PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=743745}

Odpowiednik

Counterpart
2017 - 2019
7,4 5,9 tys. ocen
7,4 10 1 5919
7,0 2 krytyków
Odpowiednik
powrót do forum serialu Odpowiednik

Sam byłem bliski zaprzestania oglądania już po pierwszym a maksymalnie po drugim odcinku. powodem były absurdalne sceny akcji rodem z kiepskiej podróby matrixa zmieszanego z 007. Super women zabijająca masowo kolejnych agentów, akcje typu dwóch agentów siedzi sobie w samochodzie i nawet nie zamkną od wewnątrz drzwi, co robię nawet ja, gdy jestem gdzieś dużej na parkingu. Laska dostaje strzał z pistoletu w twarz i wyjmuje sobie kulkę z pomiędzy zębów, zaszywa policzek i luz:)I inne takie. Mam wrażenie, że film tworza dwie ekipy. Jedna jest rodem z telewizji CBS Action i ma pomysły godne filmów akcji klasy C. Druga ekipa musi tez z nimi walczyć, żeby stworzyć wspaniały film szpiegowski.
W każdym razie dobrze, że wytrzymałem, bo potem tych głupich akcji było juz zdecydowanie mniej, natomiast cała treść filmu wynagrodziła je po stokroć.
Film jest świetny, w klimacie najlepszych klasycznych filmów szpiegowskich. Wątek SF tak naprawdę jest tylko dodatkiem, jak dla mnie. Równie dobrze mógłby to być film osadzony w realiach Zimnej Wojny, do czego zresztą na każdym kroku nawiązuje. Skończyłem pierwszy sezon i zobaczę, oby mnie nie zawiedli:)

ocenił(a) serial na 9
Ivan_The_Maskarator

A jeszcze z ciekawostek - minusów. Ilość wątków homo w tym serialu to kuriozum. Niestety i tutaj doszła mania na wmawianie ludziom, że w zasadzie hetero to mniejszość, a zdecydowana większość ludzi to albo otwarcie i powszechnie znani homo, albo co najwyżej ukryci. No w ostateczności to hetero, co raz na jakiś czas pozwalają sobie na homo skok w bok. Paranoja. Główna zła postać to homo, ambasador homo w związku ze swoim asystentem. Kierowniczka akcji (która okazuje się potem jeszcze kimś, ale nie zdradzam) nie jest homo, ale na homo skok w bok i lizanie między nogami homo głównej zabójczyni sobie pozwala. Wspomniana główna zabójczyni i jej związek z laską z baru. I Jej zabita odpowiedniczka też oczywiście. Na początku agent, który miała awansować zamiast Howarda też oczywiście homo, którego zabijają w klubie dla homo. Nie wiem czy to już wszyscy, ale jak kogoś zapomniałem to i tak pewnie w drugim sezonie pojawią się kolejni.

ocenił(a) serial na 9
Ivan_The_Maskarator

Odpowiadam samemu sobie - a może robi to mój odpowiednik? :):)
Odkryłem ciekawostkę. Sezon drugi, odcinek 6, 27 minuta. Na ścianie -zobaczcie sami:)