Ten serial zajął moim zdaniem niszę, jaka utworzyła się w telewizji po tym, jak skończyły się takie seriale jak "Kryminalni" i "Fala zbrodni". Brakowało czegoś takiego, jak polski serial policyjny. Przecież to jest chyba lubiana przez widzów kategoria... Błagam, nie wspominajcie, że jest W11 bo to kpina. No i pojawiła się "Nowa". Coś, co całkiem nieźle wpisuje się w tę konwencję. Serial jak serial, może nie super rewelacja, ale czemu nie pojawiły się prawie żadne próby wypromowania tego serialu??? Przy minimalnie większym wysiłku możnaby zrobić z niego sezonowe wydarzenie, a tu prawie całkiem cisza. A pierwsy odcinek wcale nie był taki zły. Czyżby sami twórcy uznali że to będzie kicha i niewypał? Trochę dziwne
Przeraźliwie słaby był ten pierwszy odcinek. Akurat "Kryminalni" i "Fala zbrodni" to antypody jeżeli chodzi o formę seriali kryminalnych. Niestety "Nowej" bliżej do produkcji tvn. Strasznie łopatologiczny jest ten serial: tu poszła, to zrobiła, tak zabiła itd. Główna bohaterka z syndromem Ali Szymczyszyn z "Oficerów" (urocza, dzielna, ale wrażliwa). Akcja ciągnie się jak w najlepszych telenowelach. Zastanawiam się, czy sobie nie odpuścić tego serialu. Liczyłem na dużo więcej.
Proszę Polską Telewizję Publiczą.... wznówcie Glinę lub Pitbulla...tyle w
tym temacie !!!
Tak ale ten serial ma jedną zaletę:jest od dwunastu lat.
A Glinami, Pitbull nie, może jakby te seriale ułagodzić,dodać do obsady na przykład Zakościelnego,Włodarczyka to by zrobili kontynuacje, ale chyba byśmy takiej nie chcieli....
Aktorka grająca główną role jest nawet trochę podobna do pani Kasi Cynke.
Ale do Ali jej daleko:jeszcze się nie poryczała ani nie znamy szczegółów jej ciężkiego dzieciństwa no i obowiązkowego romansu z kolegą z pracy brak jak na razie:D.
Mnie ciekawi jak będzie wyglądać scena na strzelnicy czy będzie choć trochę podobna do scen z mojej ulubionej produkcji:D.