Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97101
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

braciak lubi ten serial i kazal mi go ogladac bo niby taki fajny. Obejrzalem juz siedem odcinkow
pierwszego sezonu - ostatni to byl "czlowiek z hakiem".. I stad moje pytanie..

Czy warto ten serial dalej ogladac??

Bo jak narazie to slabo sie prezentuje. Kolesie sa totalnie nieprzygotowani i zdecydowanie maja
wiecej szczescia niz rozumu.. Caly ten swiat paranormalny ich przerasta a kozacza jak by byli
weteranami..
Moze dalej sie rozkreca ale jesli mam ogladac ciagle to samo przez kolejnych 8 sezonow to mi sie
nie chce..

Rozkreci sie ten serial??

Gdzies wyczytalem ze warto ogladac do 4 sezonu a potem mozna se serial darowac ale jak narazie
pierwszy sezon niczym mnie nie urzekl :(
Zatem sam nie wiem..
Troche waszej pomocy by sie przydalo :)

T_O_M_I

1 sezon jest raczej nudny (w każdym odcinku mamy potwora tygodnia). Sama kiedyś porzuciłam ten serial na pierwszym sezonie, ale potem do niego wróciłam. Tak gdzieś od połowy 2 serii fabuła niesamowicie się rozkręca i serial staje się naprawdę fantastyczny :) A od 4 sezonu mamy taki zwrot akcji, który całkowicie zmienia spojrzenie na serial (i wkracza jedna z najbardziej uwielbianych postaci w fandomie Supernatural). Tak więc owszem, warto, i to bardzo! :) 4 i 5 sezon są wg mnie najlepsze (choć końcówka 5 sezonu trochę zawiodła). 6 i 7 sezon są mocno średnie, ale 8 sezon powoli powraca na stare, dobre tory :)

T_O_M_I

Jak dla mnie ten serial rozkręcił się jakoś od 3 sezonu. Wtedy naprawdę się wkręciłam. Warto spróbować i dotrzeć do dalszych sezonów, ale jak 3 ani 4 ci się nie spodoba, to myślę że nie ma już po co marnować więcej czasu.

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

warto ogladac , to jeden z seriali w ktorym czekam co sie dalej stanie , w sumie jak jestes facetem to czy ja wiem :D , bo wiekszosc pan tutaj oglada to ze wzgledu na Jensena albo Jareda wiec , no cóż..

ocenił(a) serial na 10
monimoni

jestem dziewczyną i uwielbiam ten serial nie ze względu na aktorów :) Owszem Panowie Jensen i Jared są przystojni, ale byłoby dziwne gdyby nie byli, w końcu mówimy tu o produkcji amerykańskiej ;) Serialem zaraził mnie brat, który zdecydowanie także nie patrzy na jego wygląd, on zaraził się przyjaciela którego także nie interesuje uroda aktorów, a ja zaraziłam mojego chłopaka itd....w sumie nie znam dziewczyny, która ogląda ten serial, zazwyczaj interesuje samych facetów właśnie przez fabułę, postacie głównych bohaterów ;) Serial jest świetny dzięki fabule i grze aktorskiej głównych bohaterów, a nie przez ich wygląd..takie jest przynajmniej moje zdanie...;) No chyba, że Pani ogląda filmy i seriale ze względu na to czy aktorzy są brzydcy, czy ładni...mimo, że fabuła w ogóle nie jest interesująca.

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

Przez połowę pierwszego serialu jest :

- Przyjazd do miasteczka
- Dean wyrywa dupeczkę
- O nie!!! Poooootwór chce zabić dupeczkę! O nie!!!
- Sammy! Musimy zabić tego sonofabicza.
- Sonofabicz martwy
- Ciemny przerywnik
- Ostatnia scena w której Dean żegna się z dupeczką i jadą w trasę.

Ale od 2 połowy zaczyna się już fabuła która ciągnie się przez 8 sezonów.

ocenił(a) serial na 8
kilek1

Z tymi dupeczkami to pojechałeś po całości.ile było takich odcinków ?? Góra 2

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

rzeczywiście pierwszy sezon był nudnawy...co tydzień inna historia, nie ma czegoś co by spoiło tą całą historię. Drugi sezon rozkręca serial, a trzeci sprawia, że czekasz na następny odcinek z utęsknieniem, albo nie możesz przestać oglądać jeżeli nie jesteś na bieżąco. Serial jak najbardziej WARTO oglądać. U mnie jest na pierwszym miejscu wszystkich seriali jakie kiedykolwiek oglądałam. Jeżeli chodzi o kolejne sezony...to rzeczywiście, w pewnym momencie, historia braci Winchester była naciągana, ale to tylko chwilowo chyba w 6, albo w 7 sezonie już nie pamiętam ;). Podsumowując, serial ten ma chwile gdzie jest troszkę naciągany i nudnawy, ale patrząc na całokształt są to tylko chwile, w całości serial ten jest wart oglądania, ale ostrzegam wciąga niesamowicie ! Więc z góry zaznaczam, że nocki zawalone.
P.S. spojrzawszy na Twój profil, i na Twoje ulubione filmy...wydaje mi się, że serial zdecydowanie Ci się spodoba, po prostu trochę cierpliwości przy pierwszym sezonie ;) Miłego oglądania :)

mlodapolska

Masz racje jeśli chodzi o klimaty.. Lubie tego typu filmy czy seriale.. Tylko jak na razie nic ciekawego się nie dzieje temu zastanawiałem się czy coś się w serialu rozkręci. Dzięki Waszym wypowiedziom jestem pełen nadziei, że coś drgnie już w drugim sezonie. Szkoda, że dopiero w drugim ale z drugiej strony lepiej później niż wcale :)
Wymęczyłem 10 odcinków "Grimm" by w końcu coś zaczęło się dziać to i wymęczę sezon "Supernatural" bo przeskakiwanie nie jest w moim stylu, muszę oglądać wszystko albo nic :)
Dzięki wielkie - teraz wiem, że coś się zmieni a nie tylko "potworek tygodnia"

P.S. Gdyby nie Wasze wypowiedzi po ostatnim odcinku jaki widziałem "robale" bym se już ten serial darował - odcinek jak na razie zdecydowanie najgorszy ze wszystkich ośmiu jakie oglądałem

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

Wiem o co Ci chodzi, sama podchodziłam do tego serialu dwa razy, bo na początku nie wydawał mi się za ciekawy. Nie żałuję powrotu bo naprawdę świetny serial, na pewno Ci się spodoba. Jeszcze raz miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 8
T_O_M_I

Oglądaj nie zawiedziesz się 2 sezonem bo to jeden z nielicznych przypadków gdzie 2 sezon nie jest słabszy od pierwszego ale przeciwnie jest coraz lepiej do piątego sezonu. Pozostałe sezony 6, 7, 8 szczerze odradzam

T_O_M_I

ja oglądałam wszystkie sezony jak dla mnie to serial super

ewciaa720

sezon 8 taki sobie