PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647050}
7,5 910  ocen
7,5 10 1 910
Nieposkromiona miłość
powrót do forum serialu Nieposkromiona miłość

Spojler

ocenił(a) serial na 8

Nareszcie, a więc w 67 odcinku największa tajemnica wyszła na jaw
Daniel wyznał Camili kim na prawde jest. Brawo, szybciej niż sie spodziewałem.

jagodajulia

No tak.
Ehh... nie chcę żeby ten odcinek nadszedł...Buu

jagodajulia

Dzięki za przypomnienie nam jego imienia :)))

kalcjakl

Tak i dzięki, że w ogóle poruszyłysmy temat tego faceta. Bo ja już się zastanawiałam jak Wam go opisać, a widziałam go chyba właśnie w tym okropnym odcinku z Miriam o którym pisałysmy wcześniej - z tym nieszczęsnym powrotem:/

Nie wiem czemu ale już tej Miriam nie lubię.

EM_DE_KE_AS

Akurat Miriam nie jest winna... Mi jest żal całej trójki...

jagodajulia

Może i nie jest ale jakoś może nie tyle ona co fakt, że wróci jakoś mnie przeraża.

jagodajulia

A wszystkiemu jest winien brat Miriam .Pogadamy jeszcze o niej.Wszystko jednak skończy się dobrze:)))

kalcjakl

Happy end to według mnie musi być. Nie chciałbym, nieszczęścia dla Daniela, taki z niego sympatyczny facet...:D Niech mus ię w końcu ułoży życie. Z kobietą którą kocha najmocniej - Camilą.

Ten Abraham to zniszczył życie wielu ludzi:/

EM_DE_KE_AS

Pooglądaj "Zaklęta milośc" jest na YOUTUBE .Mogę napisać polacam ale napiszę wprost musisz ją zobaczyć koniecznie ,natychmiast ,zaraz .obsada rewelacyjna ;W.Lewi,Soto,Zepeda,Bracamonte .Jezeli zaczniesz to kliknij tutaj a ja przeczytam w poczcie.:)))

kalcjakl

Hmmm. Soto? Mówisz o tym z "Przyjaciółek i rywalek"? O tym blindynie:D?
Haa...
jak ma tam niemałą rolę to może i s ię skuszę:-)

EM_DE_KE_AS

Gabriel Soto gra drugoplanowa role i jest najlepszym przyjacielem głownego bohatera(Wiliam Lewi) Łatwo znajdziesz ta telkę.David Zepeta gra czarny charakter .

kalcjakl

Mmrr:-)
I Danielę Romo też kojarzę z którejś telenoweli (chyba ze Ścieżek miłości ale nie jestem pewna)
Dzieki:-)
A widziałaś Gorzką zemstę? ALbo "Zdradę i miłość"? - Bo ostatnio zauważyłam że są n YT i się zastanawiałam czy nie zacząć któejś, ale szczerze nie wiem którą;-) A nie chcę obu bo ci sami aktorzy są i tu i tu:-)

EM_DE_KE_AS

Własnie popatrzyłam na fw na Danielę, MOjapamięć mnie zadziwia. Dobrze pamiętam, że grała w "Ścieżkach miłości". A nawet "Wiosennej namiętności" jak też się okazuje

EM_DE_KE_AS

http://www.youtube.com/watch?v=cRTBbsJNEd0 nie wim czy mogę to wklejać -Zaklęta Miłość.

EM_DE_KE_AS

Obie są dobre i z Mario Cimarro.Zacznij od Zdrada i miłosć -kostiumowa i romantyczna W obu również gra Diana Garcia.

kalcjakl

:-) Ok:-)
Zdrada i miłość to akurat pierwsza jaką odkryłam na YT (w sensie że najpierw ta - po jakimś czasie zuważyłam, ze jest też Gorzka zemsta.

A wiedziałaś że jest też "Cuando seas mia" z Silvią Navarro?

EM_DE_KE_AS

"Kiedy będziesz moja" to chyba z Colungą? Radzę poogladać jako pierwszą" Zdrada i miłość " jest lekka w oglądaniu,chociaż" Gorzka zemsta" to popularna telcia.Jest jeszcze jedna ale w Polsce nie leciała (mam namiar na ruską stronę z lektorem lub po chorwacku) "Diedzictwo del Monte" również z M. Cimarro i z Marleną Favela. Zacznij jednak od "Zaklętej miłości".:)))

kalcjakl

Na pewno to:-)
http://www.filmweb.pl/serial/Kiedy+b%C4%99dziesz+moj%C4%85-2001-111440
Swoją drogą jak to leci na Tv4 teraz (przeważnie widzę zaraz po powtórce Amor Bravio rano że jest) a skoro to jest z 2001 roku, to mogliby w sumie powtórzyć takie stare telenowele - nawet zdradę i miłośc skoro jest z 2008 roku to tym bardziej:-)
Lepiej się ogląda w tv :-)

EM_DE_KE_AS

To co leci po AB to "Kiedy się zakocham" to nowsza telenowela ,tamta jest starsza .Wejdz na Sylwię Nawarro,na Filmweb.Masz rację ja też wolę oglądać filmy i telcie w TV.
Jest jeszcze jedna komedia romantyczna-serial z Fakundo Arana "Kiedy się uśmiechasz"-świetna ,jest na YOU TUBE.Gra tam również aktorka ze "Zbuntowanego anioła " -Lina/motylek,teraz jest już wyrobioną aktorką i niezłą komediantką .To Ci również polecam .
I ostatnia rzecz jak oceniam i po czym telenowele ,kedy wracam do nich kilka razy ,są też takie ,ze poogladam raz i koniec -tak jest z "Gorzka zemstą".

kalcjakl

:--) To z Araną to na razie oglądam Zbuntowanego anioła (uwierz, al enigdy tego nie widziłam, dopiero teraz bo leci na TvPuls:-)
I szczerze mówiąć bardziej mi do gustu przypadł ten grający inwalidę Pabla - niż sam Facundo:-)
Lina z początku mnie denerwowała ale teraz est lepiej (a lecą już odcinki przeszło 30. Serial jest zresztą dość przewidywalny:-) Choć rozumiem, że tu bardziej chodzi o humor niż jakąś zagmatwaną fabułę.

J a tak miałam z "Grzesznicą" wprawdzie dzięki tej telenoweli polubiłam Yadhirę Carillo (wcześniej nie widziłam niczego z nią) ale po "Grzesznicy" zrobiłam sobi eporządny odwyk od wszelkich telenowel:-) I przez "Amor Bravio" znowu się zainteresowałam tematem;-/

EM_DE_KE_AS

Jest jeszcze meksykański remake do "Zbuntowanego anioła",nazywa się "Do diabła z przystojniakami" -też dobra telenowela ,ją oglądałam pierwszą ,a o Zbuntowanym nie miałam zielonego pojęcia.

kalcjakl

Ja nie miała pojęcia do teraz o "Zbuntowanym". To znaczy wiedziałam, że jest takie coś, ale jakoś w tamtych czasach wszyscy jarali się tym serialem. No i oczywiście już leciał, więc nawet nie zaczynałam. Pamiętam, że jeszcze był szał na "Posłańca szczęścia" i "Palomę" (też obu nie widziałam.

Ooo widzisz, jeszcze mi się przypomniała taka stara telenowela - też miała fajną fabułę - "Tajemnice pocałunku". Główną rolę grała chyba Natalia Esperón. Grała podwójną rolę: córkę i własną matkę. Oczywiście serial poświęcony był postaci córki (matka zmarła - czy była chyba zamordowana jakoś tak (nie pamiętam dokładnie).

kalcjakl

Fktycznie to to leci po Amor Bravio. Właśnie coś mi nie pasowało po strojach:-)
Ale tytuły mylące. A wiesz że ja nawet nie wiedziałam że akurat Kiedy się zaocham - że tam gra Navarro:D Byłam pewna że tytuł na TvPuls brzmi iedy będziesz moja.
No w każdym razie wiemy o co biega

kalcjakl

W Kiedy będziesz moja Colunga na pewno nie grał. Fernando i Silvia razem zagrali w Mañana es para siempre.

EM_DE_KE_AS

http://www.youtube.com/watch?v=cRTBbsJNEd0

kalcjakl

yyee to ma tylko 90 odcinków...:-) Miło:D Możliwie ż e zacznę.

kalcjakl

De nada :)

EM_DE_KE_AS

EM_DE_KE_AS ;Zpomniałam ja się nazywa (ktoś przypomni) to jest wieloletni kolega Daniela i Miriam,to u niego Miriam wykupiła polisę na życie w tajemnicy przed Danielem. Ni hu,hu -zapomniałam jego imię :)

ocenił(a) serial na 8
kalcjakl

Ważne żeby Camila była z Danielem, a reszta niech łączy w pary jak chce:D

Dorisa_d

O tak. A że widziałam odcinek w oryginale z powrotem Miriam, to mam wielkie obawy co będzie dalej.ze względu na reakcje Camili (oj czuję, że znowu będą krzyki. Ale przypuszczam, że z tą główną parą to będzie happy end - musi być).

EM_DE_KE_AS

na pewno będzie happy end :) ale jak pojawi się Miriam, to przynajmniej Camila nie obrazi sie na Daniela, bo on będzie w takim samym szoku jak ona; mi ta Teresa średnio pasuje do Mariana, prędzej bym ją widziała z jakimś prawnikiem albo lekarzem, wydaje mi się zbyt ,,światowa" do hodowcy byków ;) no ale zobaczymy, fajnie by było gdyby Mariano tez sobie ulożył życie, jego córeczka zasługuje na fajną macochę

EM_DE_KE_AS

EM_DE_KE_AS ; To był bardzo ciężki i smutny odcinek ,krzyki to nic tylko płacz Camili i dezorientacja Daniela .W innych spojlerach pisałam ,że to wina brata Miriam -to policjant nadużywający władzy i przekraczający swoje kompetencje.Abrahama wsadziłabym do jednej celi z Dionisiem i Izadorą.

kalcjakl

Aa, wiedziałam... właściwie przeczuwałam to już wtedy gdy mu w więzieniu powiedział, że Miriam nie żyje, że ten braciszek to coś tu chyba kręci.
Nie oglądałam wtedy tego bolesnego odcinka w całości - choć miał całe 40 minut, ale widziałam moment jej przyjazdu, i niespodzianki z jaką przyjedzie. Nie wiem tez co będzie dalej, ale po tej scenie, szczególnie w momencie gdy ręce Camili i Daniela się rozłączają - widac było że znów nastaną chwile cierpienia dla obojga. A szok i niedowierzanie to było też widac po samym Danielu. Na pewno nic nie wiedział - a moment jej przybycia zapewne był momentem gdy się właśnie dowiedział prawdy

EM_DE_KE_AS

HEJ :))) I jak tam wrażenia z kolejnych odcinków? Ostatno fajnie nam się pisało z Toba i Jagodajulia,zarwałyśmy /zarwaliśmy trochę nocy ale bylo ciekawie i miło spotkać ciekawych ludzi na Filmweb,.I jescze jedno co do planu Pani adwokat -Teresy ,będzie mała korekta .Ona będie z Dante i będą się spodziewać dziecka -to będzie dziwny układ.Mariano polubi się i to bardzo z Miriam ,albo raczej wspólne obowiązki ich połącza ,czyli dzieci ,a główni bohaterowie,jak na każdą telenowelę przystało -będą razem ,żyjąc długo i szczęśliwie :)))

kalcjakl

Hej:-) Właśnie - miło jest pogadać z kimś na wspólny temat - bez obrzucania się forumowym błotem;D
Aaa wrażenia - o tym za chwilę;-) Bo s - po dzisiejszym odcinku.
To, że główna para będzie razem to jest zazwyczaj pewnik (dziwne by było gdyby tak miało nie być). Ale żeby Mariano z Miriam...;;-) - zaskoczenie.

Moje wrażenia:
W dzisiejszym odcinku doznałam szoku: gdy Daniel wyjawił swoją tożsamość - Alonsowi. Noooo, jak mu mówił to ja myślałam tylko jedno: "Nie! nie rób tego! Przecież ten bubek zaraz poleci powiedzieć Ximenie albo Dionisowi". Teraz nie wiem czy na pewno poleci z tym do Dionisia (bo do matki to raczej nie on) bo się zdecydował pomagać Dionisiowi ale Ximenie to pewnie powie. A wiadomo - jak powie babie to baba poleci i wypapla inne babie - i czuję że się pewnie wyda do Isadory. A jak Ximena nie powie nikomu (albo nie będzie wiedzieć) to i tak zapewne Isadora jakimś sposobem się dowie - katastrofa. Wiem, że nie mógł dłużej ukrywać no ale... to było takie zabawne jak oni nie wiedzieli:-)

A właśnie: zabawne było jeszcze coś:
- Dionisio do Isadory: "Zastanów się czy jesteś ze mną, czy po stronie syna",
- Dionisio do Alonsa: "Zastanów się czy jesteś po mojej stronie, czy po stronie swojej matki",
- Daniel do Alonsa: "Zastanów się czy jesteś z nimi czy ze mną".

(już przy scenie z Danielem i Alonsem - padłam): mogę się mylić ale te sytacje miały miejsce w jednym odcinku:D
Dobre. Ma się teraz nad czym zastanawiać Alonso:D

EM_DE_KE_AS

Tak, zgadzam się dobrze jest porozmawiać z kimś na wspólny temat ;)
Co do Mariana i Miriam to nie będzie jasno powiedziane, że oni będą razem, tylko będzie można przypuszczać, iż oni będą razem ( ja przynajmniej tak to odebrałam).

Ja też "mówiłam" Danielowi, aby nie mówiła prawdy Alonso... Ja tez lubiłam te odcinki, w których nikt nie zna prawdziwej tożsamości Andresa ;)

jagodajulia

Teraz jak się wszyscy podowiadują to już nie będzie to samo;-)
Rozumiem, że kiedyś musiało to wyjść na jaw, no ale... nie sądziłam że już:-) Myślałam, że większość "tych dobrych charakterów" pozna prawdę a te "czarne charaktery" poznają ją tak około 120 odcinka i później:-)
No cóż. Trzeba się z tym pogodzić:-)
I tak serial się okazał być interesujący. Aż nie wierzę, że gdy zaczynałam go oglądać to to było raczej takie oglądanie dla picu - do pośmiania się. W pewnym momencie człowiek zamiast oglądać dla "jaj" zaczął się wciągać w fabułę:-)

jagodajulia

Mimo wszystko wciąż uważam .że to dobrze iż Daniel nic nie powiedział Camili kim jest od samego poczatku i ,że nawet teraz nie zdradza jej wszystkiego ponieważ Camiła jest zbyt porywcza i zrobiłaby z tego wielką aferę w przeciwieństwie do Alonsa ,który teraz trzęsie się ze strachu-to taki mały maminsynuś ale teraz wszystko juz wie i odwdzięczy się Izadorze -jeden odcinek będzie bardzo interesujacy i zabawny i ta mina Izadory -rewelacja.:))))

kalcjakl

Ciekawa jestem, czy skojarzę, który to będzie odcinek - ten zabawny:-) Zobaczę w przyszłości:-)

Zastanawia mnie czego jeszcze Daniel nie powiedział Camili?
Oglądałam uważnie i nic mi nie przychodzi do głowy. Myślałam, że je powiedział wszystkie najistotniejsze rzeczy (chyba że coś mi umknęło).

A tu się zgadzam: Camila jest porywcza i od razy by zaczęła krzyczeć. i pewnie znowu: "Daniel, dlaczego JA nic nie wiedziałam! Por que?"
A Alonso rzeczywiście przyjął tą informację bardziej "stabilnie" pod względem emocjonalnym:-) Właściwie to mnie zaskakuje w tym momencie, Alonso. Może faktycznie przez strach o samego siebie. Daniel ma więcej asów w rękawie niż on. Może poczuł się nagle malutki - i to chyba się stało dokładnie po odsłuchaniu nagranego na dyktafon Dionisia. Wtedy zobaczył, że oszukiwała go nie tylko matka, ale też ten, który przed momentem powiedział: "Zaufaj mi i bądźmy razem przeciwko Isadorze".

EM_DE_KE_AS

Alonso dochowa tajemnicy całkowicie i dostarczy Danielowi jakieś dokumenty ,które i tak nie wskażą na winę Dionisja .To Ximena podsłucha pod drzwiami domku Camili ,że szofer to Daniel -jej brat ,poczym poleci z tym do Izadory i wpólnie zaplanują porwanie Camili wzamian za akt własności La Markeridy ,zatrudnią do tego Bruna -byłego męża Vivi .Póżniej Izadora pozbędzie się i Alonsa ,i Ximeny-spychając ich samochód w przepasć .Reszta póżniej . Odpisz lub pisz co sądzisz o tym wszystkim -do milego reodpisania :)))

kalcjakl

A widzisz - to już wiem czemu widziałam samochód z Alonsem i Ximeną na oryginalnych odcinkach na YT - to kumam skąd ten wypadek. i pewnie oboje zginą. Albo jedno z nich.
Tak jak już ktoś pisał (może i wy nawet) - szkoda, że uśmiercają takich bohaterów typu Alonso na przykład - człowiek , któremu naprawdę "w życiu nie wyszło". Matka/nie matka nigdy go nie kochała, zabiła mu ojca, w życiu nie odczuł żadnej bliskości ze strony matki (i ojca chyba też). zmagający się z problemem impotencji, Camila w końcu miała go dość, wszyscy sie od niego odsunęli, jedynie Ximena z nim jest - właściwie dla kasy (i to domniemanej - jak będzie miał Anonso Malqueridę to i Ximena będzie miała kasę - czyli nigdy). W dodatku wszyscy go oszukują od matki począwszy skończywszy na Dionisiu
Szkoda w sumie typa.

Ufff...Cieszę się że choć w dochowaniu tajemnicy Alonso nie zawiedzie (jakaś jego częściowo ludzka twarz - czyżby?).
Widzisz przypomniałaś mi: bardzo mnie dziś rozzłościł "chichrający się Bruno na łóżku z laptopem" - w scenie, gdy był taki "zcieszony" jak widział to co dzieje sie u Vivi dzięki kamerze i podsłuchowi, który własnoręcznie u niej umieścił. O jakżesz mnie ten koleś wkurza! Bardziej nawet niż Alonso z Dionisiem razem wzięci. Bruno i Leoncio - to chyba najbardziej denerwujące postaci z tego serialu - biorąc pod uwagę czarne charaktery (bo Agustina wkurza ale na swoją modłę);-)

EM_DE_KE_AS

Alonso przeżyje ,Ximena nie .W szpitalu Alonso spodka przez przypadek swoją prawdziwą matkę,sporządzi dwa testamenty ,jeden na Izadorę ,drugi na Camilę i Dniela -tylko ten drugi jako ostatni jest ważny prawnie. Jezeli chodzi o Bruna to mówię do siebie- tylko nie otwieraj buzi i sie nie śmiej bo jesteś obrzydliwy. Kiedy Daniel poczuje się lepiej odejdzie z hacjendy i zamieszka u Vivi ,pewnej nocy natknie sie na Bruna,który przyjdzie zainstalować jeszcze podsłuch (bo narazie tylko ich widzi ,ale nie słyszy) będzie mała szamotanina ,rana się otworzy u Daniela ,przyjdzie Camila ,a potem już będzie coraz lepiej między nimi.:)))

kalcjakl

A o tej szamotaninie - czytałam w świecie seriali. Wprawdzie nie wyjawiono relacji między Camilą a Danielem "po szamotaninie" ale jak tylko przeczytałam, że Vivi z Rafą zawiadomią Camilę - coś mnie tknęło - że pewnie będzie lepiej (że zacznie być lepiej).

Hmm... może to i lepiej, że Alonso jednak przeżyje. Ciekawa jestem jak rozwiązano wątek koleżanki która odpowiedziała za te kradzieże w sklepach. Hmm... W sumie to wiem - poszła siedzieć, ale dla mnie mocno nie dopowiedziany wątek. Mogli przynajmniej umieścić jakichś policjantów poszukujących Ximeny (tym bardziej, że Bruno odkrył, że ona przebywa w Malqueridzie).

A z tym Brunem to ja mam to samo. Jak on się śmieje to mi od razu jest "gorzej". Dawno nie widziałam tak odrażającego uśmiechu u faceta. On mi jeszcze przypomina innego aktora z wyglądu (Gustavo Landaeta z "Tajemniczej kobiety") -
http://www.filmweb.pl/person/Luis+Fern%C3%A1ndez-145740
a jeszcze bardziej takiego jednego typa: (Marcial Andrade z "Miłości i nienawiści"):
http://www.filmweb.pl/person/Alberto+Estrella-122067

EM_DE_KE_AS

Jeżeli chodi o wątek z Ximeną to wystarczy sam fakt ,że wszyscy i Augustyna, i Camila dowiedzieli się,że Ximena jest poszukiwaną złodziejką i oszustką -to musiał byc szok dla najbiższych-pozdrawiam:))))

EM_DE_KE_AS

To co może za kilka dni następne dyskusje i wrażenia:)))

kalcjakl

Jasne:-) Jak tylko będą jakieś odcinki warte skomentowania i podzielenia się opiniami:-)