PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8260
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

jakie są fajne seriale podobne do Nikity , pytam bo nie wiem co dalej oglądać

ocenił(a) serial na 8
abdull97

Polecam Alias (Agentka o stu twarzach). Serial Nikita dużo zaczerpnął z "Alias". Może jeszcze Dollhouse.

ocenił(a) serial na 7
mknec

Burn Notice, Covert Affairs.

ocenił(a) serial na 10
abdull97

Dzięki :)

abdull97

'Alias' ssie. Najgłupszy serial 'akcji' jaki widziałem. 'Hunted' i '24' sa znakomite.

ocenił(a) serial na 9
abdull97

Podobne, hmm. Jeśli akcje, strzelaniny, nowoczesna technologia, wątki szpiegowskie, inteligentny humor i ciekawi, niejednoznaczni moralnie bohaterowie - to polecam Person Of Interest ('Impersonalni' lub 'Wybrani' w polskiej tv).

Można by kontynuować wątek, jeśli chodzi o obsadę / występy gościnne aktorów z Nikity w innych serialach (czy filmach). Chętnie się dowiem co wypadałoby obejrzeć. To zacznę może na szybko:

Sonya - 'Sleepy Hollow' (2-planowa, od 3-go odcinka).
Jones - 'Lost' (epizodyczny, końcówka 5-sezonu)
Birkhoff - 'X-Men 3'

outlands

Ja polecam Revenge - jak dla mnie fenomenalny.
A z innych to moze Black List i Orphan Black ale to zalezy kto co lubi i nie maja juz tego klimatu
A tak z innej beczki jak wam sie podobal 6 odcinek?

guniaaa

"Orphan Black" - potwierdzam! Warto zobaczyć.
Serial naprawdę świetny.
Zobaczcie jedno z moich ulubionych filmików na YT *bez obaw, wybrałam te, które zawiera kilka pierwszych odcinków*: http://www.youtube.com/watch?v=W0klJRXX3ng.
Zachęca do oglądania?
Co do "Revenge", mi się kompletnie nie podoba, no ale każdy gust inny.
"Covert Affairs" także nie polecam.
"The Blacklist" jest dobre.

ocenił(a) serial na 6
abdull97

Może nie bezpośrednio do Nikity, ale zamyka się w temacie akcji i szpiegostwa: Person of Interest

ocenił(a) serial na 7
MsDaggerka

Jeżeli chodzi o podobieństwo fabularne, Intelligence. Nie jest to szczególnie ambitne, ale przyjemnie się ogląda.
Podobieństwo postaci - Once Upon a Time (serial o którym pewnie każdy już słyszał; opis fabuły może brzmieć trochę dziwnie, ale polecam ze względu na postacie silnych kobiet o porąbanej przeszłości w rolach głównych, nie mówiąc o skomplikowanych relacjach które owe kobiety łączą).
Co do obsady, to dzisiaj bodajże zaczyna się emisja Salem z Shanem Westem i Xanderem Berkeleyem. Z Melindą Clarke polecam The OC, chociaż jej najlepsza rola to moim zdaniem Lady Heather w CSI. Lyndsy Fonseca pojawiła się w 4 sezonie Desperate Housewives, a Peter Outerbridge który grał Ariego podobno ma być jakimś super czarnym charakterem w 2 sezonie Orphan Black (nie wiem, czy jego postać już się pojawiła, bo jeszcze nie widziałam pierwszego odcinka drugiego sezonu). Głowę bym dała, że Noah Bean też ma jakiś swój nowy serial, którego tytułu nie pamiętam, natomiast Aaron Stanford ma grać główną, a przynajmniej jedną z ważniejszych ról w serialowej wersji 12 małp, gdzie zresztą głównymi producentami są scenarzyści kilku z lepszych odcinków Nikity.

To tyle co ja wiem.

ocenił(a) serial na 10
abdull97

POLECAM The Following :D

ocenił(a) serial na 6
OMiskaO

Pierwszym serialem o agentce był "La femme Nikita", polski tytuł "Nikita". Był to serial TV w latach '90 :) Super serial :)

ocenił(a) serial na 10
abdull97

arrow polecam!!! tak samo genialny! ;)

ocenił(a) serial na 10
abdull97

the Americans polecam! :) ale bez lektora bo tłumaczenie jest debilne