Ciąg dalszy perypetii Igi:
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-odcinek-11-marcin-kaszuba -ma-rywala-iga-nowego-adoratora-piotr-biczynski-_429759.html
Ten potrącony spadł.. na tyłek :D Wychodzi na to, że u nich nie ma niczego bez konsekwencji... Ale rzeczywiście, niech uważają na innych podczas tych kłótni :D
Iga i Marcin zostają rodzicami chrzestnymi synka Ewy :)
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-odcinek-11-iga-i-marcin-z ostaja-rodzicami-chrzestnymi-synka-ewy_441452.html
Właśnie wyobraziłam sobie zakłopotaną minę Marcina w odpowiedzi na prośbę Ewy o zostanie ojcem chrzestnym:D
O, może faktycznie Ewa wpadła na pomysł żeby zeswatać Igę i Marcina. W końcu jest Igi przyjaciółką, a ta w 9 odcinku sama przyznała się, że się zakochała w Marcinie, więc co szkodzi zrobić jej przysługę i stworzyć okazję do spotkania, rozmowy z Marcinem :D No albo to po prostu wdzięczność względem nich za to, że jej poród odebrali :)
Kolejne streszczenie:
Znajomość Igi z Pawłem Biczyńskim rozwija się w zaskakującym tempie. Mężczyzna proponuje Idze zmianę pracy. Wyznaje, że spotkanie z nią stało się dla niego impulsem, by zakończyć małżeństwo - wybrał kancelarię Zarzyckiego i mecenasa Kaszubę na pełnomocnika. Iga stara się być wierna postanowieniu - trzyma Marcina na dystans. Nie ułatwia jej tego decyzja Ewy, by oboje z Marcinem zostali rodzicami chrzestnymi jej synka. Marcin przygotowuje podział majątku Pawła i jego żony Renaty. W dzień urodzin Aśki postanawia uczcić je prezentem.
Hmmm, ciekawe jaki to prezent. Kurcze, tak się zastanawiam czy Marcina zniechęci ten dystans trzymany przez Igę. Coś mi się wydaje, że długo będziemy świadkami takiej wewnętrznej walki Marcina i jego rozdarcia między próbą ratowania związku z Aśką, bo może ten prezent ma temu służyć, a zazdrością(?) o Igę (wydaje mi się, że zazdrosny będzie, no ale niby nigdy nic nie wiadomo). Pytanie czy ta zazdrość będzie na tyle silna, żeby uświadomić mu, że Iga jest dla niego ważna, i że powinien o nią zawalczyć. Strasznie jestem ciekawa jak scenarzyści to wszystko rozegrają.
ja się cieszę, że Iga bedzie trzymała go na dystans, oj myslę, że będzie go to ruszać, nagle z bliskiego kontaktu do dystansiku i obojętności. Pewnie podczas czytania umów napięcie sięgnie zenitu i do czegoś między nimi dojdzie
może to prezent na pożegnanie ...marzenie ściętej głowy ;)
ps. to zdj Asi z Tele Tyg. jest na pewno z 10 odc i w całości widać, że ona tą bluzkę jakby zwija ,czyli się pakuje i to jest mieszkanie Marcina ,bo ona ma bardziej nowoczesny wystrój
ps2. czyli Marcin jest teraz sam ,he,ehe ;)
ze stronki twoje-seriale.pl:
Znajomość Igi z Pawłem zaczyna się rozwijać w zaskakującym dla niej samej tempie. Bińczycki wydaje się Małeckiej idealnym mężczyzną, który zapewni jej i dzieciom upragnioną stabilizację. W pełni akceptuje jej skomplikowaną sytuację rodzinną. Proponuje też pracę w swojej firmie, która będzie zajmować się organizacją wesel. Mężczyzna wyznaje też, że to dzięki niej postanowił zakończyć nieudane małżeństwo z Renatą i rozpocząć nowe życie. Pech chce, że na swojego pełnomocnika wybrał mecenasa Kaszubę z kancelarii Zarzyckiego. Iga wciąż jest wierna swojemu postanowieniu i trzyma Marcina na dystans. Niestety plany komplikuje Ewa, która zadecydowała, że razem z Kaszubą mają zostać rodzicami chrzestnymi jej synka. Z Londynu przyjeżdża Renata, by zapoznać się z propozycją podziału majątku zaproponowaną przez Kaszubę. Niestety mężczyzna nie jest w stanie skupić się na pracy, gdyż myślami jest przy Aśce, która tego dnia ma urodziny. Mimo że nie są już razem, postanawia uczcić je prezentem, niestety przez roztargnienie, kupuje byłej narzeczonej nie to, co chciał.
kurcze boje się, że Marcin będzie przeżywał to rozstanie z Asią i w tym czasie za wiele między nim i Igą to się nie zdarzy.. skoro myślami jest przy Asi
Chyba, że zacznie szukać u Igi pocieszenia.
W sumie podoba mi się opcja, że to Asia zerwie z Marcinem, on to będzie przeżywał, a dopiero potem jeszcze bardziej zbliżą się do siebie z Igą. Bo bałam się, że Marcin będzie nadal lawirować pomiędzy nimi i w końcu zostawi biedną Asię łamiąc jej serce, a Iga będzie tą złą, która odbiła cudzego faceta.
No ,ale ponoć Marcin nie będzie zadowolony z tego ,że Iga będzie się spotykać z tym Biczyńskim i będzie jej odradzał tą znajomość
taaak sam nie weźmie i innemu nie da :P ciekawi mnie ta rozmowa Igi z Asią, po której niby Asia zrozumie, że stoi na przegranej pozycji.. Coś się musi zdarzyć, że ona tak pomyśli
Ja myślę, że te uświadomienie Asi będzie miało związek ze zniknięciem Heli, Marcin pewnie rzuci wszystko i poleci pomóc Idze.
A wyobrażacie sobie jakby główną parą serialu byli Aśka z Krzyśkiem? To by dopiero była komedia.
To już by było przegięcie choć wszystko jest możliwe ,ale Marcin aż tak rozkojarzony? Chyba ,że znowu weźmie jakie ziółka ;P
haha ale śmieszne :) mam nadzieje, że Marcin bardziej niż odzyskaniem Asi będzie się przejmował Igą i Biczyńskim.. Napisane jest, że Iga będzie go unikać, dlatego nie wierzę, że Marcinowi będzie to obojętne
Może Iga do niego zadzwoni w trakcie zakupów. Będzie się spieszył, żeby biec jej na ratunek i tak jakoś wyjdzie ;)
albo zleci u jubilera telefonicznie (tak jak kupował bilety do Barcelony) a tam ktoś źle zrozumie i po otwarciu pudełeczka będzie zaskoczonko ;)
Haha, świetne, niezłe jaja by były :D Na miejscu Aśki to bym chyba się już do niego do końca życia nie odezwała :o Kurcze, też mam nadzieję, że Marcin bardziej będzie zajęty myśleniem o Idze, a nie o Aśce. Jestem ciekawa w jaki sposób Marcin dowie się o zniknięciu Heli, może w drzwiach kancelarii zapłakaną Igę spotka, no i wiadomo co potem, chyba że Aśka się wygada podczas tej ich szczerej rozmowy? Dawajcie już piątek :)
No fajnie jakby ten prezent nawiązywał do Igi .Wydaje mi się ,że Marcin będzie chciał odzyskać Asie kupując właśnie jej prezent taka próba przekupstwa ;d Współczuje trochę Asi musi pracować z 2 byłymi facetami heh może Tomasz jak się dowie o ich zerwaniu znowu będzie do niej zarywał .Noo ja też jestem ciekawa może Marcin znajdzie Helenkę byłoby super zapunktowałby u Igi jutro się wszystkiego dowiemy :)
Ej no, serio. Będzie mówił coś do Igi w czasie rozmowy przez telefon. Na biżuterii będę wygrawerowane Iga a wtedy Asia zobaczy ten napis i zda sobie sprawę, że nie ma sensu z nią konkurować. Boże... To byłoby takie głupie.
Hmm, wydaje mi się, że powodem tego, że Asia uświadomi sobie, że nie ma sensu konkurować z Igą to będzie coś poważniejszego, wogóle to Aśka ma to sobie uświadomić chyba juz w 10 odcinku, więc obstawiam, że tym powodem będzie zniknięcie Helenki, bo pewnie Marcin rzuci wszystko by Idze pomóc ją znaleźć.
A mi sie zdaje ze chyba znow nakupi jakis ubran w tym cos dla Asi i spioszki czy cos podobnego dla przyszlego chrzesniaka. Wtedy pomyli torby i Asia dostanie spioszki i pomysli ze to oferta Kaszuby na zalozenie rodziny. A moze wtedy dopiero sobie uswiadomi ze nie mysli o Asi powaznie..