Amazon naprawdę umie w super-hero, najpierw niezły Kleszcz, potem świetne Chłopaki ale to co stało się w tym serialu, wow, naprawdę wow. Jestem na świeżo po finałowym odcinku i chciałbym już zobaczyć następny sezon. W tym serialu praktycznie wszystko jest na +, od historii przez postacie których nie da się nie lubić, klimat kończąc na naprawdę świetnym antagoniście. No i jeszcze ta obsada.
Jedyne co mi nie pasowało to urwany (?) wątek detektywa (chyba że jeszcze się pojawi) podobnie jak z tym "ożywionym" na pustyni (liczyłem na scenkę po napisach w ostatnim odcinku czy coś, chyba że coś mi umknęło), trochę sztywne relacje między głównym bohaterem a jego najbliższymi przyjaciółmi (z drugiej strony wiem że się czepiam, tego się chyba nie dało zrobić inaczej w tego typu produkcji). I w zasadzie to tyle.
Podsumowując, podszedłem z dystansem i na chłodno a dostałem rewelacyjny serial który jeśli utrzyma poziom w następnych sezonach to na pewno znajdzie się w moim nielicznym gronie produkcji ocenionych na 10.
Urwany wątek z detektywem? Chodzi Ci o tego demona? Przecież był odeslany do piekła,bo bali się że Omi-man zacznie coś podejrzewac.
Kto zostal ozywiony na pustyni, yory to epizod byl?
Do piekła? To co robił w garderobie w domu Marka chyba w tym samym odcinku chwile przed napisami albo w następnym? Na pustyni? Nie wiem który to był odcinek ale to była scena otwierająca któryś z odcinków. Polecam oglądać uważniej + nie Omi-man a Omni-man ;)
no właśnie i potem gościa nie było już w serialu, nawet wzmianki chyba że jestem ślepy
Witam, niedawno wystartował 2 sezon - póki co wyszły 2 odcinki - ale czy zacząłeś je oglądać i co o nich sądzisz? Ja jeszcze nie oglądam, wolę poczekać kiedy cały sezon wyjdzie, na dodatek mam za dużo seriali na liście do oglądania.
Widziałem pierwszy i jestem zadowolony, podoba mi sie ten ala filmowy format pilota drugiego sezonu.
Film jest odwróceniem DC to jakby wysłać Kaela na ziemie by ją podbił. I superman z czasem by przyzwyczaiłby się do ludzi nawet by ich chronił ale nadal uważał za coś gorszego. Tak jest z Omnimanem właśnie on ich niby chronił ale w rzeczywistości wiedział że są czymś jak trawa czyli tymczasowym, poza swoim synem bo wiedział że jest długowieczny dlatego chciał go wychować. Do ludzi podchodził właśnie lekko jak taki anioł nie koniecznie dobra postać. Gdy mu za mocno nadepneli na odcisk to ich eksterminował nie ważne kim byli. Homelander też ma tą przypadłość jest podobną postacią. Jest to powiew świeżości ale też nadaje trochę sensu postaci.
Z góry przepraszam, jeśli poczujesz się być urażony moim pytaniem, ale powiedz mi jak to jest że tutaj piszesz całkiem pozytywną opinię o serialu "Kleszcz" a widzę że masz go ocenionego tylko na 5.
No do The Boys nie mam wątpliwości bo widzę że normalnie 9 masz dla tego serialu.
Nie powinienem się bawić w wyciąganie ocen z profilu, jednak dziwi mnie czemu ludzie którzy nisko coś oceniają to zaczynają pozytywnie o tym pisać. Jesteś taką drugą osobą którą spotkałem na tym portalu.
Ale 5 to nie nisko a średnio, średnia moich ocen wszystkiego co oceniałem to jakieś 6,2 więc no. 8-10 sypę tylko jak mi sie naprawde bardzo spodoba.
W mojej opinii 5/10 to może nie jest aż taka tragiczna ocena, jednak pozytywną też bym jej nie nazwał. Mam parę seriali na 5 ocenionych i raczej nie mógłbym powiedzieć o nich pozytywnych rzeczy. No ale każdy ma własne zdanie i własną skale oceniania, u mnie jest tak u Ciebie inaczej.
Minęły 4 lata, widzę że pisałeś tutaj że oglądałeś 2 sezon oraz na forum 3 dałeś jakieś info co musi oznaczać że oglądasz na bieżąco. Jeśli mogę spytać - dlaczego serialu nie oceniłes na 10 jeszcze? Czyżby twoim zdaniem kolejne sezony nie utrzymały poziomu czy jakiś inny argument?
W sensie, ja mało 10 daję po prostu coś musi mnie mocno wmurować żeby taka ocena poleciała. BCS oceniłem na 10 dopiero po finale np. Co do sezonu 2 - typowy sezon na rozwinięcie postaci, dla jednych nuda dla innych co lubią bardziej zanurzyć się w świat przedstawiony coś fajnego (wgl dużo seriali mam wrażenie tak jest ostatnio budowana, pierwszy przykład z brzegu Ród Smoka gdzie tak samo jak tutaj w sezonie 3 zacznie sie praktycznie sama akcja). No i właśnie ten sezon - podobał mi sie bardziej niż pierwszy a z tego co wiem najlepsze dopiero przed nami. Boli jedynie jakość animacji ale no twórcy z czasem i budżetem nie wygrają. Bo jednak chciałbym zobaczyć cały sezon na poziomie zanimowania ostatniego odcinka.
No i dodam że ja ostatnio strasznie mała korzystam z FW bo ktokolwiek nim zarządza to moim zdaniem doprowadził ten portal do poziomu ścieku :(
A ja muszę całkowicie odstawić tą stronę bo ona kompletnie mi odebrała radość z oglądania - znaczy mogę obejrzeć jakiś film i serial w spokoju ale tutaj boje się wyrażać swoich opinii nie wiem czemu. Prawie wszystko co oglądałem oceniałem na 10 a teraz nie wiem czemu mógłbym wystawić temu taką ocenę a czemu nie. Ja BCS się poddałem po 1 odcinku 5 sezonu a BB obejrzałem w całości ale skoro mówisz że po finale dałeś 10 to się zachęcę żeby skończyć. Ja poprzednie sezony "Niezwyciężonego" oglądałem wieki temu i nie pamiętam już ale jak tak oglądałem 3 to wydawał się gorszy jednak od poprzednich nieco. Ale szanuje twoja opinię.