W mojej opinii najlepsze sezony to pierwszy, czwarty, piąty i ósmy, ale resztę też warto obejrzeć i to po kolei, wtedy doskonale widać, jak rozwijają się z czasem bohaterowie i jak wpływają na nich decyzje, które podejmują. Każdy sezon ma też pojedyncze odcinki, które warto obejrzeć w szczególności.
Wielu uważa, że sezon pierwszy i połowa drugiego jest schematyczna i nudzi trochę. Potwory tygodnia są często obecne i wątek główny jest trochę znikomy. Sama miałam takie odczucia na początku oglądania. Ale później można zatęsknić za tamtejszym klimatem. 
Sezon czwarty i piąty są po prostu genialne. Potem jest nieco gorzej, najmniej podobał mi się sezon siódmy - nie wykorzystano potencjału i ogólnie był słaby. Zarówno on jak i szósty powstały pod dowództwem Sery Gamble a nie twórcy - Erica Kripke i stąd mamy spadek. Na szczęście opuściła już serial. Ósmy jest powrotem formy. Oglądaj od początku, naprawdę polecam.
Wszystkie 8 sezonów obejrzałem w dwa miesiące, polecam najbardziej te pierwsze. Potem, jak pisali poprzednicy, klimat nieco się zmienił, ale nadal jest ciekawie :) Żaden serial jeszcze mnie tak nie wciągnął, by na przykład jednego dnia obejrzeć do 6 odcinków! No może z wyjątkiem pierwszych sezonów Dextera, American Horror Story, Gry o tron i True Blood, tyle, że tam każdy sezon ma tylko 12 odcinków, tutaj aż 23! Niektóre są schematyczne, postacie drugoplanowe przewijają się nieraz, jednak dla mnie to najlepszy serial od stacji CW. Z niecierpliwością czekam na sezon 9, sam zobaczysz, że jak się wciągniesz w historię Supernatural, to zanim się obejrzysz, będziesz ze smutkiem czekał do października.