Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97109
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Zajebiscie slaby

ocenił(a) serial na 3

Przewidywalny i nawiny, kilkadziesiąt odcinków z oklepanymi pomysłami na horror sklejone w całość z wplecioną na siłe fabułą.

"Śmiercionośna ciężarówka", hahahha - 3/10

ocenił(a) serial na 10
zajczex

Który sezon oglądałeś? Bo przyznam 1 i 2 są takie jakie mówisz, ale warto oglądać dalej nawet wtedy jak będzie czasu nadmiar, sądzę że warto, a jeśli jednak nie będzie Ci się podobało to przepraszam za namawianie.
Ale po prostu potem główny wątek się rozwija. Sezon 4 5 są najlepsze.

ocenił(a) serial na 10
edytatofik

Ciekawi mnie to czemu jeśli komuś coś nie pasuje w Supernatural czy wymienia jego najsłabsze sezony to wskazuje właśnie 2 pierwsze.Prawdą jest to że że były one może schematyczne i mniej kładły nacisk na główną fabułę sezonu w porównaniu do kolejnych serii ale były przecież niesamowicie klimatyczne i stanowiły fundamenty dla dalszej fabuły i całego serialu.Ja byłem nimi zachwycony i to one sprawiły że wsiąknąłem w Supernatural :) Wątki z ojcem braci Winchester i Azazelem - genialnie poprowadzone , wiele klimatycznych odcinków , niektóre były naprawdę pouczające i wzruszające.Klimat , klimat i jeszcze raz klimat - tak można opisać sezony 1 i 2.Fabularnie rzeczywiście gorzej niż 3,4 ,5 ale myślę że bez takiego "wstępu" do życia Deana i Sama nie odebrało by się dalszych sezonów we właściwy sposób. Wg mnie wyszło to serialowi na dobre że zmienił trochu formułę od 3-ego sezonu.Sprawiło to że 4 i 5 sezon naprawdę zwalał z nóg :) Na pewno jednak za nic w świecie nie zmieniłbym formuły 1i 2 serii gdybym mógł.Właśnie to było wspaniałe że z polowań na "drobne" potworki , duszki :D , wraz z biegiem kolejnych sezonów poprzeczka rosła a widz poznawał coś zupełnie nowego , a przede wszystkim perspektywa fabularna stopniowo się poszerzała.Wg mnie było to konieczne i zamierzone przez twórców - a już na pewno nie można stwierdzić że coś było naiwne.Śmieszy mnie w ogóle zakładanie tematów takich jak ten przez osoby które najwyraźniej mało zrozumiały z serialu opisując go jednym zdaniem zupełnie nie trafionymi epitetami.Zwłaszcza nie oglądnowszy całości.No ale cóż - nie każdemu wszystko się spodoba :)

ocenił(a) serial na 8
ThuNd3R

uważam tak samo, po pierwszym odcinku już mi się ten serial spodobał. Przyznam że niektóre odcinki są bardziej naciągane ale i tak mi się podobały. sezon 4 i 5 najlepsze.

ocenił(a) serial na 10
ThuNd3R

Hmm spotkałam się z wieloma osobami, które twierdziły że 1 i 2 złe, ja sądzę że to brak pasji po prostu do rzeczy paranormalnych, nie było tam głównego wątku tylko duchy itp i to w każdym odcinku, co było dobre ;d Jedni wolą serial w stylu Lost, gdzie wszystko powiązane chociaż miejscami szło się pogubić.
Mogę dodać tyle do mojego pierwszego komentarza. Jeżeli nie lubi się paranormalnych rzeczy nie oglądajcie i tyle.

ocenił(a) serial na 8
zajczex

Mi nie podobały się pierwsze odcinki Lost. Cały serial ssie.

zajczex

Też tak uważam