Nie mogą się doczekać żeby dać jedyneczke bez oglądania dla tego woke gówna.
wypowiadam się w swoim wątku tępa cipo, czemu mam nie odpowiedzieć na komentarze debili? Jak wy jesteście tacy 'oh ah' to czemu wchodzicie w moj wątek i próbujecie narzucać swoją narrację jakby to bylo jakieś arcydzieło kinematografii?
a Moze jednak obejrzyj? Jak na polityke Netflixa, to zupelnie niezle nie przegieli paly z tym. Co prawda sa tam feministyczne teksty, ale jednak pokrywaja sie z tym jakie rzeczywiscie byly realia w swiecie XVII wieku czy w tej Japonii, czy w Europie... Do tego panie jednak nie ida jak burza, dostaja niezle po lbie oraz maja swiadomosc, ze powinny sie dostsowac do facetow, a nawet jest podzial na takie, ktore nie maja z tym problemu i na takie, ktore najpierw sa wojownicze, a potem nabieraja rozumu i ucza sie, ze to kwestia manipulacji i ze tu i tu sa sa slabi i silni niezaleznie od plci. Masz tu slabe kobiety, ale i silne, zgone z rysem tego jak kobiedy do wladzy dochodzily, masz slabych facetow, drani i masz takich w porzadku oraz takich pol na pol. Nie mialam zadnego odruchu wymiotnego z powodu nazifeminizmu czy wokizmu wlasnie akurat w tej produkcji Netflixa. Jedynie irytowala mnie momentami troche nadludzka wytrzymalosc bohatera... A glowny badass bialy Brytol. mimo ze jest odrazajacy i okrutny z charakteru, to nie z wygladu i jednak nie zadna galareta, tchorzem, jest czlowiekiem swoich czasow, aczkolwiek chyba przesadzili mu ze zboczeniami.
Źli biali i gejowskie akcenty były, ale wyjątkowo obyło się bez wciśniętych na siłę "afroemerykanów", co faktycznie trochę dziwi... jednak drugi sezon będzie pewnie w Wielkiej Brytanii, to pewnie i miejsce dla jakiegoś dobrego "afromerykanina" się znajdzie ;-)
woke gówna? Ach, pewnie masz na myśli, że główną postacią jest postać kobieca? No popatrz, a myślałem, że to częsty motyw który pojawił się już w Mulan na podstawie kobiet samurajów o podobnych historiach z tego okresu Japonii, czyli na podstawie faktów? No ale tak to jak ignorant otwiera jape w kwestiach kultur których historii nie rozumie, bo jest oblężoną "woke" twierdzą xDDDDDDDDD Wy nawet nie znacie historii swojego kraju i szczytem patriotyzmu dla takich dzbanów jak ty jest kupienie sobie bluzy z orłem czy polską podziemną, a macie czelność rozwodzić się o cywilizacjach tak odmiennych od polski, że ci sie to w główce nawet nie mieści i zakładać, że coś jest propagandą, no nie moge xD
Trzeba być kretynem aby czegoś nie oglądąc wystawiać ocenę. Trzeba być jeszcze większym kretynem, żeby pienić się i dyskutować nie znając tematu. Przypominasz jakiegoś skrajnie prawicowego fanatyka. Butny, chamski wobec wszystkich a do tego śmieszny. Byle spotykać jak najmniej ludzi podobnych tobie. Nie pozdrawiam.