Czyli serial dla facetów z postaciami kobiecymi w roli głównej? Nie musi być identyczna fabuła, 
ale dobrze by to tez było s.f./fantasy.
Może "Zaklinacz Dusz" z J. Love-Hewitt serial s.f i głowną postacią jest kobieta. Poziom trochę niższy niż Supernatural, choć zdarzają się ciekawe odcinki.
Chodziło mi o coś dla facetów. Zaklinacz dusz ma drobne elementy fantastyki, ale to nudny serial obyczajowy. Przynajmniej mnie się tak wydaje po pierwszym odcinku, który mnie okropnie wynudził.
Spróbuj Grimma. Co prawda trójka głównych bohaterów to faceci, ale są też i kobiety.
Tylko, że ja szukam serialu, gdzie wśród głównych będą kobiety. Poza tym nie lubię dramatów, horrorów i opowieści o detektywach.
Buffy jest nudnym serialem. Obejrzałem prawie cały 1 sezon i stwierdziłem, że to nie dla mnie.
Katastrofalny błąd by kończyć przygodę z Buffy na 1-ym sezonie - naprawdę :D Jak w przypadku Supernatural , niektórzy narzekają na 1 sezon iż wątek główny "ujawnia" się pod sam koniec i większość odcinków nie ma ze sobą powiązania , co nie jest do końca prawdą , to jednak jako całość sezon ma klimat i bardzo ciekawe epizody , a główna fabuła serialu jest powoli wdrażana nie bez powodu - jest to przemyślane i celowe.W przypadku Buffy jednak rzeczywiście 1 sezon jest średni - taki eksperyment który jednak dał kultowy i jeden z najlepszych seriali wszechczasów w swoim gatunku.2 sezon to już naprawdę inna bajka -aktorzy i postacie z 1 sezonu rozwijają skrzydła , dochodzą nowe ciekawe postacie , o wiele lepszy i wyraźniejszy wątek główny - podsumowując Buffy zaczyna się od 2-ego sezonu.Nieraz tak bywa z serialami że swój potencjał osiągają z pewnym opóźnieniem a Buffy myślę spełni wszelkie Twoje wymagania.Co do innych seriali z kobietami w roli głównej....- Cień Anioła aka Dark Angel [z Jessicą Albą w roli głównej] , Anioł Ciemności aka Angel the Series[głównym bohaterem jest facet ale w stałej obsadzie są bardzo ciekawe postacie kobiece]The Vampire Diaries , Czarodziejki ale wg mnie to bardzo przeciętny serial , aczkolwiek to tylko moja opinia.