Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97104
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Jak dla mnie delikatna już przesada się zaczęła - Prometeusz, Zeus, Naziści - come on, ja rozumiem, że to Sci-Fi ale bez przesady, już pojawienie się aniołów trochę mnie zaniepokoiło ale Castiel zdecydowanie dał radę i okazało się to dobrym pomysłem. Obecny sezon trochę mnie męczy, no chyba, że zestarzałem się z dnia na dzień i już do mnie to nie trafia :-))))

ocenił(a) serial na 8
fear81

A w 9 pewnie się pojawi Latający Potwór Spaghetti :D

fear81

Zdajesz sobie sprawę, że ten serial nosi tytuł "Supernatural", więc to logiczne, że pojawiają się takie istoty? Już w poprzednich sezonach pojawiali się różni bogowie, więc to nic dziwnego, że i w tym sezonie ich mamy.

ocenił(a) serial na 6
Luelle

No zdaję sobie sprawę, obejrzałem w końcu wszystkie odcinki do tego momentu, po prostu stwierdzam, że chyba już zaczynają przesadzać. Poprzednie sezony bardziej mi się podobały. Przypomina mi się Archiwum X, w którymś sezonie też zaczęli się gubić i wrzucać dziwne odcinki.

fear81

Skoro w pierwszych sezonach były demony, to chyba logiczne, że muszą też być i anioły :P Skoro jest świat, w którym wszystkie potwory istnieją, to wszystkie potwory istnieją. Dla mnie nie ma tu nic dziwnego, to kwintesencja tego serialu i cieszę się, gdy wybijają się ze schematu "potwór tygodnia".

ocenił(a) serial na 8
fear81

Dziwne? Na dobrą sprawę w tym serialu wszystko jest 'dziwne', to sugeruje tytuł. Jeśli męczy Cię pojawianie się tego typu postaci, to czemu nie przerzucić się na jakiś sitcom? Mnie osobiście nie zdziwi już pojawienie się czegokolwiek, bo po twórcach SPN można spodziewać się wszystkiego. Najwyraźniej czeka Nas o wiele więcej dziwności z racji przyszłego, dziewiątego sezonu, na który bardzo się cieszę.

niemamnaksiazki

lubie takich bezkrytycznych fanów z zasadą "coś ci sie nie podoba to W Y P....ALAJ" :) wszystko rozumiem, serial jest o zjawiskach nadprzyrodzonych ale bez kitu, brakuje tylko FSM albo kosmitów. To są takie typowe zapychacze na jeden odcinek, żeby nie ciągnąć bez przerwy tylko wątku głównego bo sezon trwałby 10 odcinków, kto wie czy nie byłoby lepiej wtedy...

ocenił(a) serial na 8
maciekozi

Nie jestem bezkrytyczna, co widać chociażby po mojej ocenie, ale jeśli chodzi o pojawiające się w serialu stworzenia/bogów etc. to akurat pretensje w tym temacie są raczej nieuzasadnione, na tym ta seria polega.

maciekozi

kosmici byli xP znaczy za pierwszym razem okazało się, że to trickster, a raczej anioł, a za drugim, że wróżki. Tak czy inaczej o ten temat już się serial otarł :)

ocenił(a) serial na 6
fear81

Spokojnie, tylko wyraziłem swoją opinię, jeśli wam się podoba to w porządku, ja oglądać będę dalej na pewno, bo jak wcześniej pisałem obejrzałem całość, więc zobaczymy co dalej...

ocenił(a) serial na 10
fear81

no akurat zgadzam sie z autorem , o ile moze samo pomysl na innych bogow nie bylby taki zly to wykonanie jest zalosne , praktycznie wszystkie odcinki z innymi bostwami to pojedyncze odcinki i wiekszosc z nich ginie ( dosc latwo dodam) jako fan mitologii greckiej czy nordyckiej wolalbym aby tego wiecej nie robili

bo co innego jak pojawia sie jakies slowianskie ( czy inne) malo znane bostwo ale jednak taki Zeus to troche przesada ( a szczegolnie smieszine wygladalo podejscie braci do Zeusa mianowicie traktowali go jak zwyklego ducha czy innego jednoodcinkowego potwora)

ocenił(a) serial na 8
fear81

Zgodzę się z Tobą. Serial zaczął męczyć już 6 i 7 sezon był dość słaby w porównaniu do poprzednich, a ten to jakaś masakra. Pamiętacie motyw antychrysta? Dlaczego twórcy tego jakoś nie pociągnęli? Teraz oglądam jakoś z przyzwyczajenia serial i mam nadzieje, że się poprawi. Ogólnie anioły były ok, ale aktualny sezon to porażka.

AiShiteru

akutalny sezon to porażka? hahaha jest nawet dobry a nie porazka lol