Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97134
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

*proszę bez konkretnych spoilerów, ale jakieś fakty, o których mogę wiedzieć do S05E03
można zamieszczać*

Witam. Jestem obecnie na 3 odcinku 5 sezonu i błagam powiedzcie mi, że ten serial wróci
jeszcze do korzeni, do tego, czym był jeszcze w pierwszych trzech, czterech sezonach, gdzie
wątek główny nie był tak wyraźny, a największą rozrywkę dawały zmagania braci z różnymi
zjawiskami, duchami w całym USA. Chodzi mi o to, czy od tego 5. sezonu cały czas już będzie
najważniejszy jeden wątek, czy jednak ten sezon to jakaś (przynajmniej dla mnie!!!) porażka i
później już wrócą bardziej do procedurala? Przyznam, że to jedyny serial gdzie to właśnie jedna
"duchowa" sprawa na jeden epizod mi pasowała bardziej niż ten nudnawy anielski wątek, jaki
jest obecny w piątym sezonie...

ocenił(a) serial na 8

No cóż nigdy nie dogodzisz fanom Supernatural... To co dla Ciebie jest porażką, jest moimi ulubionymi odcinkami i vive versa :D Muszę Cię rozczarować, bo serial już nie powraca do korzeni. 6 i 7 sezon również mają swoje główne wątki. Jedynie w 8 pojawiają się pojedyncze polowania, które przeplatają się z głównym wątkiem. Ale to już nie ten sam klimat. Zresztą sam możesz sprawdzić :D

ocenił(a) serial na 9
wiktoria001100

Dla mnie wątek od 4 sezonu jest też ulubionym, według mnie wtedy tak właściwie ten serial zaczyna swoją "świetność" :) Później est w sumie pare odcinków z takich polowań, ale zdecydowanie coraz bardziej dominuje ten główny wątek.. 8 sezon za to znowu wraca na tory klimatu pierwszych sezonów, tak mi się wydaje :)

ocenił(a) serial na 8

Teoretycznie 6 sezon miał być powrotem do takich odcinków, tak przynajmniej deklarowała główna scenarzystka. Moim zdaniem nie do końca jej wyszło, ale w kazdym sezonie jest podział na odcinki typu "potwór tygodnia" i "wątek główny".