Czy już nie będzie w nowym serialu częsci 8 zobaczyć Bobby Singer?
Jeżeli chodzi ci o to, czy w 8 sezonie będzie Bobby ta wątpię. Chłopacy spalili jego piersiówkę, a jedynie ona go trzymała na tym świecie. No chyba, że scenarzyści wymyśla coś jeszcze, ale to by było już lekkie przegięcie. Sama tęsknie za Bobbym, ale niech spoczywa już w pokoju! Po co tak ciągle ożywiać te postacie. Błędne koło, jak dla mnie.
Jak dla mnie błędem było już samo stworzenie Bobby-ducha. Miał cudowne pożegnanie (ryczałam), a tu nagle wraca, wariuje i znika całkowicie bez sensu. To był największy błąd scenarzystów i mam nadzieję, że nie popełnią go po raz drugi.
E tam, nie było to złe. Ja bym się załamała gdyby go nie wrócili do życia. Bez Bobby'ego to jednak nie to samo. A tak to miałam czas przyzwyczaić się do myśli, że to już koniec, bo wiadomo było, że w końcu będą musieli go "odesłać".
Ale fakt, mam nadzieję, że nie spróbują go przywrócić do życia bo to by serio było przegięcie. Gdyby duchy mogły tak sobie wracać to cała praca Winchesterów nie miałaby sensu. Chociaż ona w zasadzie nie ma sensu, ale wiecie o co mi chodzi ;).
A mi się wydaje że właśnie dlatego sezon 7 zakończyli pobytem w czyśćcu Deana, ponieważ była mowa że każda dusza stworów, duchy itp lądują właśnie tam. Mimo że uwielbialam Bobby`ego też mam nadzieje że nie będzie tego samego z z braćmi, powracanie i umieranie itp
Zgadzam sie z Mala_Lady_Punk, a co do twojej wypowiedzi to niezbyt ją rozumiem.. W Supernaturalowym czyśćcu mieszkają wszystkie stwory, nie dusze, a na pewno nie ludzkie dusze. To znaczy tak było powiedziane. Dusze idą albo do nieba, albo do piekła.
Agulka55 ma rację, nic nie było o tym, że duchy trafiają do czyśćca. Jest powiedziane, że udają się na spoczynek i tyle.
Tak ale przecież nawet wampiry to ludzie, więc czemu duchy jako że zostały na ziemi i zabijały ludzi tak jak inne stwory miały by nie iść do czyśćca?
Duchy to chyba zwyczajnie dusze oddzielone od ciała, więc w 100% ludzie. Natomiast wampiry to zupełnie inny gatunek (który ma zdolność przemieniania ludzi w siebie).
W sumie tak naprawdę niewiele wiemy o czyśćcu. Wszystko się wyjaśni w 8 sezonie bo na pewno sporo czasu tam spędzą.
@edytatofik.. dusze ludzi to co innego niż potwory z legend.
@shish_kabob a ja własnie słyszałam, że Dean ma być krótko w tym całym czyśćcu. Nawet prawdopodobne jest, że będzie już z Samem w 3 odcinku.
Może racja po prostu sądziłam że czyściec jest właśnie dla wszystkich tych paranormalnych a poltergeist, też do nich należą, chociaż racja w tym że oni z własnej woli zostali. Nie wiem wszystko się wyjaśni :)