Rok 2025 Ocaleni Rok 2025, odcinek 1
odcinek Ocaleni (2025)

Ocaleni | odcinek 1

53m
6,1 52  oceny
6,1 10 1 52
Ocaleni
powrót do forum 1 odcinka

1. W jaki sposób tonący Kieran według oficjalnej wersji wezwał na pomoc tych chłopaków którzy utoneli? Dobra, wiem że w rzeczywistości zrobiła to laska wyglądająca jak heavymetalowy wokalista z lat '80, ale to był sekret o którym nikt nie wiedział. Czy ktokolwiek z mieszkańców/policji zadał sobie to pytanie?
2. Ash nie chce żeby Liv oddała policji telefon Bronte, bo niby sprzedawał jej trawe. Ale, treść wiadomości sms można uzyskać od operatora, więc co miał fizyczny telefon do rzeczy? Po drugie, w ostatnim odcinku wychodzi, że nie chodziło o trawę, bo niby bzykał kogoś na boku, co chciał ukryć, przez ukrycie telefonu Bronte.
Jaki jest związek przyczynowo-skutkowy między fizycznym aparatem telefonicznym Bronte a ukryciem faktu bzykania kogoś przez Asha?

Cała tajemnica kryminalna jest naciągana i wydaje mi się pretekstem dla ukazania "niezwykle głębokich relacji międzyludzkich". A te relacje są głębokie na poziomie amerykańskiego serialu dla młodych dorosłych.

andrzej_771

1. Zgadzam się, też o tym myślałam. 
Ale może założyli, że np. zadzwonił do któregoś z nich zanim zaczął się topić. tak samo ona pewnie wezwała pomoc, bo chyba by nie dobiegła stamtąd nad przystań (?).

2. Ash nie grzeszył intelektem. Z telefonem chodziło o trawę, mógł nie wiedzieć, że mogą odczytać treść smsa w inny sposób. Jeśli chodzi o to, że był z inną laską w hotelu, to nie miało związku z telefonem, tylko chodziło o to jego alibi, że niby cały czas był w domu i grał w gry.