Witam!
Oglądam tak sobie Supernatural, najnowszy odcinek i mam pewną teorię.
Abaddon uciekł/uciekła, a wcześniej usłyszała, że "sprzedawca" Crowley jest teraz Królem Piekła. Może go zabije, albo i nie, ale co ważniejsze mam teorię, że będzie próbowała uwolnić Lucyfera z klatki. Tym samym uwolni też Michała.
O czym mówi Metatron? Iż bez Archaniołów, w Niebie panuje choas, nikt nie kontroluje tych wszystkich frakcji. Może Michał będzie próbował zaprowadzić porządek? I dalej, to jeszcze nie koniec.
Sam musi uleczyć demona, a skoro Crowley nie spuszcza ich ze smyczy, to może uleczonym demonem będzie Lucyfer? Wtedy razem z Michałem zaprowadzą porządek w Niebie (co dwóch Arachaniołów, to nie jeden), Winchesterowie zamkną Piekło (bo skończą próby), Castiel zamknie Niebo (za namową Metatrona) i zakończy to ingerencję obu stron na świecie.
Oczywiście po drodze trzy sezony i tysiąc zwrotów akcji. Byłby to może koniec serialu, a może tylko zamknięcie części o mitologii Niebia/Piekła.
Spoiler:
Twoja teoria dotycząca ''uleczenia'' Lucyfera jest nietrafiona – już wiadomo, że demonem tym będzie Crowley. (Obejrzyj sobie promo i sneak peak następnego odcinka). Podejrzewam, że bracia nie zamkną w tym sezonie wrót piekieł. Co to zamknięcia bram nieba: krąży na forum teoria, że Metatron może być pod wpływem Naomi i te "próby", które przechodzi teraz Cas nie są prawdziwe. Osobiście biorę ją pod uwagę, ale mam nadzieję, że Metatron stanie u boku Castiela i wspólnymi siłami, załatwią Naomi i jej tak zwanych przydupasów.
Myślę, że Lucyfer i Michael nie pojawią się w ostatnim odcinku. W żadnym wypadku, nie ma na to szans.
Może powrócą w przyszłym sezonie. Zobaczymy.
Abbadon uwalnia lucka i crowley ginie od braci oczyszczony sam trafia do nieba po czym cass zamyka go tam z aniolami metatron okazuje sie nowym zlym ktory rzadzi ziemia ostatnia proba castiela nie wiem zabic przyjaciela typu dean no i mozna cos z smiercia wymyslic bo dawno jej nie bylo:)
śmierć w supernatural mam nadzieję że jeszcze powróci , była najlepsza ... zaginała wszystkich od tak ...