie sprawia mi cierpienia, jak napisał butcher_6, właściwie żadnych emocji ten serial już we mnie nie wzbudza.
W ósmym sezonie jak do tej pory widzę bardzo mało mocnych stron, zaliczyłabym do nich sporadyczną obecność Crowleya (chociaż to już nie ten sam Crowley, co w piątym sezonie, gdzie buzia mi się cieszyła jak tylko pojawiał się na ekranie), matkę Kevina oraz akcent i aparycję Benny'ego. Tyle. Dean i Cass w czyśćcu szczerze mówiąc mało mnie pociągają, a sceny "normalnego życia" Sama najchętniej bym przewijała.

ocenił(a) serial na 10
butcher_6

Popieram. Jak się komuś nie podoba to nie musi dalej oglądać. Chociaż serial faktycznie stracił klimat to i tak nie potrafiłabym się pożegnać z Samem, Cassem i przede wszystkim Deanem, więc chętnie oglądam dalej i cieszę się tym. Dopóki Dean wciąż kocham hamburgery, a Sam wywraca oczami słysząc jego żarty to wszystko gra :)

Jane_Mary20

No cóż to prawda, że 8 sezon nie jest najlepszy. Najgorsze jak do tej pory były 6 i 7. No, ale wierzę, że zacznie się coś dziać - podobał mi się strasznie odc "Bitten", miałem wrażenie, że oglądam 2 sezon, gdzie bracia pracują nad jakąś sprawą. Fajnie by było, gdyby odcinki zaczęły wywoływać takie emocje jak w 5 sezonie, ale nie robię sobie wielkich nadziei. Crowley jest strasznie jak dla mnie przereklamowany, te jego żarciki i sposób mowy mnie strasznie drażnią.

Pawel93_fw

sentyment to mnie sklania do oglądaia i tylko to. normalny fan jest w stanie zauwaznyć jak bardzo obniżył loty

Jane_Mary20

również oglądam te sezony "do obiadu" ;) podobnie jak "how i met your mother" które też nie wyrywa już z butów