Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97109
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Czyli serial dla facetów z postaciami kobiecymi w roli głównej? Nie musi być identyczna fabuła,
ale dobrze by to tez było s.f./fantasy.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Może "Zaklinacz Dusz" z J. Love-Hewitt serial s.f i głowną postacią jest kobieta. Poziom trochę niższy niż Supernatural, choć zdarzają się ciekawe odcinki.

ocenił(a) serial na 3
Lisa_S

Chodziło mi o coś dla facetów. Zaklinacz dusz ma drobne elementy fantastyki, ale to nudny serial obyczajowy. Przynajmniej mnie się tak wydaje po pierwszym odcinku, który mnie okropnie wynudził.

ocenił(a) serial na 9
MistrzSeller

Spróbuj Grimma. Co prawda trójka głównych bohaterów to faceci, ale są też i kobiety.

ocenił(a) serial na 3
Eriu

Tylko, że ja szukam serialu, gdzie wśród głównych będą kobiety. Poza tym nie lubię dramatów, horrorów i opowieści o detektywach.

ocenił(a) serial na 9
MistrzSeller

Buffy ma tyle wspólnego z horrorem co Supernatural czyli niewiele.

ocenił(a) serial na 3
Eriu

Buffy jest nudnym serialem. Obejrzałem prawie cały 1 sezon i stwierdziłem, że to nie dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
MistrzSeller

Katastrofalny błąd by kończyć przygodę z Buffy na 1-ym sezonie - naprawdę :D Jak w przypadku Supernatural , niektórzy narzekają na 1 sezon iż wątek główny "ujawnia" się pod sam koniec i większość odcinków nie ma ze sobą powiązania , co nie jest do końca prawdą , to jednak jako całość sezon ma klimat i bardzo ciekawe epizody , a główna fabuła serialu jest powoli wdrażana nie bez powodu - jest to przemyślane i celowe.W przypadku Buffy jednak rzeczywiście 1 sezon jest średni - taki eksperyment który jednak dał kultowy i jeden z najlepszych seriali wszechczasów w swoim gatunku.2 sezon to już naprawdę inna bajka -aktorzy i postacie z 1 sezonu rozwijają skrzydła , dochodzą nowe ciekawe postacie , o wiele lepszy i wyraźniejszy wątek główny - podsumowując Buffy zaczyna się od 2-ego sezonu.Nieraz tak bywa z serialami że swój potencjał osiągają z pewnym opóźnieniem a Buffy myślę spełni wszelkie Twoje wymagania.Co do innych seriali z kobietami w roli głównej....- Cień Anioła aka Dark Angel [z Jessicą Albą w roli głównej] , Anioł Ciemności aka Angel the Series[głównym bohaterem jest facet ale w stałej obsadzie są bardzo ciekawe postacie kobiece]The Vampire Diaries , Czarodziejki ale wg mnie to bardzo przeciętny serial , aczkolwiek to tylko moja opinia.