PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561203}

Nowa

2010
6,4 3,8 tys. ocen
6,4 10 1 3825
Nowa
powrót do forum serialu Nowa

Śmieszny

ocenił(a) serial na 5

W Nowej wszyscy podczas akcji żrą. Nie jedzą - żrą, na dodatek przy tym mówią. W odcinku 6., który przez przypadek dziś oglądałam, co najmniej 5 osób coś żarło lub piło, tymczasem obok w budynku facet miał na celowniku żywych ludzi. Ale policjanci z Nowej są luzakami, zachowują się, jakby brali udział w obławie na kieszonkowca po obrabowaniu warzywniaka, a nie psychopatę, który napadł na bank i grozi śmiercią zakładnikom. Miało być luzacko, wyszło absurdalnie.

Scenka z Nejmanem, którego zrobili na genialnego informatyka (skądś mi się taka postać kojarzy... zaraz! widziałam ją w pięćdziesiąciu ośmiu filmach sensacyjnych sprzed 15 lat...) wywołała we mnie obrzydzenie - wyglądało to, jakby zaraz miał mu wypaść z buzi kawałek tego hot-doga, którego pożerał z obłędem w oczach.

Doceniam starania Kożuchowskiej, która pozuje na zimną sukę, ale niestety - ona się do takich ról kompletnie nie nadaje. Ten jej wyraz twarzy, te odzywki są totalną sztucznością i udawaniem. Jakby Hania Mostowiak dostała się do policji. Sorry.

Dialogi z dupy. Niby mają być inteligentne, niby błyskotliwe, ale wychodzi jak zawsze - nienaturalnie i na siłę.

Żeby nie było, ze jestem uprzedzona do polskich seriali - kiedyś był taki świetny serial kryminalny na Polsacie"Fala zbrodni". Tam też był odcinek o napadzie na bank, ale jaki. Siedziałam jak na szpilkach. Akcja była mocna, trzymająca w napięciu. Nawet Dygant, która przedtem grała jakieś 3-planowe rólki sprzataczek w telenowelach, pokazała klasę i pazur. Nowa w porównaniu do Fali zbrodniu to śmiech na sali.

2/10

adonae

Masz zupełną rację. Fala zbrodni według mnie była genialna. Szkoda, że już nie kręca takich seriali...

ocenił(a) serial na 5
adam5222

Reżyser próbował kręcić jak Dejczer który lubi takie zbliżenia na rekwizyty-z marnym skutkiem reżyserowi ''Nowej'' to nie wyszło.
Do tego mroczne kolory w scenach na komendzie lub laboratorium jak w Vegas.....