Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97104
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Warto ?

ocenił(a) serial na 6

Warto oglądać ? Nie za bardzo ciągnie mnie do tego serialu, chociaż koledzy namawiają mnie do obejrzenia. Chciałbym, byście popatrzyli na seriale jakie oceniałem i powiedzieć mi co jest w tym takiego fajnego. Może się skusze, jak narazie zaczynam oglądać Tajemny krąg :)

Real4ever

(Wybaczcie jeżeli w mojej wypowiedzi pojawią się SPOJLERY) Serial Supernatural ma bardzo ciekawa historię.. Być może 1 sezon jest schematyczny jednak z każdym odcinkiem akcja się rozkręca i dochodzi do genialnego zakończenia w 5 sezonie.
Kolejne sezony są trochę słabsze dlatego, że groźba apokalipsy jest chyba niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju pomysłem, ale jeżeli ten świat cię wciągnie to łatwo z niego nie zrezygnujesz. Ja na przykład niby co jakiś czas ponarzekam na ten 8 sezon, ale nie potrafię tak po prostu przestać go oglądać bo cała sytuacja/historia Winchesterów stała mi się tak bliska.
Poza tym wydaje mi się że Supernatural jest bardziej popularny niż Pamiętniki Wampirów, ponieważ jest starszy no i ciągle ma wysoka oglądalność pomimo tej słabej sytuacji w sezonach 6-8
.......................................................
Co do serialu Tajemniczy krąg.. Osobiście nie polecam znudził mnie niesamowicie w 3 odcinku i stwierdziłam, że nie interesuje mnie dalszy przebieg wydarzeń. No i jest tylko jeden sezon, a drugiego nie będzie, więc jeżeli już ci się spodoba poczujesz ogromny niedosyt (wiem jak to jest z serialami, które zostały przerwane po 1 lub 2 sezonie).

ocenił(a) serial na 6
agulka55

Tajemniczy krąg też mnie nie wkręcił, wytrzymałem dwa odcinki :D. No to już dziś w nocy spróbuję obejrzeć Supernatural i ocenić, ale coś czuje, że ten serial u mnie napewno nie będzie nr.1. To msce jest zarezerwowane dla Czystej Krwi :)
Tak czy inaczej dzięki za wypowiedź :)

Real4ever

Lexa17 już trochę o tym pisała i podała parę linków

http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833/discussion/Czy+w arto+ogl%C4%85da%C4%87+dalej%C2%A0,2152089

http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833/discussion/Fajny +serial..,2152498

http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833/discussion/Zaczy nam+ogl%C4%85da%C4%87+ten+serial.+Co+wy+o+nim+my%C5%9Blicie,2147087

ocenił(a) serial na 10
Real4ever

heh też na początku lubiłam TB ale obejrzyj SPN to zobaczysz że będzie twój numer 1 :) Tylko bron Cię boże oglądać z lektorem tylko napisy . Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
ewela_mal

Oj popieram, co by się nie działo, nie oglądaj z lektorem.

obscure

nie oglondac z lektorem!

ocenił(a) serial na 8
Real4ever

Według mnie warto. Osobiście do pierwszego sezonu się trochę zmuszałam, ale jak się już przez niego przebrnie to od końca serii drugiej i trzeciej akcja nabiera tempa. Na samym początku historie są oderwane od siebie fabularnie, ale kiedy zaczyna się właściwa fabuła to już leci z górki. Serial zawiera też sporą dawkę humoru, który mi osobiście odpowiada. Przerażają jedynie niektórzy fani serialu i ich tendencja do shipowania wszystkiego :)

ocenił(a) serial na 8
Real4ever

Fani rzeczywiście bywają odstraszający z tymi slashami :) moje ulubione to Sam/różowa szczoteczka do zębów; Sam/ekologiczne jedzenie, Dean/ciasto, i oczywiście Dean/Impala :D ale serio, co najbardziej przeszkadzało mi w zmuszeniu się do oglądnięcia pierwszego odcinka, to wizerunek serialu : zdawało mi się że to coś jak "zmierzch" i nastolatki się jarają, bo aktorzy mają ładne buźki. Teraz żałuję, że nie odkryłam go wcześniej. Aktorzy (oprócz faktu posiadana ładnych buziek) są świetni, jak i muzyka (na moim odtwarzaczu miała miejsce rewolucja), fabuła 1-5 tworzy idealną całość, zakładając, że s1 to wstęp. 6-7 też się wyrabia, a przez cały ten czas scenarzyści błyszczą poczuciem humoru. Cenię sobie też to, że z powodu ograniczonych nakładów finansowych, jeśli jakieś efekty miałyby wyglądać kiczowato, to z nich rezygnują. Ale serial wręcz na tym zyskuje :) żeby nie wyrażać się w samych superlatywach, czego mi brakuje, to dobrze zbudowanej postaci kobiecej, tęsknię do wrednych intrygantek ze Spartacusa :3 przedstawicielki płci pięknej w Supernatural cechuje wysoka śmiertelność i lekko nielogiczne działania.
Wiem, że nie każdemu się spodoba, ale warto spróbować. Chociaż muszę przyznać, jestem skrajnie nieobiektywna :)

ocenił(a) serial na 6
Real4ever

Do wszystkich: Obejrzałem już 6 odcinków 1 sezonu i Supernatural umie wciągnąć. Troche się obawiałem tego serialu, bo jego fani często przesadzają, ale serial może się podobać :)

ocenił(a) serial na 8
Real4ever

Powiem krótko. Warto. bywa zabawne ale i smutne. Pierwsze sezony są najlepsze :) Powiedz później jak wrażenia :)

ocenił(a) serial na 6
AiShiteru

dziś skończyłem 1 sezon no i zapowiada się ciekawie. trochę mi się .środek sezonu nie podobał bo był taki robiony na siłę, ale początek i koniec bardzo dobre. jak narazie ocena 8, ale cos czuje ze jeszcze przynajmniej o jedno podniose :)

ocenił(a) serial na 9
Real4ever

Porownujac do innych seriali to warto. Aktorzy graja prosto z serca i to widac:) Poza tym historia dobra, duzo zaskakujacych, dobrze rozwinietych (czego serialom czesto brakuje) akcji, ktos ladnie przestudiowal anatomie (dziekujemy). Muzyka duze TAK, nie spodziewalam sie tego przy ladowaniu pierwszego odcinka, a tu prosze;) I zgadzam sie z kubekwkubek, ze jakas kobieta do pomocy im by sie przydala, albo dluzszy, poboczny watek zwiazany z jakas pieknascia na kilka odcinkow z ciekawym rozwiazaniem:) I na koniec: humor na niezlym poziomie! Stronie od sucharow, bo boli od nich mozg, ale tu jest sie z czego posmiac w przerwach miedzy zaskakujacym swiatem demonow, zjaw, duchow i dobrze zrobionych potworkow! Polecam