Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97116
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodziło z tymi spadającymi z nieba aniołami w ostatnim odcinku 8 seasonu?

Proszę o streszczenie :) Dzięki.

zgadnij_kto

Metatron podszedł postępem Castiela i razem z nim wypełnił dwie pierwsze misje by 'zamknąć niebo i pogadać' a po zabiciu Naomi odebrał Casowi jego łaskę. Za jej pomocą (nie jest pokazane jak) pozbawił wszystkie anioły ich łask przez co zaczęły kolejno upadać.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest dla Ciebie jasne :)

kaboom_inga

Nie wszystko jeszcze, ale dzięki wielkie :)

Jakbyś miała jeszcze czas i ochotę napisać coś więcej o tych tabletach i przepowiedniach/misjach będę wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

To może ja opowiem o tabletach.
Są to kamienne tabliczki, na których Metatron spisał słowo boże. Jest tabliczka o Lewiatanach i czyśćcu oraz tabliczki o aniołach i demonach. Tabliczka o demonach zawiera informację, jak zamknąć na zawsze piekło. By tego dokonać, trzeba wykąpać się w krwi ogara piekielnego, uwolnić duszę niesłusznie umieszczoną w piekle i przenieść ją do nieba oraz uleczyć demona - sprawić, by stał się znowu człowiekiem. Każda próba jest jednak druzgocząca w skutkach i Sam, który się ich podjął, zaczął chorować coraz bardziej z każdą próbą. Zginąłby i nadal może zginać, gdyby wykonał ostatnią próbę.
Tabliczka o aniołach zawiera podobne informacje z tym że o tym, jak zamknąć niebo, a o Lewiatanach, jak zamknąć je z powrotem w czyśćcu.
Tabliczki może odczytać tylko prorok, którym aktualnie jest Kevin Tran, oraz sam ich twórca, czyli Metatron, z tym że on zna je nawet na pamięć.

deathmaster

D.Z.I.E.K.I !! :)

kaboom_inga

Nie pozbawił aniołów ich łask, a jedynie wypędził je z nieba. Oznacza to że nie wciąż będą aniołami, jedynie trochę osłabionymi :)

Nebulae

TEŻ :)