w wiosennej ramówce nie ma Nowej....wszyscy myśleli, że Instynkt zastąpi Nową jednak w środy o 20.45 będzie emitowana Rodzinka.pl.... z kim ? ależ oczywiście że z KOŻUCHOWSKĄ!
moze wyslijmy jakas petycje lub list do stacji TVP2 żeby druga seria została nakrecona i wyemitowana np. jesienia 2011
Ale co to da? Odpiszą, że na razie nie planują kontynuacji, ale w przyszłości tego nie wykluczają. To zbywanie widza jest denerwujące, więc niech postawią sprawę jasno. Zresztą serial jest naprawdę dobry, ale publiczna zastąpi go kolejnym, potem będzie następny i tak w kółko... Jaki jest sens robienia serialu dla jednego sezonu? Moim zdaniem żaden. Najlepsze seriale zagraniczne (przykład - "Dr House" - 7. sezon w USA) nie kończą się po pierwszej serii. Wiem, że to głupie porównanie, ale w dialogach Ady z Wolskim odnajduję kilka podobieństw z potyczek słownych House'a i Cuddy ;)
Spróbować zawsze można, więc co proponujesz?
Zgadzam sie z toba co do dialogów :) Moim zdaniem powinnismy cos zrobic zeby stacja zobaczyła ze zalezy nam na kontynuacji tego serialu.Mnie bardzo denerwuje to ze po pierwszym sezonie serial schodzi z anteny a zapowiadał sie ciekiawie i co wiecej duzo ludzi liczyło na 2 serie.
Najlepsze jest to, że sama M. Kożuchowska wypowiadała się na temat swojej bohaterki, że nie wyobraża sobie rozstania z nią. Nie wspomnę już o wszechobecnych plotkach na temat kręcenia drugiego sezonu. Jako pojedyncze osoby jesteśmy bezsilni, bo "w kupie siła" ;D Ale co zrobić, żeby TVP zwróciła wreszcie na nas uwagę?
W TV4 2 czy 3 lata temu była podobna sytuacja Chodziło o jakis serial 1 seria bardzo sie spodobała ale po jej zakonczeniu stacja zdecydowała ze nie ma zamiaru kupic 2 i 3 serii zamiast tego pusciła powtórke 1 serii a pózniej jak telenowele. Fani serialu sie zbuntowali i wysłali podpisana petycje do stacji no i udało sie :) stacja wykupiła 2 i 3 serie
Wg. mnie gdybyśmy napisali petycję nie mogli by być obojętni.:) "Nowa" to bardzo dobry serial kryminalny. :] Ja już mam dosyć takich seriali o "zwykłym życiu" bo ich jest już za dużo. Przecież próbowali już z "Apetytem na życie" i nic z tego nie wyszło. Ja już nie wyobrażam sobie środowych wieczorów bez " Nowej " dlatego nie poddam się bez walki :> Więc jestem jak najbardziej za napisaniem petycji :D
Jak mozna przeczytac na wielu forach dla wiekszosci oczywiste było ze 2 seria powstanie a tu taki numer wycinaja :( musimy zebrac fanów serialu i napisac taka petycje
Na oficjalnym forum TVP w tym temacie: http://forum.tvp.pl/index.php?topic=32398.0 na tapecie jest inicjatywa napisania tej petycji. W związku z tym mam propozycję: zbierzmy się wszyscy tam, wspólnymi siłami to napiszemy i może akurat się uda ;)
Na koniec prośba: roześlijcie link do wszystkich, którzy chcieliby wziąć udział w tej akcji i "podpisać" petycję, czyli fani serialu, znajomi, rodzina - każdy "podpis" (wirtualny oczywiście) się przyda :)