Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97121
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

tylko, że dla mężczyzn . Czyli że zamiast samych facetów wśród głównych bohaterów są same
kobiety, albo kobiety przeważają (i nie podawajcie mi babskich fantasy typu Buffy, pamiętniki
wampirów, Roswell)

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

Sleepy Hollow - jeden facet i jedna babka.

ocenił(a) serial na 3
sybilla_filmweb

A to nie jest czasem zwykły kryminał? Mi chodzi o seriale z wątkami nadpryrodzonymi, gdzie naprawdę czuć, że to fantastyka.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

chodzi mi o serial nie o film. Są wątki nadprzyrodzone.
http://www.filmweb.pl/serial/Sleepy+Hollow-2013-661974

ocenił(a) serial na 3
sybilla_filmweb

Wiem, że jest taki serial. Co chwila informacje o nim zaśmiecają mi facebooka

MistrzSeller

Wiem, że od jakiegoś czasu szukasz damskiej wersji braci Wnichester. Niestety do tej pory nic takiego się nie pojawiło. W Sleeppy Hollow sukces jest "połowiczny" bo duet jest damsko-męski, a poza tym cały wątek apokaliptyczny jest "bardziej na poważnie i dosłownie" niż w Supernatural, co moim zdaniem jest minusem tej produkcji. A w wyżej wymienionym duecie puki co pierwsze skrzypce zdecydowanie należą do osiemnastowiecznego Anglika czyli Ichaboda Cranea, co dla Ciebie prawdopodobnie będzie nie do przejścia.... chociaż panowie piszą, że "czarnulka" Abbie Archer bardzo im się podoba ;)

MistrzSeller

W Sleppy Hollow głównym wątkiem też jest apokalipsa, w wersji stylizowanej na XVIII-wieczną opowieść grozy. Pojawiają się również wiedźmy i masoni którzy byli inspiracją dla Ludzi Pisma.
Wszystko jest osadzone we współczesności, ale dzięki Ichabod Crane'nowi jest wiele odniesień do amerykańskiej wojny o niepodległość.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

a może Lost girl?

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

Being Human US jest calkiem spoko

MistrzSeller

Sanctuary? http://www.filmweb.pl/serial/Sanctuary-2007-438773
Oglądałam parę odcinków lata temu i pamiętam, że głownymi bohaterkami są matka z córką, które prowadzą sanktuarium dla różnych dziwnych stworzeń.