PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96357
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Witam,
Co sądzicie o nowym odcinku? Jak na mój gust zbyt przewidywalny. [SPOILER]Motyw
Mistrza'Nauczyciela, który nie jest tym, kim się być wydaje oklepany. Ten mrok bił od niego od
pierwszej sceny (nie wiem, czy było to celowe, czy po prostu aktor zbyt dobrze chciał zagrać
kryjący się w nim mrok). Nie podobała mi się też niekonsekwencja w prowadzeniu postaci
dzieciaków. W jednej chwili są wyszkoleni, genialni, zabijają bez problemu wampirka, a w
drugiej Dean wyrywa chłopcu broń jak zabawkę. Chrisi (nie pamiętam dokładnie imienia) na
akcję polowania na zabójcę swojego ojca zabiera nienaładowany pistolet... serio? (w to, że
przezornie wyjęła naboje w drodze do domu tak, by Dean tego nie wyczaił nie uwierzę)Fak the
logic tylko po to, by było więcej dramatyzmu? W jednej chwili miłość, podziw i szacunek do
'prawietatusia', w drugiej bezwzględny, ułożony z prawdziwą wirtuozerią plan dania mu nauczki?
Na plus:
-początek"what, like my feelings? If that's what you wanna talk about, sure" i miny chłopców
-końcowe "She'll kill you"
- i "maybe they won't be the only ones"... coś czuję, że kiedyś tam, pod koniec serialu z łezką w
oku wspomnę te słowa i promyczek nadziei, która im towarzyszyła(a która z czasem przepadła)
[/SPOILER]
Podsumowując odcinek do mnie nie trafił, mam nadzieję, że kolejny będzie lepszy

chillosik

Odcinek może byc.

chillosik

Ten odcinek był typowym schematycznym epizodem SPN, za to następny odcinek będzie świetny :D Bobby jest w piekle i Sam będzie chciał go wyciągnąć! :D W końcu! Bobby!

Luelle

Bobby is back :D

10minut

http://www.youtube.com/watch?v=FGiTYZRlXbw&feature=player_embedded

promo :D odc 19

ocenił(a) serial na 9
Luelle

musisz az tak spojlerowac ??

maslascher

Bez przesady, że to takie spoilery. Było to w promo i sneak peeku.

maslascher

ale spijler o kur-wa

10minut

spoiler ' xd

Luelle

To nie żadne spojler, bo to nie Bobby, a Benny............

Do meritum.
Odcinek mega przewidywalny, od początku było wiadome co i jak. O ile przerysowana postać Aidana mogła lekko bawić i nie razić stereotypami, to Krissy irytowała aż do przesady.
To co mogło zdziwić, a mnie lekko zadowoliło, to opiekuńczość Deana, przy nastolatkach strasznie wydoroślał i statuśkował. I dobrze, w końcu odpuścił trochę Samowi, który w tym odcinku zdecydowanie był odsunięty na dalszy plan. Nic odkrywczego poza tym nie odnotowałam, prócz kilki gagów, które wymieniono wyżej. Nowe słówko na dziś: kobietobójca.

Jeffrey_Goines

To jest Bobby.

conti01

Bo są dwa sneak peaki, na jednym widać Benny'ego, a na drugim jest mowa o Bobbym.

chillosik

Ten serial jest znany z odwracania uwagi od głównego wątku historiami nie związanymi jakoś sztywno z fabuła
Niestety ten odcinek był wyjątkowo słaby , lubię ten serial ale byłbym za tym aby już go zakończono chcę dotrwać do końca ale już powoli ogląda się na siłę :/
Pozdro

chillosik

wiecie co to za piosenka leci na początku odcinka?

dzasstajn

The Rubens - I'll Surely Die

conti01

dziękuję ;)

chillosik

Krissy to chyba najbardziej irytująca postać jaka się pojawiła w tym serialu od początku jego istnienia.

ocenił(a) serial na 6
chillosik

Odcinek komedia...Oglądałem go czekając na koniec. Zero jakiegokolwiek zainteresowania tym co będzie dalej. Myślałem, że jak pojawią się wampiry to Dean ożyje! Bo w końcu w czyśćcu tępił je strasznie. A tu? Cisza, spokój jakby tego w ogóle nie było. Tak nudnego odcinka daaaaaaawno nie było. A Krissy? Żałosna! Kompletnie bezbarwna postać.