Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97094
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Sezony 1 i 2 nie były może najlepsze z całej serii, ponieważ barwne postacie (Cass, Crowley) i ekscytujące główne wątki (uzależnienie Sama, spiski aniołów) pojawiły się dopiero później, lecz mimo to tęskno mi bardzo za specyficznym nastrojem, który przyprawiał mnie o ciarki w pierwszych odcinkach.

Te przerażające duchy, potwory, ta wszędobylska krew... to było coś. Dla przykładu epizod "Bloody Mary" pozostawił mi taką psychiczną rysę, że do dzisiaj patrząc w lustro myślę właśnie o tej uroczej dziewczynce ; )

Oczywiście przerażające odcinki skończyły się już dawno temu, aczkolwiek można było wypatrzeć jeszcze takich kilka w poprzednich sezonach... chociaż już coraz rzadziej i rzadziej.
Teraz wszystko jest takie kolorowe, ładne, milutkie... A trochę szkoda. Ogólnie "Supernatural" zakwalifikowano jako dramat/horror, ale z biegiem czasu ten horror gdzieś uciekł. Chciałabym, żeby wrócił!
W sezonie 7 jedyny straszny element, jaki pamiętam, to ten z cieczą wylatującą z hamburgerów, nazwy niestety nie przytoczę. Serce mi podskoczyło, gdy ten obskurny gościu nagle ożył ; )

PS. Nie jestem wcale wielką fanką horrorów, ale trochę dreszczy i strachu od czasu do czasu każdemu się przyda.

Destroyed

Razem z Azazelem umarl i klimat :(

Destroyed

Zgadzam się z Tobą w stu procentach ;) Kiedy przed obecnie trwającym sezonem twórcy zapowiadali, że powrócą trochę do początkowej konwencji Supernatural, miałam nadzieję, że powrócą te odcinki, które były mniej lub bardziej straszne. Niestety tak sie nie stało

użytkownik usunięty
Destroyed

Mnie 2 pierwsze sezony w ogóle się nie podobały oprócz odcinków związanych z główną fabułą.